Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nekretnineumag

Marketing

Uz uređenje doma počinje i uređenje novog trga

Nakon raspisanog natječaja za najpovoljnijeg izvođača radova na sanaciji mjesnih domova na području općine Lukač, u koje se nije ulagalo posljednjih tridesetak godina, ovih dana započela je prva faza sanacije doma u Gornjem Bazju. Vrijednost investicije, prema riječima načelnika lukačke općine Đure Bukvića, iznosi 785.000 kuna. Na natječaju za izvođenje radova najpovoljnija je bila slatinska tvrtka Bat d.o.o., a u prvoj fazi radova postavit će se potpuno novo krovište i stolarija, a uredit će se i pročelje. Paralelno s tim radovima radit će se i na izgradnji trga ispred samoga doma te ulaznog parkirališta prema samom ulazu u mjesni, ali i vatrogasni dom real estate Croatia.

Svi navedeni radovi trebali bi biti izvedeni u roku oko 60 dana. Osim toga, započeli smo i izradom projektne dokumentacije za uređenje unutrašnjosti doma, za što ćemo također raspisati postupak javne nabave. Kompletni radovi na uređenju doma koji će u konačnici iznositi oko 1,300.000 kuna trebali bi biti završeni do početka svibnja sljedeće godine - kazao je Đuro Bukvić. U tijeku je i treća, završna faza radova na uređenju doma u Dugom Selu Lukačkom, investicija vrijedna ukupno 80.000 kuna, a do sada je već uloženo oko 300.000 kuna. U završnoj trećoj fazi su i radovi na uređenju doma u Terezinom Polju, vrijednosti radova 127.000 kuna.

Ovih dana očekujemo i završetak radova na asfaltiranju parkirališta pored novoga doma u Breziku, vrijednosti investicije 120.000 kuna, koji je izgrađen prije dvije godine. Nadamo se da će u sljedećih pet do šest mjeseci svih pet domova biti u punoj funkciji, te da ćemo ih predati na upotrebu našim udrugama i mještanima za potrebe održavanja svadbi ili nekih drugih svečanosti. Još jednom moram naglasiti da se u mjesne domove na području općine nije ulagalo u posljednjih tridesetak godina, a upravo prije tri godine u našem programu rada planirano je njihovo uređenje po fazama i privođenje svrsi za koju su građeni - naglašava načelnik općine Đuro Bukvić. Da podsjetimo, prije tridesetak dana završeni su svi radovi i u punu funkciju stavljen je dom u Turanovcu, a asfaltirano je i 2,5 kilometara nerazvrstanih cesta u tom naselju.

Post je objavljen 14.11.2012. u 18:09 sati.