Nekretnine Rijeka

18.04.2018., srijeda

Agrokor ujedinio regiju

Konačno rješenje oko Agrokora omogućit će i Mercatoru da sve sile usmjeri u smanjenje zaduženosti.
Svih pet političkih faktora zaduženih za gospodarstvo u zemljama u regiji složili su se oko stava da se u slučaju Agrokora djeluje
u pravom smjeru nekretnine Split

Oznake: nekretnine Split


- 09:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

02.01.2018., utorak

Na snagu stupila nova pravila o registraciji vozila, evo koje su promjene

Od 01.01.2018. godine temeljem odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama ("Narodne novine", broj 108/17) i Pravilnika o registraciji i označavanju vozila ("Narodne novine", broj 130/17), poslovi registracije vozila i ostali povezani poslovi, koji su se obavljali u policijskim upravama, odnosno policijskim postajama, obavljaju se u stanicama za tehnički pregled vozila,
izvješćuje MUP nekretnine Split

Oznake: nekretnine Split


- 11:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

25.09.2017., ponedjeljak

Hrvatskoj nedostaje najmanje 5.000 građevinskih radnika

ZAGREB - Hrvatskoj kronično nedostaje građevinskih radnika svih profila, između četiri i pet tisuća, zbog čega su jako upitne nove investicije te moguć potpuni investicijski kolaps – upozoravaju građevinari, developeri i stručnjaci za nekretnine.
Napominju kako svi dobri građevinarci odlaze na rad u inozemstvo te se domaće građevinske tvrtke za poslove u Hrvatskoj više gotovo
ne mogu ni natjecati nekretnine Split

Oznake: nekretnine Split


- 14:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

26.10.2015., ponedjeljak

Airbnb uvodi dodatni namet

Uz dosadašnju proviziju od 3% Airbnb će iznajmivačima početi naplaćivati dodatnih 12-15% provizije po realiziranoj rezervaciji
ako je gost došao putem Airbnb-ove reklame na Googleovoj tražilici nekretnine Split

Oznake: nekretnine Split


- 16:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

09.09.2015., srijeda

Hotel "Mediteran" u Bečićima ponovo na prodaju - U ponudi i jahta za 120.000 EUR

Stečajna uprava budvanskog preduzeća "Maestraltours" raspisala je deseti oglas za prodaju luksuznog bečićkog hotela "Mediteran" po početnoj cijeni od oko 35,17 mil EUR, 5% manjoj nego na prethodnom tenderu.
Na prodaju je, pored hotelskog kompleksa "Mediteran", ponuđena i proizvodno-tehnološka i ostala oprema po cijeni od 1,4 mil EUR, katastarska parcela od 484 metra kvadratnih za 205.000 EUR i jahta "Cranchi Atlantique" 40 za 120.000 EUR.
Ukupna početna cijena ponuđene imovine "Maestraltoursa", budvanskog biznismena Blaža Dedića, iznosi oko 36,9 mil EUR.
Ponuđeni hotelski kompleks izgrađen je na parceli od 16.000 metara kvadratnih i obuhvata hotel "Mediteran", kategorisan sa četiri plus zvjezdice. Hotel ima 230 soba sa 547 ležaja, pansionski i A la carte restoran, kafeteriju, plažni restoran-piceriju, Loby bar, dvije restoranske bašte, noćni klub/kabare, otvoreni i zatvoreni bazenom sa Wellness & Spa centrom, fitnes klub, kozmetički i frizerski salon, kongresni centar, Aqua park, fontane, rijeku i ribnjak, TV salu, rent-a car službu i suvenirnicu.
Ponude za imovinu "Maestraltoursa" mogu se dostavljati podgoričkom Privrednom sudu do 22. septembra do 14 sati. Ponude će biti otvorene 24. septembra u deset sati.
Ponude mogu dostavljati građani i preduzeća koji uplate depozit od 5% početne cijene imovine.
Zainteresovani mogu kupiti cjelokupnu ponuđenu imovinu ili posebno katastarsku parcelu od 484 metra kvadratnih i jahtu.
Ponude treba da sadrže dokaz o uplati depozita i iznos ponuđene cijene. Ponude koje budu dostavljali zainteresovani građani treba da sadrže njihove lične podatke, odnosno ovjerenu fotokopiju lične karte ili pasoša i adresu, dok preduzeća moraju dostaviti dokaz o registraciji i podatke o osobi ovlašćenoj za podnošenje ponuda uz punomoćje.
Kriterijum za odabir ponuđača biće najveća ponuđena cijena, a ukoliko izabrani odustane od kupovine, stečajni upravnik će kupcem proglasiti drugorangiranog.
Izabrani ponuđač dužan je da sa stečajnim upravnikom zaključi ugovor o kupoprodaji, najkasnije sedam dana od pravosnažnosti odluke o izboru najpovoljnijeg ponuđača i prodaji imovine. Uplaćeni depozit izabranog ponuđača biće sastavni dio kupoprodajne cijene, dok će ostalim ponuđačima biti vraćen.
Stečaj u "Maestraltours" uveden je u junu 2013. godine, zbog višegodišnjeg milionskog duga. Račun firme bio je u blokadi pet godina zbog duga od 4 mil EUR nekretnine Split

Oznake: nekretnine Split


- 07:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

17.08.2015., ponedjeljak

Sve više Iraca u strahu od deložacije

DUBLIN - Irska slovi kao uzor među krizom pogođenim zemljama Europske unije. No od rastućeg gospodarstva ne profitiraju mnogi. Sve više Iraca nije u stanju otplaćivati rate stambenih kredita i prijeti im deložacija.
O Andrewu Bradshawu i njegovoj sudbini smo već jednom izvještavali. Prije dvije godine se još uvijek borio protiv deložacije iz svoje kuće nedaleko od Dublina. No u međuvremenu je Andrew izgubio bitku s bankama. Prisjeća se kako je prije godinu dana taman sa svojom prijateljicom krenuo automobilom od kuće, kada im je ususret došlo osam kombija i policijsko vozilo.
„Odmah sam znao da su tu zbog mene. Na kraju su me dva ovrhovoditelja na silu izvukla iz kuće", priča Bradshaw danas.
Bivši limar sada živi kod prijateljice. Da nije nje, bio bi beskućnik.
Bradshaw dijeli sudbinu mnogih Iraca. U nekim irskim gradovima se dnevno vrši i do 50 deložacija. Mnogi više nisu u stanju plaćati rate stambenih kredita.
"Bez obzira na pozitivno intonirane vijesti o gospodarskom uzletu Irske, mnogi i dalje svakodnevno ostaju bez krova nad glavom", kaže Trish Burnett.
Ona je i sama 2010. izbačena iz svoja četiri zida a godinu dana kasnije je osnovala udrugu koja okuplja nesretnike iste sudbine.
"Situacija se otada nije promijenila nabolje", kaže Burnett.
Ogorčenje deložacijama nedavno je doseglo vrhunac kada je u javnost dospjela vijest da je irska banka „Permanent TSB" tijekom financijske krize krivo obračunavala kamate na stambene kredite. Mnoge obitelji su izgubile krov nad glavom jer nisu bile u stanju plaćati porasle rate. Pritom su banke bile te zbog kojih je Europska unija prije nekoliko godina priskočila Irskoj u pomoć. Nakon drastičnih mjera štednje Irska je ponovno stala na noge. Čak je i sumnjičavi njemački ministar financija Wolfgang Schäuble prošle jeseni izjavio kako je „zavidan" Irskoj na njezinom uspjehu. Dok se još prije desetak godina o Irskoj zbog njezinog gospodarskog uzleta govorilo kao o „Keltskom tigru", sada se govori o „Keltskom feniksu" koji se uzdigao iz pepela financijske krize.
No krediti podignuti u vrijeme najvećeg uzleta nisu nestali niti su se smanjili iako se smanjila kupovna moć građana. Prenapuhane cijene nekretnina učinile su svoje. „Irska se trenutno može pohvaliti uravnoteženim financijama. No četvrtina rasta počiva na ulaganjima stranih tvrtki i promjena poreznih stopa", kaže financijski stručnjak iz Dublina Constantin Gurdiev.
Prema procjenama ovog stručnjaka za hipotekarne kredite, u Irskoj je posljednjih godina izvršena ovrha nad preko 27.000 nekretnina. I to u zemlji s 4,6 milijuna stanovnika. On strahuje da će se situacija dodatno pogoršati.
„Banke su promijenile neke okvire hipotekarnih kredita a mnoge s ovrhama čekaju toliko dugo dok se ne oporavi tržište nekretnina", kaže Gurdiev.
Mnoge obitelji čeka dakle sudbina Andrewa Bradshawa koji u međuvremenu jedino želi zaboraviti svoju borbu s bankama i započeti iznova nekretnine Split

Oznake: nekretnine Split


- 11:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

05.04.2013., petak

Za stan i vikendicu porez isti, udar na 3. nekretninu

Ministarstvo financija završilo je javnu raspravu o oporezivanju nekretnina te se čeka stav i politička odluka Vlade hoće li se i kada zakon naći u saborskim klupama. Paralelno s donošenjem zakona o porezu na nekretnine išlo bi se i na izmjene Zakona o porezu na promet nekretninama, koje bi donijele nekoliko velikih novosti nekretnine Split.
Prva je da bi se porez na promet nekretnina smanjio sa sadašnjih pet na tri posto za sve nekretnine u kupoprodajnom postupku, ali bi se ukinula olakšica za kupnju nekretnine kojom građani rješavaju svoje stambeno pitanje. Prema objašnjenju Ministarstva financija, ne postoje razlozi da se zadrži ta olakšica jer se broj građana koji je koriste smanjio na 10-ak tisuća godišnje.

Oznake: nekretnine Split


- 08:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

22.03.2013., petak

Istodobno prodaju i iznajmljuju bivšu zgradu socijalnog

Gradsko vijeće Čakovca na svojoj je posljednjoj sjednici, između ostalog, prihvatilo odluku o prodaji zgrade bivšeg Centra za socijalnu skrb u Nazorovoj ulici. Na takav potez u Gradu su se odlučili nakon što je propao dogovor po kojem bi se objekt (površine 180 kvadratnih metara) dao na korištenje Carinskoj upravi nekretnine Split.
Premda se o spomenutoj inicijativi govorilo već duže vrijeme te su vođeni pregovori, Grad do današnjeg dana nije primio pisano očitovanje o prihvaćanju niti odustajanju Carinske uprave od korištenja zgrade, pa se to tumači kao prešutno odustajanje.

Oznake: nekretnine Split


- 10:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

24.12.2012., ponedjeljak

60 apartmana legalno sam izradio, a više ih nema u turističkoj zoni?!

Problem se dodatno komplicira time što je Buzolić legalno izgrađene apartmane prodavao strancima. A šest takvih kupaca koji se zbog naše komplicirane višegodišnje procedure nisu stigli uknjižiti mogli bi zbog izmjena Županijskog plana pretrpjeti ukupni gubitak od 400.000 eura. “Po zakonu stranci se mogu uknjižiti samo na građevinskom terenu. Ako moj teren ispadne iz turističke zone, pitanje je kada će i hoće U uopće ući u granice naselja. Naime, o proširenju naselja odlučuju općine, a ne županija. Euro-kuća. Ne zna se kada bi bio izrađen novi prostorni plan Općine Milna. Postane li ova zona negrađevinska, stranci koji su legalno kupovali, a nisu mogli dobiti potvrdu o vlasništvu jer im zbog sporosti administracije treba pet godina da ostvare prava, ne bi se mogli uknjižiti“, kaže Buzolić koji je zajedno s partnerom izgradio 100 apartmana, a u posao uložio oko 20 milijuna kuna nekretnine Split.

Njegova tvrtka Euro-kuća izgradila je 60 apartmana, a partnerska tvrtka Kantarion ostalih 40. “Županijski ured državne uprave izdao je stranim državljanima potvrdu da se radi o građevinskom zemljištu kako bi od Ministarstva pravosuđa dobili potvrdu da mogu kupiti nekretninu. Pitanje je hoće li onima koji su se već uknjižili vlasništvo i dalje vrijediti ako ovo područje prestane biti građevinsko. Prodao sam oko 15 apartmana Mađarima i Ircima, po prosječnoj cijeni od 1500 eura.

Oznake: nekretnine Split


- 13:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

29.10.2012., ponedjeljak

Gradi se elektrana na biomasu

Općina Crnac grabi prema realizaciji vrijednog projekta. Projekt gradnje postrojenja za proizvodnju bioplina, toplinske i električne energije započet 2010. godine u suradnji Općine Crnac i njemačke tvrtke BIONARDO je pred realizacijom. BIONARDO će graditi postrojenje od dva megavata, a Općina mu je uz minimalnu naknadu dala pravo građenja na površini od 12 hektara na 30 godina. Sredinom listopada počeli su pripremni radovi u Poduzetničkoj zoni Palište, koji se u prvoj fazi odnose na krčenje terena, a potom će uslijediti gradnja pristupne ceste, te prvog od tri planirana pogona nekretnine Split.

Prvi pogon u funkciji bi trebao biti na proljeće 2013. godine, a tijekom godine i druga dva. Ukupna vrijednost investicije je oko tri milijuna eura. BIONARDO namjerava graditi u suradnji s nizozemskim partnerom. Za općinu od posebne države skrbi ovo je vrlo značajna investicija, budući da će stvoriti uvjete za zapošljavanje rekao je načelnik općine Mato Damjan.

Oznake: nekretnine Split


- 08:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

18.10.2012., četvrtak

Za gradnju solitera u centru Budve zahtjev predali Rusi

Ruska kompanija „Montera" predala je zahtjev opštinskom Sekretarijatu za prostorno planiranje i održivi razvoj za izdavanje građevinske dozvole za gradnju poslovno-stambenog kompleksa „Budva centar" na mjestu sadašnjeg Roda marketa, na pedesetak metara od Starog grada i hotelskog kompleksa "Avala - Mogren".
Izgradnja prve višespratnice u užem gradskom jezgru, 11- spratnog solitera, trebalo bi da započne čim bude zaključen ugovor o načinu izmirivanja komunalija.

Jedan od čelnih ljudi „Montere", kompanije koja je raširila biznis nekretnine Split po cijeloj Budvi i Crnoj Gori, Igor Peljuhno, potvrdio je za „Vijesti" da su predali zahtjev opštinskoj službi da obračuna naknadu za opremanje gradsko-građevinskog zemljišta. Ruski biznismeni namjeravaju izgradnju solitera ukupne bruto građevinske površine 6.100 kvadrata.
„Odmah kada bude obračunat iznos, mi smo spremni da ga izmirimo", naveo je Peljuhno.

Po novom zakonu, investitori su dužni da prije izdavanja građevinske dozvole izmire komunalije, odnosno sa Opštinom zaključe ugovor o načinu plaćanja naknade.

Oznake: nekretnine Split


- 07:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< veljača, 2020  
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29  

Veljača 2020 (6)
Siječanj 2020 (7)
Prosinac 2019 (2)
Listopad 2019 (5)
Rujan 2019 (22)
Kolovoz 2019 (8)
Srpanj 2019 (22)
Lipanj 2019 (19)
Svibanj 2019 (23)
Travanj 2019 (19)
Ožujak 2019 (24)
Veljača 2019 (19)
Siječanj 2019 (12)
Prosinac 2018 (17)
Studeni 2018 (20)
Listopad 2018 (25)
Rujan 2018 (6)
Kolovoz 2018 (9)
Srpanj 2018 (7)
Lipanj 2018 (14)
Svibanj 2018 (12)
Travanj 2018 (7)
Ožujak 2018 (11)
Veljača 2018 (7)
Siječanj 2018 (9)
Prosinac 2017 (8)
Studeni 2017 (6)
Listopad 2017 (9)
Rujan 2017 (8)
Kolovoz 2017 (10)
Srpanj 2017 (9)
Lipanj 2017 (9)
Svibanj 2017 (9)
Travanj 2017 (8)
Ožujak 2017 (9)
Veljača 2017 (9)
Siječanj 2017 (9)
Prosinac 2016 (9)
Studeni 2016 (9)
Listopad 2016 (9)
Rujan 2016 (10)
Kolovoz 2016 (9)
Srpanj 2016 (9)
Lipanj 2016 (9)
Svibanj 2016 (9)
Travanj 2016 (9)
Ožujak 2016 (10)
Veljača 2016 (10)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Linkovi