Nekretnine Umag

Arapi najviše ulažu u tvrtke, a Rusi u nekretnine

Stranci su u kompanije i banke lani investirali 219,7 mil. eura, a u nekretnine 147,1 mil. eura.
Strani investitori iz više od 70 zemalja u Crnu Goru su prošle godin uložili neto 474 milijuna eura,
što je 100 milijuna eura više nego 2016 mali oglasnik

Oznake: mali oglasnik

27.03.2018. u 08:47 | 0 Komentara | Print | # | ^

Hrvatska apsolutni pobjednik u izboru najboljih kuća za odmor

Time je Hrvatska postala apsolutni pobjednik osvojivši nagrade u čak četiri od osam kategorija - najbolja obiteljska kuća (Falcon Rook), najoriginalnija kuća (Vista Zamask), najbolja kuća na obali (Pelješac Sreser) i najbolja wellness kuća (Vadediji Žminj).
Nagradu BEHH treću godinu zaredom organizira European Holiday Home Association. Svečanom proglašenju su prisustvovali predstavnici najvećih europskih tvrtki koje se bave obiteljskim smještajem (poput AirBnB-a, Novasola, Interhomea i HomeAwaya) mali oglasnik

Oznake: mali oglasnik

25.09.2017. u 14:53 | 0 Komentara | Print | # | ^

Novi trendovi u upravljanju zračnim prometom predstavljeni na međunarodnoj ATM konferenciji u Zagrebu

Riječ je o trećem izdanju ove konferencije, koja je ove godine okupila oko 40 stručnjaka na ovom području iz šesnaest zemalja, uglavnom iz srednje i istočne Europe te Švedske.
Skup stručnjaka zračnog prometa, uime domaćina, otvorio je švedski veleposlanik u Republici Hrvatskoj, Lars Schmidt, koji je istaknuo kako je cilj ovakvih konferencija razmjena iskustava te izgradnja novih saveza i njihovo osnaživanje kako bi se ostvarila održivost, sigurnost,
učinkovitost i zaštita okoliša u zrakoplovnoj industriji mali oglasnik

Oznake: mali oglasnik

22.06.2017. u 10:33 | 0 Komentara | Print | # | ^

Pogonsko gorivo hrvatske ekonomije

HEP i Ina do danas su na nacionalnoj razini zadržali titulu stožernih kompanija ove branše mali oglasnik

Oznake: mali oglasnik

31.05.2017. u 08:37 | 0 Komentara | Print | # | ^

Mercator seli, u upravnoj zgradi u Ljubljani bit će ekskluzivni stanovi

LJUBLJANA - Prema planovima Mercatora, očito je da bi se njihova zgrada u Dunajskoj ulici u Ljubljani mogla pretvoriti u zgradu s luksuznim stanovima.
Pored logistike bi Mercator u Moste uskoro mogao presliti brojne režijske radnike. Ako se planovi doista i realiziraju, izvori ljubljanskog Dnevnika kažu da bi trgovac u vlasništvu Agrokora poslovnu zgradu u Dunajskoj ulici mogao preurediti u luksuzne stanove.
- Selidba iz upravne zgrade samo je jedna od mogućnosti. Odluka ovisi o analizi mogućnosti za prodaju postojećih poslovnih prostora odnosno nove namjene postojeće upravne zgrade te potencijalala na ljubljanskom tržištu nekretnina, odgovorili su u Mercatoru.
Dodaju da postojeća upravna zgrada bez kleti i garaže uključuje približno 11.000 četvornih metara.
Stručnjak na tržištu nekretnina Boris Pajnkihar iz društva Pajnkihar nepremičnine, smatra da je ideja o preuređenju Mercatorove poslovne zgrade u stambeni prostor sasvim izvediva.
- Kad se uzme u obzir konstrukcija i oblik zgrade, stanovi bi mogli biti više cjenovne razine.
Kaže da je u Sloveniji vrlo teško pronaći iznimno kvalitene stanove. Prio tome nisu važni samo vizualnost stanova i to od kakvih su materijala izgrađeni.
Ključno je to da je stan zvučno izoliran, da se susjedi ne čuju, što nije odlika brojnih novogradnji mali oglasnik

Oznake: mali oglasnik

13.02.2017. u 10:20 | 0 Komentara | Print | # | ^

Ove godine kupljeno upola manje nekretnina nego 2008.

I dok su cijene nekretnina u blagom padu, građani se istovremeno sve rjeđe odlučuju na dizanje kredita. što onih gotovinskih, što onim stambenih.
- To je standardna nuspojava recesije, gdje građani malo manje voljni su ići u kreditne aranžmane, malo više štede. bez obzira što su banke zbog recentnih događaja i sa frankom i zbog smanjenog kreditiranja, zapravo pokušale kroz povoljnije kredite, povoljnije kamate, fiksne kamatne stope i kunske kredite privući građane, ipak, još uvijek im to ne uspijeva, kaže financijski savjetnik Vjeko Peretić.
Unatoč nižim cijenama, sve manje građana može kupiti stan. Prema kreditima, ističu stručnjaci,
mnogi su nepovjerljivi, pa je najam mnogima i dalje - prva opcija mali oglasnik

Oznake: mali oglasnik

19.11.2015. u 08:22 | 0 Komentara | Print | # | ^

Nastavio se pad broja i površine završenih zgrada i stanova

Veliki pad broja stanova rezultat je manjeg broja završenih stanova za koje su investitori fizičke osobe (pad za 20,7 posto) i smanjenog broja stanova za koje su investitori ostale pravne osobe (za 28,4 posto), dok je broj završenih stanova za koje su investitor bila tijela državne vlasti i uprave, lokalne uprave i samouprave zadržan na razini iz prethodne godine.
Broj i površina završenih stanova u 2014. najniži su još od 1995. godine, pri čemu je lani zabilježena dosad najveća prosječna korisna površina stana od 94,7 četvorna metra. Razlog visoke prosječne površine stana jest smanjivanje izgradnje stambenih zgrada s više stanova i porast udjela individualnih kuća koje u načelu obilježava veća površina stambenog prostora.
Tako se u prošloj godini 67,3 posto stambenih zgrada odnosilo na zgrade s jednim stanom, dok je, recimo, 2007. taj udio iznosio 56,3 posto.
Među županijama prema broju završenih zgrada u 2014. prednjače Primorsko-goranska, Zagrebačka i Zadarska županija, dok je najmanje zgrada završeno u Virovitičko-podravskoj, Koprivničko-križevačkoj i Požeško-slavonskoj županiji.
Istodobno je najveći broj stanova završen u Primorsko-goranskoj županiji, Zadarskoj i Splitsko-dalmatinskoj županiji, dok je najmanje stanova završeno u Virovitičko-podravskoj i Krapinsko-zagorskoj županiji.
Nastavak negativnih trendova u kretanju završenih zgrada i stanova u 2014. bio je i očekivan s obzirom na i dalje lošu gospodarsku situaciju i negativna kretanja u građevinskoj aktivnosti u prošloj godini koju je uz ostalo obilježio pad fizičkog obujma građevinskih radova (6,6 posto) te pad vrijednosti građevinskih radova (7 posto).
Time je, u odnosu na pretkriznu 2007. broj završenih zgrada smanjen za 52,9 posto, a broj završenih stanova za 69,5 posto.
Situacija sa završenim zgradama i stanovima neće se znatnije popraviti ni ove godine s obzirom na činjenicu da se nastavljaju nepovoljna kretanja u izdavanju građevinskih dozvola: u prvih sedam mjeseci u odnosu na to razdoblje prošle godine izdano je 7,1 posto manje dozvola s 4,4 posto nižom vrijednošću predviđenih radova, a istodobno je izdano i 9,1 posto manje građevinskih dozvola
za stanove s 8,8 posto manjom korisnom površinom target=_blank>mali oglasnik

Oznake: mali oglasnik

05.10.2015. u 07:46 | 0 Komentara | Print | # | ^

Kamensko srušeno, gradi se stambena zgrada

ZAGREB - Prošle je subote srušena nekadašnja prodavaonica tekstilne tvrtke Kamensko u Zagrebu koja se nalazi odmah uz istoimenu tvornicu. Na lokaciji srušene zgrade trebala bi niknuti stambena peterokatnica sa stanovima od 50 do 60 kvadrata te podzemnim garažama, a svi bi stanovi trebali gledati na Trg Franje Tuđmana.
Prema pisanju 24sata, investitor je tvrtka Energija i graditeljstvo iz Zagreba koja je zemljište kupila od Hypo Leasinga. Zanimljivo, prema podacima sa sudskog registra, ta kompanija u prošloj godini nije ostvarila prihode te je poslovala s gubitkom od 80.000 kuna.
Tvrtku Energija i graditeljstvo osnovala je 2010. Maja Matijević, a kao direktorica se predstavlja Maja Hrnjak. U 24sata navode kako je Maja Hrnjak supruga Dalibora Hrnjaka kojeg se kroz tvrtke povezivalo s Miroslavom Kutlom.
Energija i graditeljstvo nema poslovnih prihoda, no u bilanci ima sedam milijuna kuna kratkoročnih obveza koje se uglavnom odnose na zajmove i jedan kratkoročni kredit u Štedbanci. Pokušali smo kontaktirati odgovorne ljude u Energiji i graditeljstvu kako bi nam prokomentirali svoj građevinski projekt, no do zaključenja teksta nismo dobili odgovor.
Iako je, dakle, prodavaonica Kamenskog prodana, glavna zgrada tj. tvornica još traži kupca. Na posljednju dražbu koja se održala 9. srpnja na zagrebačkom Trgovačkom sudu nije došao nitko, što nam potvrđuje stečajni upravitelj Zdravko Mitak:
- Na dražbu nije došao nitko i nitko nam se nije javio. Investitori nas zaobilaze, tko će vam dati 20, 30 milijuna eura u nesigurnom okruženju.
Moramo imati poreznu, monetarnu i svaku drugu sigurnost da bismo privukli investitore.
Mitak dodaje da se o Kamenskom stalno piše negativistički što ne ide na ruku bivšim radnicima i dužnicima kojima je cilj da se nekretnina proda po što višoj cijeni kako bi se u što većoj mjeri i naplatili.
Što se rušenja i prodaje objekta prodavaonice tiče, Mitak kaže da je ona prodana odavno te da ne zna tko je investitor u novu stambenu zgradu.
Đurđa Grozaj iz Udruge Kamensko kaže da je za rušenje prodavaonice čula iz medija te kako u Udruzi još 'nitko ne može doći k sebi'.
Grozaj tvrdi da je prodaja te zgrade dogovorena tajno: 'Stečajni upravitelj štiti likove koji su Kamensko doveli u situaciju u kojoj jest. Opće je poznato da nitko ne surađuje s nama i da sve doznamo iz medija.'
Od prodaje trgovine na kojoj će niknuti stambeni kompleks radnice Kamenskog nisu dobile ništa. Grozaj tvrdi da su se od te transakcije naplatile banke,
koje su u prvom naplatnom redu, dok su radnice tek u trećem mali oglasnik

Oznake: mali oglasnik

14.07.2015. u 18:43 | 0 Komentara | Print | # | ^

Kompanija "Philip Morris" prodaje objekte u Prokuplju i Žitkovcu

Kompanija "Philip Morris" objavila je danas oglas za prodaju objekata u Prokuplju i Žitkovcu. Kako je navedeno, ponuđena su dve nekretnine u Prokuplju i
tri u Žitkovcu.
Rok za obilazak nepokretnosti i uvid u dokumentaciju je 17. jul, a rok za dostavljanje ponuda 21. jul mali oglasnik

Oznake: mali oglasnik

08.07.2015. u 15:53 | 0 Komentara | Print | # | ^

Kuće s okućnicom u baranjskim selima već za 10.000 eura

OSIJEK - Za nekretnine u selima osječke okolice, nasuprot mjestima na Siciliji, gdje se kuće prodaju po cijeni od jednog eura kako bi privukli stanovništvo i spriječili izumiranje mjesta, treba izdvojiti ipak koju tisućicu više. Premda je u mnogim selima gotovo cijele Slavonije, Baranje i zapadnog Srijema situacija takva da su pojedine nekretnine obezvrijeđene do najnižih razina i lako bi se moglo dogoditi da bi u nekim zabačenim selima, udaljenima od gradskih središta, kuće mogle biti ponuđene na prodaju po talijanskom modelu kako bi se spriječilo potpuno nestajanje tih sela.Kuće “okićene” oglasima, piše Glas Slavonije.
Nekada su se seoske kuće kitile svatovskim vijencima, djeca trčkarala po dvorištima i ulici. Danas je djece u selima sve manje, a cijela gospodarstva prodaju se budzašto. Gotovo da nema sela u kojem kuće nisu “okićene”, ali oglasima o prodaji. Mnoge kuće s velikim dvorištima i gospodarskim zgradama u zabačenijim selima, mogu se kupiti već za desetak tisuća eura. Glavni razlog tomu svakako je ekonomski, jer stanovnici nemaju mogućnost rada i jednostavnog preživljavanja u svojim mjestima, te su prisiljeni odlaziti “trbuhom za kruhom”.
Trguje li se uopće takvim nekretninama? U agencijama kažu da ponuda ima, a vrijednost nekretnina udaljavanjem od grada radikalno pada.
- Kod tih starih kuća u selima udaljenijim od gradova zapravo vrijede samo građevinske čestice i komunalije, pa su im i cijene takve. Primjerice, u ponudi imamo kuću za adaptaciju ili rušenje u Batini od 60 četvornih metara, na okućnici od 2730 kvadrata. Udaljena je svega 150 metara od Dunava i cijena joj je sedam tisuća eura - navodi nam Marijan Matijević iz osječke tvrtke Ljubek, Nekretnine Matijević.Sličnih primjera je mnogo. Recimo u Erdutu se nudi na prodaju čak šest građevinskih čestica s jednom kućom, sagrađenom u poslijeratnoj obnovi, dakle novom, kao i vikendicom koja treba adaptaciju, sve to na površini od 5700 kvadrata. Tražena cijena je 35 tisuća eura, navodi Matijević, dodajući kako već dugo za te nekretnine nema kupca. Na području Podolja u Baranji, dvije građevinske čestice na kojima su bile kuće, zajedno s 1400 kvadrata šume i 800 kvadrata vinograda, sve ukupno 2700 kvadrata, prodaje se za samo tri tisuće eura. Etnokuća u Kamencu, s okućnicom od šest tisuća kvadrata, na prodaju je ponuđena za samo osam tisuća eura mali oglasnik

Oznake: mali oglasnik

20.05.2015. u 12:24 | 0 Komentara | Print | # | ^

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< veljača, 2020  
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29  

Veljača 2020 (6)
Siječanj 2020 (8)
Prosinac 2019 (3)
Studeni 2019 (1)
Listopad 2019 (5)
Rujan 2019 (22)
Kolovoz 2019 (7)
Srpanj 2019 (22)
Lipanj 2019 (20)
Svibanj 2019 (23)
Travanj 2019 (18)
Ožujak 2019 (24)
Veljača 2019 (21)
Siječanj 2019 (12)
Prosinac 2018 (16)
Studeni 2018 (21)
Listopad 2018 (25)
Rujan 2018 (13)
Kolovoz 2018 (15)
Srpanj 2018 (11)
Lipanj 2018 (18)
Svibanj 2018 (9)
Travanj 2018 (7)
Ožujak 2018 (9)
Veljača 2018 (9)
Siječanj 2018 (9)
Prosinac 2017 (9)
Studeni 2017 (8)
Listopad 2017 (9)
Rujan 2017 (9)
Kolovoz 2017 (10)
Srpanj 2017 (9)
Lipanj 2017 (10)
Svibanj 2017 (10)
Travanj 2017 (8)
Ožujak 2017 (10)
Veljača 2017 (8)
Siječanj 2017 (9)
Prosinac 2016 (9)
Studeni 2016 (9)
Listopad 2016 (8)
Rujan 2016 (9)
Kolovoz 2016 (9)
Srpanj 2016 (9)
Lipanj 2016 (10)
Svibanj 2016 (9)
Travanj 2016 (9)
Ožujak 2016 (10)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Prodaja i kupovina nekretnina u Umagu

Linkovi

Ponuda dana

Oglasi
Nekretnine Oglas
Nekretnine 123

Kuće
Stanovi
Novogradnja
Iznajmljivanje stanova
Stanovi Zagreb
Nekretnine Zagreb
Nekretnine Rijeka
Nekretnine Zadar
Nekretnine Split
Nekretnine Osijek
Kamene kuće
Stanovi
Nekretnine

Nekretnine Istra
Istra Nekretnine
Nekretnine Istra
Nekretnine Pula
Nekretnine Poreč
Nekretnine Umag
Nekretnine Rovinj
Nekretnine Labin




Vijesti
Nekretnine vijesti 123

Forum
Forum za nekretnine


Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV

Blog.hr
Blog servis