Nekretnine Umag

Microsoft u Hrvatskoj dobio novu v.d. direktoricu

Gđa. Tatjana Skoko na čelnu poziciju dolazi s pozicije direktorice Odjela za korporativne korisnike u Hrvatskom Telekom-u, gdje je ostvarila kontinuirani rast poslovnih rezultata, sudjelovala u pozicioniranju Hrvatskog telekoma kao preferiranog pružatelja usluga poslovnim korisnicima u Hrvatskoj, ali i širenju poslovanja u središnjoj i istočnoj Europi (CEE).
„Pozicija v.d. direktorice Microsofta u Hrvatskoj nosi sa sa sobom veliku odgovornost. Microsoft kao kompanija ima velik potencijal, a poseban naglasak u radu bit će daljnja podrška hrvatskim IT tvrtkama u cilju promocije i implementacije najmodernijih partnerskih poslovnih rješenja temeljenih na vrhunskoj platformi i uslugama kompanije Microsoft“, izjavila je Tatjana Skoko,
v.d. direktorica Microsofta Hrvatska nekretnine Split

Oznake: nekretnine Split

27.09.2017. u 10:38 | 0 Komentara | Print | # | ^

Britanija najavila gradnju 17 gradova i sela

Više je vlada obećavalo da će se pozabaviti nestašicom koja je dovela do spiralnog rasta cijena nekretnina u Londonu i ostalim većim gradovima, zbog čega su mnogim kupcima postale nedostupne.
Građevinski poduzetnici žale se pak na nedostatak raspoloživog zemljišta i na stroge zakone o prostornom uređenju koji zabranjuju gradnju u "zelenom pojasu" oko postojećih gradova i daju tijelima lokalne uprave ovlasti za blokadu gradnje.
Britanska vlada lani je zatražila od lokalnih vlasti da se izjasne jesu li zainteresirani za gradnju vrtnih gradova, utemeljenih na zamisli iz 19. stoljeća o stambenom zbrinjavanju rastućeg stanovništva u samodostatnim gradovima, okruženima prirodom.
Prema Hrvatskoj enciklopediji, Howard Ebenezer, engleski teoretičar umjetnosti i urbanist, autor je ideje o "vrtnome gradu", samostalnom naselju u zelenilu koje će osigurati primjerenije uvjete života nego prenapučeni velegradovi.
Ebenezer je prve vrtne gradove organizirao u Engleskoj početkom 20. stoljeća nekretnine Split

Oznake: nekretnine Split

02.01.2017. u 18:19 | 0 Komentara | Print | # | ^

Hrvatska tvrtka CITUS proglašena je Nacionalnim pobjednikom u kategoriji Innovation na European Business Awards natjecanju

„Ove godine po prvi puta sudjelujemo u European Business Awards natjecanju i izuzetno mi je drago da smo proglašeni Nacionalnim pobjednikom u kategoriji Innovation. No, to nije kraj EBA natjecanja. Sada je pred nam novi izazov u međunarodnom, europskom okruženju. Ova nagrada rezultat je rada cijelog Citus tima i izuzetno sam ponosan na njega.“, izjavio je Tomislav Bronzin vlasnik tvrtke Citus.
Kao nacionalni pobjednik CITUS ulazi u drugu fazu natjecanja za dobivanje priznanja Ruban d`Honneur čiji će dobitnici zatim ući u finale za europskog pobjednika u tim kategorijama. Proglašenje dobitnika europskih nagrada European Business Award 2016/17, u ovim kategorijama, održat će se 2017. godine.
Citusov tim, u proteklih 17 godina, diljem svijeta osvojio je preko 50 nagrada za inovacije koje je pretvorio u uspješne proizvode. Sve dobivene nagrade su potvrda velikog potencijala ovog rješenja za koje su i
investitori i strateški partneri već pokazali veliki interes za ulaganje u njih nekretnine Split

Oznake: nekretnine Split

07.12.2016. u 17:43 | 0 Komentara | Print | # | ^

U lipnju izdano 636 građevinskih dozvola, 31,4 posto više nego lani

Podaci DZS-a pokazuju i da je u prvih šest mjeseci ove godine izdano 3.624 dozvola, što je 22,8 posto više nego u istom razdoblju prošle godine.
Dozvolama izdanima u prvih šest mjeseci ove godine predviđa se izvođenje građevinskih radova ukupne vrijednosti od 8,7 milijardi kuna.
U Hrvatskoj gospodarskoj komori ocjenjuju da kontinuitet rasta broja izdanih građevinskih dozvola sugerira mogućnost nastavka oporavka građevinske aktivnosti, no da blagu sjenu na tu mogućnost za sada baca niska vrijednost predviđenih radova koja je niža nego u prvim polugodištima u prethodne dvije godine.
Međutim, izdavanje građevinske dozvole za neki veći investicijski projekt, kao što je to najavljeno za Pelješki most, u nastavku bi godine rezultiralo i rastom predviđene vrijednosti radova, kažu u Komori, uz opasku da nastavak oporavka građevinske aktivnosti ovisi o dinamiziranju gospodarskog rasta i investicijske aktivnosti
javnog i privatnog sektora uz intenziviranje korištenja raspoloživih sredstava iz fondova Europske unije nekretnine Split

Oznake: nekretnine Split

16.08.2016. u 11:17 | 0 Komentara | Print | # | ^

Slovenci se povlače iz Mall of Splita?

Samo četiri mjeseca nakon što je počeo s radom, čini se da im ne cvjetaju ruže.
Otvaranje centra Mall of Split pratili su brojni problemi, zbog čega je i njegovo otvaranje bilo nekoliko puta odgađano.
No, i samo četiri mjeseca nakon što je počeo s radom, čini se da im ne cvjetaju ruže nekretnine Split

Oznake: nekretnine Split

27.07.2016. u 14:07 | 0 Komentara | Print | # | ^

Agrokor najavio nova ulaganja i širenje

U e-trgovinu dosad je uloženo 10 milijuna eura, a iz kompanije najavljuju u kojem pravcu planiraju razvijati taj segment.
Koncern Agrokor nakon Abrakadabre, u koju je uložio 40 milijuna kuna, planira i ostale svoje online biznise prebaciti na tehnološku platformu SAP Hybris,
moglo se doznati u četvrtak u Zagrebu na SAP Forumu 2016 nekretnine Split

Oznake: nekretnine Split

03.06.2016. u 12:26 | 0 Komentara | Print | # | ^

Kliman za turističku uporabu neperspektivnih vojnih objekata

Kliman je pak obećao kako će njegovo ministarstvo u suradnji sa drugim ministarstvima poduzeti napore da se razvijaju turističke investicije u županiji i Gradu Splitu.
"Sljedećih godinu ili dvije pred Splitsko-dalmatinskom županijom i Splitom je svijetla budućnost ulaganja u turizam," poručio je Kliman.
Izvijestio je kako je zatražio dodatni angažman na tržištima koja mogu pridonijeti povećanju dolaska
turista u Hrvatsku spomenuvši Veliku Britaniju, Skandinaviju, Beneluks i Rusiju nekretnine Split

Oznake: nekretnine Split

10.02.2016. u 22:00 | 0 Komentara | Print | # | ^

Od jeseni u Zagrebu kreće projekt najma državnih stanova

Najam stana od 45 četvornih metara stoji 980 kuna mjesečno
Ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak Taritaš najavila je u ponedjeljak u Osijeku, gdje je obišla novu zgradu izgrađenu u sklopu projekta poticane stanogradnje (POS), da će se od jeseni u Zagrebu, te u budućnosti i u Splitu, početi provoditi projekt davanja državnih stanova u najam koji se sada provodi samo u Osijeku.
"Najava projekta stanova za najam događa se u Osijeku jer je u Osijeku izgrađena prva zgrada POS-a u kojoj su bili predviđeni stanovi i za najam", kazala je ministrica Mrak Taritaš.
Podsjetila je kako se u sklopu pilot projekta davanja POS-ovih stanova u najam, provedenog 2013., u najmu nalazi 90 stanova.
Projekt najma državnih stanova, koji se provodi u suradnji s Agencijom za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN), po riječima ministrice postaje sve privlačniji način rješavanja stambenog pitanja,
posebice mlađim osobama i obiteljima jer im omogućava veću mobilnost i osiguranje stanovanja bez kreditnog zaduživanja nekretnine Split

Oznake: nekretnine Split

30.07.2015. u 10:36 | 0 Komentara | Print | # | ^

U sva četiri tromjesečja prošle godine pad građevinskih radova na godišnjoj razini

Građevinski radovi u Hrvatskoj u prosincu prošle godine bilježe rast na mjesečnoj razini za oko 2 posto, dok su na godišnjoj razini, prema kalendarski prilagođenim indeksima, smanjeni za 2,1 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).
Time je nastavljen pad građevinskih radova na godišnjoj razini, nešto usporeniji nego u prethodna dva mjeseca s obzirom da su u listopadu prošle u odnosu na listopad 2012. pali za 3,5 posto, a u studenome je na godišnjoj razini zabilježen pad za 5,2 posto.
Tako su u zadnjem tromjesečju prošle godine građevinski radovi, prema kalendarski prilagođenim indeksima, pali za 5,3 posto u odnosu na isto razdoblje 2012. godine.
Statistika u sva četiri tromjesečja prošle godine bilježi pad građevinskih radova na godišnjoj razini - u prvom kvartalu pad za 5 posto, drugom za 4,6 posto, trećem 2,9 posto te najveći pad upravo u zadnjem tromjesečju, za 5,3 posto.
Na to je ponajviše utjecao pad građevinskih radova na zgradama, koji je u prva tri tromjesečja prošle godine bio veći od 14 posto (od 14,6 do 14,8 posto), a u zadnjem je smanjenje bilo 8,9 posto.
Na ostalim pak građevinama statistika je u prva tri kvartala prošle godine bilježila rast građevinskih radova od 2,8 do 4,1 posto, da bi u četvrtom kvartalu i radovi na ostalim građevinama pali i to za 1,6 posto u odnosu na četvrto tromjesečje 2012. godine.
Izvorni i desezonirani indeksi na mjesečnim razinama pokazuju rast građevinskih radova u prosincu prošle godine.
Prema desezoniranim indeksima, građevinski radovi u prosincu su bili veći za 2 posto u odnosu na studeni, dok su prema izvornim indeksima bili veći za 2,2 posto.
Statistika prema izvornim indeksima u prošloj u odnosu na 2012. godini bilježi pad građevinskih radova za 4,1 posto.
Po podacima DZS-a, u prošloj je godini na novogradnjama odrađeno 51,4 posto radnih sati, dok se na ostale radove odnosi 48,6 posto radnih sati odrađenih u zadnjem mjesecu prošle godine.
Prošle se godine većina odrađenih radnih sati odnosila na radove na ostalim građevinama, 58,5 posto, dok je 41,5 posto radnih sati odrađeno na zgradama nekretnine Split

Oznake: nekretnine Split

11.03.2014. u 15:32 | 0 Komentara | Print | # | ^

Novi izvor sufinanciranja javnih projekata u turizmu

Projekt je u skladu sa strateškim dokumentima i pozitivno utječe na turistički razvoj grada. Upravo je to cilj aktualnog natječaja nacionalnog Fonda za razvoj turizma za 2013.
Vrijednost ulaganja mora biti veća od 7.100.000 kuna, a područja ulaganja javna infrastruktura u turizmu (građevine javnih subjekata kojima se unapređuje konkurentnost turističkog odredišta razvojem različitih oblika turističke ponude - kongresni, zdravstveni, kulturni i drugi oblici turizma) te turističke atrakcije (objekti uništene kulturne, povijesne i prirodne baštine koji će se vrednovati u sklopu turizma) nekretnine Split

Oznake: nekretnine Split

18.10.2013. u 15:18 | 0 Komentara | Print | # | ^

Obrtnici plaćali gradnju, a zatim i zakup lokala na tržnicama u Zagrebu

Pozivamo poduzetnike da iznesu svoje probleme. Tragom vaših napisa, upućivanjem na apsurde u pojedinačnim slučajevima upozoravat ćemo na nedostatke sustava u cijelosti i tako poduprijeti čitatelje Lidera kao pojedince u njihovim neravnopravnim sporovima s glomaznom državnom upravom.
Alen je Havranek u listopadu 1993. s Tržnicama Zagreb zaključio sporazum o udruživanju sredstava za rohbau gradnju lokala broj 10 veličine 9,04 m2 na tržnici Volovčica, a ugovor je potpisan 15. ožujka 1995. Havraneka (uz kojeg je tada kao poslovni partner bila i majka Mira Havranek) su, međutim, pogrešnim izračunima naveli da uplati 24.525,70 tadašnjih DEM, dok je u sporazumu bilo navedeno daje trebao uplatiti 20.566 DEM.
No nije to najveći problem, jer je Havranek prema sporazumu morao napraviti konačni financijski obračun svih troškova gradnje uz obvezu podmirenja razlike međusobnih dugovanja i potraživanja ... , što je moglo samo značiti da i Tržnice Zagreb također ulažu svoj novac za gradnju lokala. No ne samo da Tržnice nisu dale ni lipe do sada, nego je Havranek gradnju preplatio.
Naime, prema nalazu sudskog vještaka Mile Novakovića, u vrijeme sklapanja sporazuma (studeni 1995.) cijena građenja iznosila je 600 DEM za četvorni metar, a cijena građevnog zemljišta u prvoj zoni u Zagrebu iznosila je 250 DEM po metru četvornom.
Havranek je tužio Tržnice Zagreba, koje su u međuvremenu postale dio Zagrebačkog holdinga, ali ni do danas taj problem nije riješen, a imaju ga i svi drugi obrtnici koji su investirali u slične objekte po zagrebačkim tržnicama. Dio odgovornosti svakako snosi i on, jer morao je paziti što potpisuje, iako je iz svega navedenog jasno da je prevaren jer je preplatio gradnju objekta.
Njegovi odvjetnici smatraju da je prekršen Zakon o obveznim odnosima jer su Tržnice Zagreba zloupotrijebile monopolski položaj prisilivši Havraneka na takav ugovor, koji je prema tome ništavan u dijelu gdje piše da je objekt u vlasništvu Tržnica. Havranek tvrdi da su ga upozoravali da ne čačka previše po tome jer je riječ o milijunskim malverzacijama, ali on veli da ne odustaje nekretnine Split

Oznake: nekretnine Split

13.06.2013. u 15:02 | 0 Komentara | Print | # | ^

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< veljača, 2020  
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29  

Veljača 2020 (6)
Siječanj 2020 (8)
Prosinac 2019 (3)
Studeni 2019 (1)
Listopad 2019 (5)
Rujan 2019 (22)
Kolovoz 2019 (7)
Srpanj 2019 (22)
Lipanj 2019 (20)
Svibanj 2019 (23)
Travanj 2019 (18)
Ožujak 2019 (24)
Veljača 2019 (21)
Siječanj 2019 (12)
Prosinac 2018 (16)
Studeni 2018 (21)
Listopad 2018 (25)
Rujan 2018 (13)
Kolovoz 2018 (15)
Srpanj 2018 (11)
Lipanj 2018 (18)
Svibanj 2018 (9)
Travanj 2018 (7)
Ožujak 2018 (9)
Veljača 2018 (9)
Siječanj 2018 (9)
Prosinac 2017 (9)
Studeni 2017 (8)
Listopad 2017 (9)
Rujan 2017 (9)
Kolovoz 2017 (10)
Srpanj 2017 (9)
Lipanj 2017 (10)
Svibanj 2017 (10)
Travanj 2017 (8)
Ožujak 2017 (10)
Veljača 2017 (8)
Siječanj 2017 (9)
Prosinac 2016 (9)
Studeni 2016 (9)
Listopad 2016 (8)
Rujan 2016 (9)
Kolovoz 2016 (9)
Srpanj 2016 (9)
Lipanj 2016 (10)
Svibanj 2016 (9)
Travanj 2016 (9)
Ožujak 2016 (10)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Prodaja i kupovina nekretnina u Umagu

Linkovi

Ponuda dana

Oglasi
Nekretnine Oglas
Nekretnine 123

Kuće
Stanovi
Novogradnja
Iznajmljivanje stanova
Stanovi Zagreb
Nekretnine Zagreb
Nekretnine Rijeka
Nekretnine Zadar
Nekretnine Split
Nekretnine Osijek
Kamene kuće
Stanovi
Nekretnine

Nekretnine Istra
Istra Nekretnine
Nekretnine Istra
Nekretnine Pula
Nekretnine Poreč
Nekretnine Umag
Nekretnine Rovinj
Nekretnine Labin




Vijesti
Nekretnine vijesti 123

Forum
Forum za nekretnine


Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV

Blog.hr
Blog servis