Nekretnine Umag

Dalian Wanda: Nova ponuda dionica vrijedna 1,9 milijardi dolara

PEKING - Kineski developer Dalian Wanda planira novim izdanjem dionica prikupiti oko 1,9 milijardi dolara.
Ova informacija dolazi samo šest mjeseci nakon što je kompanija u Hong Kongu obavila inicijalnu javnu ponudu dionica (IPO). Sekundarni listing dionica pomoći će financiranju pet projekata Wande u Kini. Među njima su projekti Wanda Plaza centara u Nanjingu i Chengduu.
Zanimljivo, ovo izdanje dionica događa se u vrijeme najžešće korekcije na kineskom tržištu kapitala.
Još početkom lipnja Shanghai Composite Index bilježio je rast u odnosu na početak godine od čak 60 posto.
Sada je taj rast sveden na "samo" 17 posto.
Dionice Wande su u Hong Kongu od izlaska na tržište u prosincu prošle godine ojačale 18 posto stanovi Dubrava Zagreb

Oznake: stanovi Dubrava Zagreb

03.07.2015. u 21:07 | 0 Komentara | Print | # | ^

Leko: Pregovaramo sa Starwoodom i za dubrovačke hotele

ZAGREB - Anđelko Leko, predsjednik Uprave HUP-a Zagreb najavio je danas da njegova kompanija pregovara sa Starwoodom o upravljanju njegovih hotela u dubrovačkom primorju. I potpredsjednik Starwooda za regiju EMEA Robert Koren potvrđuje kako bi vrlo rado proširio suradnju s HUP-om Zagreb pohvaljujući Leku i njegovo poslovanje kao "vrlo uspješnu priču".
U svakom slučaju, radovi u duborvačkom primorju počet će već u siječnju. Hoteli Astarea i Mlini se tijekom preuređenja, najavio je Leko, neće zatvarati stanovi Dubrava Zagreb

Oznake: stanovi Dubrava Zagreb

17.12.2013. u 15:45 | 0 Komentara | Print | # | ^

Hrvatska dobiva državni prostorni plan

Hrvatska se trenutno nalazi usred kompleksnog i vrlo važnog procesa sređivanja stanja u prostoru koji je započeo legalizacijom bespravno izgrađenih građevina, nastavit će se početkom primjene paketa građevinskih zakona, a trebao bi rezultirati i izradom državnog prostornog plana, kazala je danas ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak-Taritaš.
Otvarajući konferenciju "Mogućnosti dobivanja financijskih sredstava Europske unije u kontekstu teritorijalne kohezije, urbanih pitanja i prostornog planiranja", Mrak-Taritaš je istaknula kako su jedan od većih 'prostornih' problema hrvatskih gradova naselja koja su "preskočena" prilikom širenja urbanih sredina na prazne prostore.
Kao primjer takvog, 'preskočenog' dijela grada navela je zagrebačko naselje Trnje, koje je širenjem grada 'preskočeno', a Zagreb se proširio preko rijeke Save, u Novi Zagreb. Takve dijelove ima gotovo svaki grad u Hrvatskoj, a dodatni su problem napušteni i neiskorišteni industrijski, vojni i turistički objekti.
U pripremi ove konferencije Ministarstvo je provelo anketu u kojoj je sudjelovalo 78 gradova, od kojih su 24 grada 'prijavila' kako ima napuštenih i neiskorištenih 16 hotela, 8 kampova, 7 motela i 6 odmarališta. Gotovo 40 gradova pak ima barem jedan kompleks vojne ili industrijske namjene koji se ne koristi.
Riječ je o objektima i dijelovima grada koji imaju velik potencijal, a kako bi im se dala prilika za 'novi život', jedinicama lokalne samouprave na raspolaganju su dva EU programa - program transnacionalne suradnje gradova na prostornom planiranju, uravnoteženom razvoju i izradi prostorno-planske dokumentacije URBACT, te program ESPON za razmjenu iskustava u području prostornog planiranja, kazala je Mrak-Taritaš.
Dodala je da za projekte revitalizacije objekata ili dijelova grada hrvatske jedinice lokalne samouprave uglavnom nemaju novca, što će dijelom može riješiti prihodima od legalizacije, jer 30 posto prihoda ide gradovima i općinama, a pomoć će pružiti i država, kojoj je namijenjeno 50 posto prihoda od legalizacije. Ostatak sredstava može se 'namaknuti' iz EU fondova, a uspješne primjere takvih slučajeva na ovoj će konferenciji prezentirati predstavnici gradova Graz, Dresden i Krakow stanovi Dubrava Zagreb

Oznake: stanovi Dubrava Zagreb

05.12.2013. u 15:50 | 0 Komentara | Print | # | ^

Hypo za Le Meridien Lav traži 40 milijuna eura

Slobodna Dalmacija neslužbeno doznaje kako zainteresiranih kupaca ima, a spekulira se sa cijenom od oko 40 milijuna eura.Svojevrsni zavjet šutnje na tu temu vlada i u hotelu, ali i u "Jones Lang LaSalle Hotels & Hospitality Group“ iz Londona, tvrtki za trgovinu nekretninama, jednoj od vodećih u svijetu na tom području, kojoj je HAAB kao jedini vlasnik povjerila traženje kupca za svoj hotel i marinu stanovi Dubrava Zagreb.
Ta je tvrtka u javnim medijima objavila poziv potencijalnim kupcima "Le Meridien Lava“, dok na njihovim stranicama u Londonu uz oglas za prodaju "Lava“ stoji i kako se radi o "jedinstvenoj prilici za kupnju hotelskog resorta sa nevjerojatnim mogućnostima.“

Oznake: stanovi Dubrava Zagreb

22.04.2013. u 11:10 | 0 Komentara | Print | # | ^

Zg holding: Bandić je kriv za rušenje našeg kreditnog rejtinga

Osim poznate metode kojom se ocjenjuje rejting država i gradova tako da rejting grada jednostavno ne može biti veći od države, i ovo dokazuje da je smanjenje rejtinga gradu isključivo rezultat smanjenog rejtinga države - kaže gradski ministar financija Slavko Kojić. Slično je pad rejtinga obrazložio gradonačelnik Milan Bandić na aktualnom satu u Gradskoj skupštini, pohvalivši se da je zagrebačka Gradska uprava od 2008. najodgovornija i najracionalnija u Hrvatskoj. U S&P-u, međutim, upravljanje gradskim financijama ocjenjuju kao vrlo slabo. U godinama uoči krize Grad je ubrzano povećavao socijalnu potrošnju te ulaganja financirana putem Holdinga, kao i u rizične nekretninske projekte. Od 2009. intenzivirale su se i političke napetosti između gradske administracije i Skupštine, zbog čega se sporo prilagođava proračunska potrošnja sa sve manjim prihodima, stoji u izvješću S&P-a. Politika promašaja. Time gotovo da su rekli, slažu se neki naši sugovornici iz Zagrebačkog holdinga, da je za smanjenje rejtinga kriv gradonačelnik Milan Bandić. On je taj koji je do sredine 2011. častio više od 400 tisuća građana besplatnim javnim prijevozom (socijalna davanja), čiji kumulirani petogodišnji gubitak iznosi 1,2 milijarde kuna. On je preko Holdinga naručio niskopodne tramvaje vrijedne 2 milijarde kuna, gotovo jednako toliko uložio je u potpuno neisplativ projekt Sopnica Jelkovec (povećana ulaganja financirana preko Holdinga), ali i u kupnju zemljišta Gredelja i Zagrepčanke, vrijednih oko milijardu kuna, koje su danas ništa drugo nego mrtvi kapital (rizični nekretninski projekti) stanovi Dubrava Zagreb.

Padu rejtinga dodatno je pridonijelo i neracionalno ulaganje u nekretnine, a posljedica toga je još veće opterećenje dugom i troškovima kamata - tvrde u Holdingu. U Gradskoj su upravi, međutim, uvjereni da dio krivnje za slabiji kreditni rejting Grada snosi baš Zagrebački holding, koji nimalo ne štedi. Kako je jedan od razloga zbog kojih je rejting smanjen cijeloj zemlji činjenica da Vlada nije smanjila pregolemu javnu potrošnju, slična se kritika, osim državnim, može uputiti i gradskim poduzećima. Holding, naime, nije smanjio broj zaposlenih kako je najavljivao, niti je ostvario ozbiljnije uštede na njihovim pravima. Stoga i dalje godišnje izdvaja oko 1,8 milijardi kuna za plaće i prava zaposlenika, a prihoduje oko 4,5 milijardi kuna. Iako S&P bilježi da je Holding ipak proveo određene rezove u troškovima uz poskupljenje vode i javnog prijevoza, što bi mu moglo smanjiti neto gubitke u sljedeće dvije godine, ipak stoji pri ocjeni da će nastaviti generirati gubitke. Sve bliže problemu. Stoga mu je i smanjen rejting, koji upućuje na to da sada mnogo bliži nemogućnosti vraćanja dugova. S&P uzima u obzir da će Holding, nađe li se u škripcu, imati potporu Grada Zagreba i njegove Skupštine, ali i sam u problemima ima sve manju financijsku snagu da priskoči u pomoć. Stoga bi i potencijalna nemogućnost Holdinga da izvršava obveze imala snažan negativan utjecaj i na reputaciju Grada na tržištu, zaključuje S&P u izvještaju."

Oznake: stanovi Dubrava Zagreb

22.12.2012. u 14:23 | 0 Komentara | Print | # | ^

Za novih 130.000 kvadrata širi se Zračna luka Split

Splitska Zračna luka javila se na oglas s namjerom da kupi 48.297 kvadrata zemljišta u Resniku koje Kaštelanski staklenici prodaju po cijeni od 48.248.703 kune. Kako neslužbeno doznajemo, jedina ponuda trebala bi biti razmatrana sutra, pet dana nakon isteka roka za prijave, a kupoprodajni ugovor trebao bi se potpisati u roku od petnaest dana.Zračna luka, poznato je otprije, na ovoj površini namjerava u budućnosti graditi sadržaje za svoje potrebe stanovi Dubrava Zagreb. Da će se Zračna luka javiti na drugi oglas moglo se zaključiti i iz podatka daje Kaštelanskim staklenicima u međuvremenu dala pozajmicu u iznosu od tri milijuna kuna.

Nije tajna ni da je svih pet čestica zemljišta (najmanja površine 5124 kvadrata, a najveća 17.909 kvadrata) opterećeno založnim pravom - fiducijom, da se prodaju uz suglasnost fiducijalnog vlasnika, koji će se prvi i naplatiti. Riječ je o ukupnom iznosu od desetak milijuna kuna, što znači da Staklenicima na raspolaganju ostaje polovica prve rate.

Oznake: stanovi Dubrava Zagreb

25.10.2012. u 09:56 | 0 Komentara | Print | # | ^

Na Molo longu vanjski vez za cruisere

Gotovo nepostojeći putnički promet u riječkoj luci Lučka uprava namjerava oživjeti izgradnjom novog, ljetnog veza za putničke brodove, u prvom redu famozne cruisere, na vanjskoj strani Molo longa, potvrdio je ravnatelj Lučke uprave Vlado Mezak. Ljetni vez dio je njegovih planova za spašavanje projekta Putničkog terminala, jednog od najvećih promašaja u povijesti riječke luke, čija je izgradnja za mandata Mezakova prethodnika Bojana Hlače, s uređenjem pristupnih cesta, stajala gotovo stotinu milijuna kuna, da bi se kasnije pokazalo kako je izgrađen na krivom mjestu budući stanovi Dubrava Zagreb da zbog premale dubine mora uz njega ne mogu pristajati iole ozbiljniji brodovi za kružna putovanja čiji se masovni dolazak u Rijeku najavljivao prilikom pokretanja projekta.

Od otvaranja terminala uz njega je pristao jedan jedini cruiser, i to slučajno, zbog nevremena, a putnički promet sveden je na polaske katamarana prema kvarnerskim otocima i dužobalnu liniju u ljetnim mjesecima. U međuvremenu se i odabir koncesionara, ugostiteljske tvrtke Dulcis Vita Zorana Maržića, pokazao jednako promašenim, budući da je zbog neplaćanja ostao bez koncesije, ali i tužio Lučku upravu zbog navodno izgubljene dobiti. Lučka uprava zbog spora trenutno ne može ni raspolagati cijelom zgradom pa je, zbog svega navedenog, Putničkom terminalu javnost s pravom nalijepila etiketu Obrovca riječke luke.

Oznake: stanovi Dubrava Zagreb

03.10.2012. u 15:02 | 0 Komentara | Print | # | ^

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< veljača, 2020  
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29  

Veljača 2020 (6)
Siječanj 2020 (8)
Prosinac 2019 (3)
Studeni 2019 (1)
Listopad 2019 (5)
Rujan 2019 (22)
Kolovoz 2019 (7)
Srpanj 2019 (22)
Lipanj 2019 (20)
Svibanj 2019 (23)
Travanj 2019 (18)
Ožujak 2019 (24)
Veljača 2019 (21)
Siječanj 2019 (12)
Prosinac 2018 (16)
Studeni 2018 (21)
Listopad 2018 (25)
Rujan 2018 (13)
Kolovoz 2018 (15)
Srpanj 2018 (11)
Lipanj 2018 (18)
Svibanj 2018 (9)
Travanj 2018 (7)
Ožujak 2018 (9)
Veljača 2018 (9)
Siječanj 2018 (9)
Prosinac 2017 (9)
Studeni 2017 (8)
Listopad 2017 (9)
Rujan 2017 (9)
Kolovoz 2017 (10)
Srpanj 2017 (9)
Lipanj 2017 (10)
Svibanj 2017 (10)
Travanj 2017 (8)
Ožujak 2017 (10)
Veljača 2017 (8)
Siječanj 2017 (9)
Prosinac 2016 (9)
Studeni 2016 (9)
Listopad 2016 (8)
Rujan 2016 (9)
Kolovoz 2016 (9)
Srpanj 2016 (9)
Lipanj 2016 (10)
Svibanj 2016 (9)
Travanj 2016 (9)
Ožujak 2016 (10)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Prodaja i kupovina nekretnina u Umagu

Linkovi

Ponuda dana

Oglasi
Nekretnine Oglas
Nekretnine 123

Kuće
Stanovi
Novogradnja
Iznajmljivanje stanova
Stanovi Zagreb
Nekretnine Zagreb
Nekretnine Rijeka
Nekretnine Zadar
Nekretnine Split
Nekretnine Osijek
Kamene kuće
Stanovi
Nekretnine

Nekretnine Istra
Istra Nekretnine
Nekretnine Istra
Nekretnine Pula
Nekretnine Poreč
Nekretnine Umag
Nekretnine Rovinj
Nekretnine Labin




Vijesti
Nekretnine vijesti 123

Forum
Forum za nekretnine


Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV

Blog.hr
Blog servis