Nekretnine Umag

Od jeseni u Zagrebu kreće projekt najma državnih stanova

Najam stana od 45 četvornih metara stoji 980 kuna mjesečno
Ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak Taritaš najavila je u ponedjeljak u Osijeku, gdje je obišla novu zgradu izgrađenu u sklopu projekta poticane stanogradnje (POS), da će se od jeseni u Zagrebu, te u budućnosti i u Splitu, početi provoditi projekt davanja državnih stanova u najam koji se sada provodi samo u Osijeku.
"Najava projekta stanova za najam događa se u Osijeku jer je u Osijeku izgrađena prva zgrada POS-a u kojoj su bili predviđeni stanovi i za najam", kazala je ministrica Mrak Taritaš.
Podsjetila je kako se u sklopu pilot projekta davanja POS-ovih stanova u najam, provedenog 2013., u najmu nalazi 90 stanova.
Projekt najma državnih stanova, koji se provodi u suradnji s Agencijom za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN), po riječima ministrice postaje sve privlačniji način rješavanja stambenog pitanja,
posebice mlađim osobama i obiteljima jer im omogućava veću mobilnost i osiguranje stanovanja bez kreditnog zaduživanja nekretnine Split

Oznake: nekretnine Split

30.07.2015. u 10:36 | 0 Komentara | Print | # | ^

Razvoj golf ostaje koncesionar tvrđave Imperial, muzej izuzet od koncesije

DUBROVNIK - Dubrovačko Gradsko vijeće na tematskoj sjednici u ponedjeljak donijelo je zaključak kojim je tvrtka "Razvoj golf" ostala koncesionar tvrđave Imperial na Srđu, ali je u pet zaključaka obvezalo koncesionara da u središnjem dijelu tvrđave zadrži stalni postav Muzeja Domovinskog rata. Naime, Grad Dubrovnik i tvrtka "Razvoj golf" potpisali su 2009. godine Ugovor o koncesiji po kojem se "Razvoj golf" obvezuje obnoviti tvrđavu, kao i prostore koje trenutno koristi Muzej Domovinskog rata, u središnjem dijelu tvrđave.
Početni prijedlog koji je iznio predsjednik Gradskog vijeća Mato Franković nosio je pet osnovnih točaka kojima Gradsko vijeće utvrđuje da koncesionar nije podnio zahtjev za promjenom lokacije Muzeja Domovinskog rata, kako je prikazano u nedavno predstavljenom idejnom rješenju, utvrđuje da lokacija Muzeja ostaje nepromijenjena, a ističe i kako Gradsko vijeće nije suglasno s izmještanjem Muzeja iz centralnog dijela tvrđave, sukladno ugovoru o koncesiji iz 2009. godine.
Naznačava se kako će se o tome obavijestiti nadležno ministarstvo i zatražiti obustavu izdavanja lokacijske dozvole do izdavanja suglasnosti Gradskog vijeća, kao i zatražiti od tvrtke "Razvoj golf" da obustavi zahtjev za lokacijskom dozvolom. Gradsko vijeće se u četvrtoj točki obvezuje dostaviti ugovor o koncesiji nadležnom ministarstvu, a zadužili su i gradske službe da sklope novi ugovor o korištenju prostora bez naknade za stalni postav Muzeja Domovinskog rata na rok od 20 godina između Grada Dubrovnika i Dubrovačkih muzeja.
Na traženje liste Srđ je Grad (SJG), na tematskoj sjednici usvojen je i šesti zaključak, kojim se po tumačenju Gradskog vijeća prostor od 311 metara četvornih izuzima od koncesije nad tvrđavom koju ima tvrtka "Razvoj golf".
Vijećnik Maro Kristić (SJG) istaknuo je kako će u slučaju da se to ne definira doći do pravne dvojbe prilikom produljivanja ugovora s Dubrovačkim muzejima.
"Pravna dilema u ovom slučaju je tko je podnositelj zahtjeva za lokacijsku dozvolu za taj sporni prostor, a mi smatramo kako to ne može biti 'Razvoj golf' u slučaju da nije ovlaštenik koncesije za tih 311 metara četvornih", rekao je Kristić.
Današnja je izvanredna sjednica sazvana jer u subotu na redovitoj sjednici zbog 18 suzdržanih glasova nije usvojen prijedlog liste Srđ je Grad, čiji su vijećnici tražili raskid ugovora o koncesiji koji Grad Dubrovnik ima s tvrtkom "Razvoj golf", a koji se po njima dogodio automatizmom kada je na snagu stupio urbanistički plan uređenja (UPU) naselja Bosanka kojim je omogućen projekt golfa na Srđu.
Naime, UPU iz 2013. je kao namjenu tvrđave definirao 'pretežno kulturnu', a jedan od članaka ugovora, ističu Srđevci, previđa njegov raskid u slučaju da UPU za tvrđavu Imperijal ne predviđa turističku i ugostiteljsku namjenu.
Na tematskoj sjednici u ponedjeljak oformljeno je i Povjerenstvo za početak žurnih razgovora na ovu temu u kojemu su gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić (HNS), predsjednik Gradskog vijeća Mato Franković (HDZ), Ivan Viđen (SJG),
Mladen Gojun ispred SDP-a te Pero Vićan ispred Dubrovačkog demokratskog sabora novogradnja Jarun

Oznake: novogradnja Jarun

28.07.2015. u 14:30 | 0 Komentara | Print | # | ^

Pad cijena sirove nafte

Cijene sirove nafte tijekom zadnja dva tjedna pale su na najniže razine u gotovo posljednja tri mjeseca. Nekoliko je ključnih čimbenika koji su utjecali na takav trend kretanja cijena: zabrinutosti oko gospodarskog rasta Kine, mogućeg povećanja izvoza nafte iz Irana te daljnji nastavak rasta svjetskih zaliha sirove nafte. No s druge strane, promatramo li ukupno drugo tromjesečje, usprkos rastu svjetskih zaliha sirove nafte na godišnjoj razini, njihove cijene su ostale relativno stabilne. Naime, procijenjene zalihe sirove nafte u drugom ovogodišnjem tromjesečju prosječno su iznosile 2,6 mil b/d što je značajno više od 0,8 mil b/d u istom razdoblju lani. S druge strane, stabilnost cijena podržava i relativno visok rast svjetske potražnje za naftom. U vrijeme pisanja analize, cijena nafte tipa Brent (koja je referentna za europsko tržište) bila je na razinama 56,1 dolara po barelu dok je cijena barela nafte tipa WTI (koja je referentna za američko tržište) bila na razini oko 49,2 dolara.
Prema mjesečnom izvješću IEA (International Energy Agency), globalna opskrba naftom porasla je u lipnju za 550 tisuća b/d, na 96,6 mil b/d (godišnji rast za 3,1 mil b/d) pod utjecajem povećanja proizvodnje i od strane zemalja OPEC-a, ali i onih van grupacije OPEC. Tako je proizvodnja sirove nafte u zemljama OPEC-a porasla u lipnju u prosjeku za 340 tisuća b/d na 31,7 mil b/d (najviša razina u posljednje 3 godine), čemu pridonosi rekordna proizvodnja nafte u bliskoistočnim zemljama (Irak, Saudijska Arabija i UAE). Uspoređujući s 2014. godinom, proizvodnja zemalja unutar OPEC-a se povećala za 1,5 mil b/d. Nakon snažnog porasta dnevne proizvodnje za 2,4 mil b/d u 2014. godini, očekuje se usporavanje prosječnog dnevnog porasta na 1 mil b/d do kraja 2015. godine uz predviđenu stagnaciju u 2016. godini. Prema projekcijama američke EIA (Energy Information Administration), ukupna dnevna proizvodnja sirove nafte SAD-a bi u prosjeku trebala biti na razini od 9,5 mil b/d u 2015. godini i 9,3 mil b/d u 2016. godini.
Nakon što je svjetski rast potražnje nafte doživio svoj vrhunac u prvom tromjesečju 2015 (rast od 1,8 mil b/d), EIA predviđa kako će prosječna potražnja iznositi 94.0 mil b/d u 2015. (godišnji rast za 1,4 mil b/d). Tri su ključna faktora rasta potražnje u prvom dijelu ove godine: svjetski gospodarski opravak, niže cijene nafte i hladniji zimski uvjeti u mnogim velikim potrošačima. Predviđa se kako će svjetski rast potražnje za naftom usporiti za 1,2 mil b/d 2016., uz prosječni rast od 1,4 mil b/d ove godine, koji je pak pod utjecajem predviđenog slabljenja potražnje OECD zemalja.
I konačno, Iran nakon ukidanja sankcija ima namjeru podignuti proizvodnju na razinu od prije 2012. godine kad su mu ograničenja bila nametnuta, što je otprilike 3,8 mil b/d, za što mu (prema predviđanjima) treba najmanje godinu dana. Vrijedno je i napomenuti da je iranska ovogodišnja prosječna dnevna proizvodnja na razini od 2,8 mil b/d. No, obzirom da će sankcije ostati na snazi barem do prosinca kada promatrači UN-a izdaju izvješće o pridržavanju dogovora oko iranskog nuklearnog programa, očekujemo da bi do kraja godine cijene sirove nafte tipa Brent mogle biti na razini od oko 70 dolara po barelu. Nakon toga očekujemo pad cijena nafte na svjetskim tržištima, obzirom na predviđeni rast proizvodnje u Iranu čije se naftne rezerve procjenjuju na oko 157,8 mlrd barela. Usporedbe radi, takva količina je dovoljna za ukupnu opskrbu Kine u razdoblju od 40 godina nekretnine Split Dobri

Oznake: nekretnine Split Dobri

23.07.2015. u 10:50 | 0 Komentara | Print | # | ^

Počela izgradnja ritejl centra u Subotici - "MPC Properties" ulaže 10 mil EUR i zapošljava 250 radnik

Polaganjem kamena temeljca u Subotici je i zvanično počela izgradnja prvog ritejl centra "Shoppi" u koji će beogradska kompanija "MPC Properties" uložiti 10 mil EUR i zahvaljujući kojem će biti zaposleno 250 radnika.
Kako je najavljeno, radovi će biti okončani do kraja godine, a samo otvaranje zakazano je za proleće naredne.
U ovom centru će Subotičanima i ostalim stanovnicima severne Bačke biti na raspolaganju 10.000 metara poslovnih prostora u koje će se "useliti" 20 atraktivnih imena iz sveta mode, kao što su "H&M", "New Yorker", "Tom Tailor", "Deichmann" i drugi.
Osim toga, kako je rečeno, park će imati 300 radnih mesta, a odmah u susedstvu planirano je otvaranje marketa "Lidl".
Otvaranje Retail Park Shoppi planirano je za proleće 2016. godine stanovi Zamet

Oznake: stanovi Zamet

16.07.2015. u 16:58 | 0 Komentara | Print | # | ^

Kamensko srušeno, gradi se stambena zgrada

ZAGREB - Prošle je subote srušena nekadašnja prodavaonica tekstilne tvrtke Kamensko u Zagrebu koja se nalazi odmah uz istoimenu tvornicu. Na lokaciji srušene zgrade trebala bi niknuti stambena peterokatnica sa stanovima od 50 do 60 kvadrata te podzemnim garažama, a svi bi stanovi trebali gledati na Trg Franje Tuđmana.
Prema pisanju 24sata, investitor je tvrtka Energija i graditeljstvo iz Zagreba koja je zemljište kupila od Hypo Leasinga. Zanimljivo, prema podacima sa sudskog registra, ta kompanija u prošloj godini nije ostvarila prihode te je poslovala s gubitkom od 80.000 kuna.
Tvrtku Energija i graditeljstvo osnovala je 2010. Maja Matijević, a kao direktorica se predstavlja Maja Hrnjak. U 24sata navode kako je Maja Hrnjak supruga Dalibora Hrnjaka kojeg se kroz tvrtke povezivalo s Miroslavom Kutlom.
Energija i graditeljstvo nema poslovnih prihoda, no u bilanci ima sedam milijuna kuna kratkoročnih obveza koje se uglavnom odnose na zajmove i jedan kratkoročni kredit u Štedbanci. Pokušali smo kontaktirati odgovorne ljude u Energiji i graditeljstvu kako bi nam prokomentirali svoj građevinski projekt, no do zaključenja teksta nismo dobili odgovor.
Iako je, dakle, prodavaonica Kamenskog prodana, glavna zgrada tj. tvornica još traži kupca. Na posljednju dražbu koja se održala 9. srpnja na zagrebačkom Trgovačkom sudu nije došao nitko, što nam potvrđuje stečajni upravitelj Zdravko Mitak:
- Na dražbu nije došao nitko i nitko nam se nije javio. Investitori nas zaobilaze, tko će vam dati 20, 30 milijuna eura u nesigurnom okruženju.
Moramo imati poreznu, monetarnu i svaku drugu sigurnost da bismo privukli investitore.
Mitak dodaje da se o Kamenskom stalno piše negativistički što ne ide na ruku bivšim radnicima i dužnicima kojima je cilj da se nekretnina proda po što višoj cijeni kako bi se u što većoj mjeri i naplatili.
Što se rušenja i prodaje objekta prodavaonice tiče, Mitak kaže da je ona prodana odavno te da ne zna tko je investitor u novu stambenu zgradu.
Đurđa Grozaj iz Udruge Kamensko kaže da je za rušenje prodavaonice čula iz medija te kako u Udruzi još 'nitko ne može doći k sebi'.
Grozaj tvrdi da je prodaja te zgrade dogovorena tajno: 'Stečajni upravitelj štiti likove koji su Kamensko doveli u situaciju u kojoj jest. Opće je poznato da nitko ne surađuje s nama i da sve doznamo iz medija.'
Od prodaje trgovine na kojoj će niknuti stambeni kompleks radnice Kamenskog nisu dobile ništa. Grozaj tvrdi da su se od te transakcije naplatile banke,
koje su u prvom naplatnom redu, dok su radnice tek u trećem mali oglasnik

Oznake: mali oglasnik

14.07.2015. u 18:43 | 0 Komentara | Print | # | ^

Koncesijska naknada za žičaru Gradu već od 8. srpnja

Dogovoreno je to danas na sastanku dubrovačkog gradonačelnika Andra Vlahušića i predsjednika Gradskog vijeća Mata Frankovića s direktorom tvrtke Excelsa nekretnine
Antom Ruskovićem na temu koncesijske naknade za žičaru Dubrovnik - Srđ Istra nekretnine

Oznake: Istra nekretnine

09.07.2015. u 12:09 | 0 Komentara | Print | # | ^

Kompanija "Philip Morris" prodaje objekte u Prokuplju i Žitkovcu

Kompanija "Philip Morris" objavila je danas oglas za prodaju objekata u Prokuplju i Žitkovcu. Kako je navedeno, ponuđena su dve nekretnine u Prokuplju i
tri u Žitkovcu.
Rok za obilazak nepokretnosti i uvid u dokumentaciju je 17. jul, a rok za dostavljanje ponuda 21. jul mali oglasnik

Oznake: mali oglasnik

08.07.2015. u 15:53 | 0 Komentara | Print | # | ^

Dalian Wanda: Nova ponuda dionica vrijedna 1,9 milijardi dolara

PEKING - Kineski developer Dalian Wanda planira novim izdanjem dionica prikupiti oko 1,9 milijardi dolara.
Ova informacija dolazi samo šest mjeseci nakon što je kompanija u Hong Kongu obavila inicijalnu javnu ponudu dionica (IPO). Sekundarni listing dionica pomoći će financiranju pet projekata Wande u Kini. Među njima su projekti Wanda Plaza centara u Nanjingu i Chengduu.
Zanimljivo, ovo izdanje dionica događa se u vrijeme najžešće korekcije na kineskom tržištu kapitala.
Još početkom lipnja Shanghai Composite Index bilježio je rast u odnosu na početak godine od čak 60 posto.
Sada je taj rast sveden na "samo" 17 posto.
Dionice Wande su u Hong Kongu od izlaska na tržište u prosincu prošle godine ojačale 18 posto stanovi Dubrava Zagreb

Oznake: stanovi Dubrava Zagreb

03.07.2015. u 21:07 | 0 Komentara | Print | # | ^

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< srpanj, 2015 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Veljača 2020 (6)
Siječanj 2020 (8)
Prosinac 2019 (3)
Studeni 2019 (1)
Listopad 2019 (5)
Rujan 2019 (22)
Kolovoz 2019 (7)
Srpanj 2019 (22)
Lipanj 2019 (20)
Svibanj 2019 (23)
Travanj 2019 (18)
Ožujak 2019 (24)
Veljača 2019 (21)
Siječanj 2019 (12)
Prosinac 2018 (16)
Studeni 2018 (21)
Listopad 2018 (25)
Rujan 2018 (13)
Kolovoz 2018 (15)
Srpanj 2018 (11)
Lipanj 2018 (18)
Svibanj 2018 (9)
Travanj 2018 (7)
Ožujak 2018 (9)
Veljača 2018 (9)
Siječanj 2018 (9)
Prosinac 2017 (9)
Studeni 2017 (8)
Listopad 2017 (9)
Rujan 2017 (9)
Kolovoz 2017 (10)
Srpanj 2017 (9)
Lipanj 2017 (10)
Svibanj 2017 (10)
Travanj 2017 (8)
Ožujak 2017 (10)
Veljača 2017 (8)
Siječanj 2017 (9)
Prosinac 2016 (9)
Studeni 2016 (9)
Listopad 2016 (8)
Rujan 2016 (9)
Kolovoz 2016 (9)
Srpanj 2016 (9)
Lipanj 2016 (10)
Svibanj 2016 (9)
Travanj 2016 (9)
Ožujak 2016 (10)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Prodaja i kupovina nekretnina u Umagu

Linkovi

Ponuda dana

Oglasi
Nekretnine Oglas
Nekretnine 123

Kuće
Stanovi
Novogradnja
Iznajmljivanje stanova
Stanovi Zagreb
Nekretnine Zagreb
Nekretnine Rijeka
Nekretnine Zadar
Nekretnine Split
Nekretnine Osijek
Kamene kuće
Stanovi
Nekretnine

Nekretnine Istra
Istra Nekretnine
Nekretnine Istra
Nekretnine Pula
Nekretnine Poreč
Nekretnine Umag
Nekretnine Rovinj
Nekretnine Labin




Vijesti
Nekretnine vijesti 123

Forum
Forum za nekretnine


Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV

Blog.hr
Blog servis