Nekretnine Pula

ponedjeljak, 21.09.2015.

Rusi grade luksuzni kompleks u Meljinama

HERCEG NOVI - Izvršni direktor Imperio Holdinga Genadij Borisov najavio je da će kompleks u Meljinama biti završen do ljeta 2017. godine. Predstavnici kompanije Imperio Holding iz Tivta i projektnog biroa čije rješenje je bilo najbolje na konkursu crnogorskog Ministarstva turizma i održivog razvoja, upoznali su opštinske čelnike s projektom kompleksa Lazaret u Meljinama pokraj Herceg Novog.
Izvršni direktor kompanije Imperio Holding, ruski državljanin Genadij Borisov, najavio je da ce kompleks biti završen do leta 2017. godine.
Vrijednost investicije iznosiće oko 80.000.000 eura, do sada je obavljena rekonstrukcija obale, a u novembru slijedi rekonstrukcija Lazareta,
izgradnja marine i jahting kluba, piše portal CdM.
Kompleks Lazaret, dio zemljišta bivšeg HTP-a Južni Jadran, zauzima površinu od 74.000 kvadratnih metara. Obnovom ce centralni objekat Lazareta postati hotel sa pet zvjezdica, na prostoru od 6.000 kvadrata. Hotel ce imati 29 luksuzno opremljenih soba i restorane nacionalne i međunarodne kuhinje, butike, konferencijsku salu, dok ce spa centar biti u posebnom objektu. Imaće, takođe, bazen sa pokretnim krovom i otvoreni bazen sa morskom vodom.
Ruski projekat podrazumijeva i izgradnju marine sa 230-250 vezova, u kojoj ce postojati i mesta namenjena lokalnim ribarskim čamcima i turističkim brodovima, i koja ce zapošljavati 25 do 30 ljudi. U sklopu projekta izgradice se i Yachting klub. Predviđena je obnova i sanacija riječnog korita Nemile i mosta u Meljinama. Fasadom ce dominirati kamen, što se,
kako se tvrdi, oslanja na arhitekturu Lazareta i predstavlja dobar spoj tradicionalnog i savremenog stanovi Zagreb

Oznake: stanovi Zagreb

- 10:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.