Nekretnine Pula

srijeda, 30.09.2015.

Na prodaju zemljište u "Poslovnoj zoni" Banja Luka

Uprava preduzeća "Poslovna zona" Banja Luka objavila je javni oglas za prodaju nekretnina
u vlasništvu "Poslovne zone".
Riječ je o poslovnom objektu površine 1.015 m2 sa pripadajućim zemljištem od 199 m2 i početnom cijenom od 314.450 KM.
Otvaranje ponuda izvršiće se 9. oktobra stanovi Kacunar

Oznake: stanovi Kacunar

- 19:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 28.09.2015.

Suvlasnici svake desete stambene zgrade će prekršiti novi zakon o energetskoj učinkovitosti

Hoće li inspektori provoditi nadzor i koliko će rigorozno pisati kazne teško je reći, ali kazne predviđene zakonom nisu male – kreću se od 10.000 do 50.000 kuna. S obzirom na praksu da se razdjelnici topline ne ugrađuju u sezoni grijanja, za većinu suvlasnika je preostalo malo vremena.
- Na ugradnju razdjelnika topline ne treba gledati kao na dodatni trošak nametnut od strane zakona, jer uređaji poboljšavaju energetsku učinkovitost te pomažu potrošačima u uštedi energije i troškova u dugoročnom periodu. Ugradnjom razdjelnika troškovi grijanja za zgradu u prosjeku se smanje i do 30 posto – objasnio je Ulrich Fischer, regionalni direktor tvrtke ista Hrvatska.
ista, čija je centrala u Njemačkoj, diljem svijeta brine o 49 milijuna uređaja za mjerenje potrošnje energije koji su ugrađeni u oko 12 milijuna stambenih i poslovnih jedinica. U Hrvatskoj kompanija bilježi brz rast na tržištu, zahvaljujući dijelom
prepoznavanju njemačke kvalitete od strane hrvatskih građana nekretnine

Oznake: nekretnine

- 18:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 24.09.2015.

Most preko rijeke Drave biti će najduži u Hrvatskoj

Njegovi nosači ili piloni visoki su 75 metara i među najvišim su građevinama na području ravne Slavonije.
Proljetos smo nazočili postavljanju prve zatege. Sada, krajem ljeta, sve su zatege na svome mjestu.
Most preko Drave kod Petrijevaca, kao dio cestovnog koridora 5C Budimpešta-Osijek-Ploče,
poprimio je svoj konačni izgled, piše Glas Slavonije stanovi Karlovac

Oznake: stanovi Karlovac

- 09:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 21.09.2015.

Rusi grade luksuzni kompleks u Meljinama

HERCEG NOVI - Izvršni direktor Imperio Holdinga Genadij Borisov najavio je da će kompleks u Meljinama biti završen do ljeta 2017. godine. Predstavnici kompanije Imperio Holding iz Tivta i projektnog biroa čije rješenje je bilo najbolje na konkursu crnogorskog Ministarstva turizma i održivog razvoja, upoznali su opštinske čelnike s projektom kompleksa Lazaret u Meljinama pokraj Herceg Novog.
Izvršni direktor kompanije Imperio Holding, ruski državljanin Genadij Borisov, najavio je da ce kompleks biti završen do leta 2017. godine.
Vrijednost investicije iznosiće oko 80.000.000 eura, do sada je obavljena rekonstrukcija obale, a u novembru slijedi rekonstrukcija Lazareta,
izgradnja marine i jahting kluba, piše portal CdM.
Kompleks Lazaret, dio zemljišta bivšeg HTP-a Južni Jadran, zauzima površinu od 74.000 kvadratnih metara. Obnovom ce centralni objekat Lazareta postati hotel sa pet zvjezdica, na prostoru od 6.000 kvadrata. Hotel ce imati 29 luksuzno opremljenih soba i restorane nacionalne i međunarodne kuhinje, butike, konferencijsku salu, dok ce spa centar biti u posebnom objektu. Imaće, takođe, bazen sa pokretnim krovom i otvoreni bazen sa morskom vodom.
Ruski projekat podrazumijeva i izgradnju marine sa 230-250 vezova, u kojoj ce postojati i mesta namenjena lokalnim ribarskim čamcima i turističkim brodovima, i koja ce zapošljavati 25 do 30 ljudi. U sklopu projekta izgradice se i Yachting klub. Predviđena je obnova i sanacija riječnog korita Nemile i mosta u Meljinama. Fasadom ce dominirati kamen, što se,
kako se tvrdi, oslanja na arhitekturu Lazareta i predstavlja dobar spoj tradicionalnog i savremenog stanovi Zagreb

Oznake: stanovi Zagreb

- 10:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 17.09.2015.

Porastom potražnje porasle su i cijene manjih stanova

Cijene najma stanova bilježe svoj rast već u kolovozu, kada studenti i školarci započinju potražnju za najmom stanova. Unatoč tome što najamnine u ovom razdoblju porastu zbog povećane potražnje, Zagreb je ove jeseni dobio još jedan dodatan razlog za porast najamnina. Naime, zbog obnove studentskih domova, mnogi su primorani potražiti „zamjenski“ smještaj u unajmljenim stanovima.
"Studenti uglavnom traže stanove u blizini fakulteta kojeg pohađaju. Sve vise biraju uredne, čiste stanove, koji nemaju namještaj, kako oni kažu, koji su koristili još njihove bake i djedovi. Traže barem nešto novije namješteno." - za portal Crozilla.com
rekao je Borislav Vujović, direktor agencije za nekretnine Opereta d.o.o. iz Zagreba apartmani Istra

Oznake: apartmani Istra

- 10:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 15.09.2015.

Ponovo produžen rok za objavljivanje ugovora o Beogradu na vodi

BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je danas da će ugovor za projekat "Beograd na vodi" biti objavljen krajem septembra, čime je ponovo produžio rok kada će taj dokument biti dostupan javnosti. "Kamen temeljac za prvi objekat Beograda na vodi biće postavljen u poslednjoj nedelji septembra, tada ćemo ispuniti i obećanje za objavljivanje ugovora za Beograd na vodi", rekao je novinarima gradonačelnik prilikom završetka rekonstrukcije Hercegovačke ulice, obeleženog i protestom građana.
Početkom septembra Mali je rekao da je "pitanje dana" objavljivanje ugovora sa arapskim investitorom o zajedničkom ulaganju u stambeno-poslovni kompleks "Beograd na vodi".
Mali je rekao da je uz desnu obalu Save, gde će biti realizovan projekat, uklonjeno 236 objekata i 54 plovila, a raseljene su 94 porodice, tako da je lokacija oslobođena za izgradnju prve dve stambene kule.
Gradonačelnik Beograda je rekao da prva faza projekta obuhvata i izgradnju tržnog centra, kule i hotela i najavio da će za desetak dana biti potpisan ugovor s jednim velikim hotelskim lancem o izgradnji hotela s pet zvezdica u okviru Beograda vodi.
Mali je rekao da su u Hercegovačkoj ulici, dugačkoj 150 metara od zgrade Beogradske zadruge, do obližnjeg šetališta na Savi, neposredno uz lokaciju prvih budućih objekata "Beograda na vodi", zamenjeni asfalt, trotoari i javno osvetljenje, a uređen je parking za potrebe šetališta.
"Ako pogledate rekonstrukciju Hercegovačke ulice i rekonstrukciju prvih 200 metara Savske promenade, koja će biti završena oko 23. septembra,
to daje sliku kako će izgledati ovaj deo grada. Zbog toga mi je bila važna ova poseta. Ne radi se o tome da se otvara ulica od 150 metara,
već da je to slika jednog novog Beograda", rekao je Mali prodaja stanova

Oznake: prodaja stanova

- 09:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 10.09.2015.

RIJEKA Živi zid: Deložacija je nezakonita, policajac našem aktivistu zdrobio koljeno

Živi zid danas pokušava spriječiti deložaciju obitelji Lovrenović iz gradskog stana u Rijeci, u ulici Ratka Petrovića. Deložaciju je sudskim putem zatražio korisnik tog stana, Branko Žgaljardić, piše Novi list.
Iz Živog zida navode kako Žgaljardić nije ni vlasnik nekretnine niti njen posjednik nepremičnine Hrvaška

Oznake: nepremičnine Hrvaška

- 08:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 08.09.2015.

Ovi stanovi na frekventnim lokacijama su definitno uvijek odlična investicija

Isplativost kupnje nekretnine, sad kad je tržište za to pogodno, očituje se i u godišnjem povratu vaše investicije, koji iznosi oko 5% vrijednosti koju ste uložili.
Stoga je kupnja nekretnine sada dobra i isplativa odluka koja Vam može donijeti ozbiljne prihode u budućnosti Istra nekretnine

Oznake: Istra nekretnine

- 21:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 04.09.2015.

Nacionalni parkovi preuzeli imovinu Solane

PODGORICA - Zapisnik o primopredaji cjelokupne imovine Solane "Bajo Sekulić" potpisan je juče u prostorijama Uprave Nacionalnih parkova Crne Gore u Podgorici. Komisija je izvršila popis imovine Solane i sačinila Zapisnik sa fotoelaboratom. Podsjećamo da je prošle nedjelje, 24. avgusta, Javno preduzeće za nacionalne parkove Crne Gore zaključilo Ugovor o zakupu cjelokupne imovine privrednog društva AD Solana "Bajo Sekulić" u stečaju, na period od jedne godine, a koja se sastoji od nepokretne imovine (zemljište i objekti) i pokretne imovine (tehnološke linije – oprema za proizvodnju i preradu soli, vozila, građevinske mašine).
U cilju zaštite biodiverziteta, JPNPCG će preduzimati potrebne mjere i radnje kako bi se održao i unaprijedio uspostavljeni ekosistem u zakupljenom području, kao i da kroz zaštitu, promociju i razvoj turističke ponude na bazi prirodnih potencijala omogući dodatnu valorizaciju zakupljene imovine.
"Zakupljenu imovinu JPNPCG će koristiti sa pažnjom dobrog domaćina, isključivo u svrhu koja joj je namijenjena, prema planovima društva, odnosno planskim dokumentima Crne Gore i Opštine Ulcinj,
i o svom trošku vršiti obezbjeđenje, fizičku i tehničku zaštitu imovine i sprečavanje vršenja protivpravnih radnji", saopšteno je iz Nacionalnih parkova.
JPNPCG upravlja sa 7,58 odsto teritorije Crne Gore, odnosno prostorom pet crnogorskih nacionalnih parkova, a shodno zakonu, njegova osnovna djelatnost je zaštita, unapređenje i razvoj zaštićenih prirodnih područja.
Imajući u vidu da područje Ulcinjske solane, kao buduće zaštićeno područje, odnosno područje od nacionalnog interesa, posjeduje vanredne prirodne vrijednosti, JPNPCG je iskazalo interesovanje da unaprijedi sistem njene zaštite, kao i da kroz promociju, edukaciju i razvijanje turističke ponude
na bazi prirodnih potencijala obezbjedi dodatnu vrijednost ovom području prodaja stanova

Oznake: prodaja stanova

- 10:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 01.09.2015.

Trebinje: Stare kamene kuće na meti investitora

Tvrdi da su inostranim kupcima najinteresantnija mesta u okolini Trebinja, a glavni razlog interesovanja Evropljana za taj deo Republike Srpske je, smatra, blizina Dubrovnika i Herceg Novog, ali i zdrava klima i voda.
Milić tvrdi i da bi, s obzirom na veliku zainteresovanost za kupovinu, obrt kapitala ove vrste u Trebinju bio svake godine milionski da je Bosna i Hercegovina sklopila sporazum
o trgovini s evropskim zemljama, što koči dolazak investitora stanovi Karlovac

Oznake: stanovi Karlovac

- 08:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.