Nekretnine Pula

srijeda, 15.11.2017.

Odgovor čelnika Sberbanke: To je ucjena i vrlo čudna situacija

"Ta neispravna odluka izvanrednog povjerenika (Ante Ramljaka) može se shvatiti kao ucjena", izjavio je Gref, podsjećajući da je 10. studenoga izvanredna uprava osporila Sberbankove tražbine u iznosu od 1,13 milijardi eura i time isključila Sberbank iz Vjerovničkog vijeća, kao i da je formalnim razlogom takvih odluka navedena Sberbankova tužba za povrat tražbina podnesena u inozemstvu. "Takvi postupci izvanrednog povjerenika su, blago govoreći, apsolutno nekorektni. To da prihvaćanje ili odbijanje prava na povrat naših tražbina ili njihov stavljanje pod sumnju ovisi o realizaciji našeg prava da ih ostvarimo sudskim putem, faktički se može shvatiti kao ucjena", rekao je Gref. "Složit ćete se", dodao je, "da je ucjena izvanrednog povjerenika prema jednom od ključnih kreditora vrlo čudna situacija",
dodao je stanovi Zagreb

Oznake: stanovi Zagreb

- 11:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 10.03.2016.

Zagreb će sudjelovati u projektu obnove vukovarskog vodotornja

ZAGREB - Grad Zagreb uključit će se u obnovu vukovarskog vodotornja, projekt vrijedan 16,7 milijuna kuna, rečeno je u srijedu nakon sastanka zagrebačkog gradonačelnika s izaslanstvom Grada Vukovara, predvođenim gradonačelnikom Ivanom Penavom u zagrebačkoj Gradskoj upravi.Za obnovu je potrebno 16,7 milijuna kuna bez PDV-a, odnosno 21 do 22 milijuna kuna s PDV-om. Javnu nabavu Vukovar namjerava raspisati idući mjesec, a završetak radova i otvaranje objekta očekuje se u proljeće iduće godine.
"Došli smo tražiti potporu od Zagreba, hrvatske metropole, grada koji je u vrijeme Domovinskog rata toliko toga dao Vukovaru te zagrebačkog gradonačelnika upoznati s projektom obnove vukovarskog vodotornja "Vukovarski vodotoranj – simbol hrvatskog zajedništva", zamoliti ga i ponuditi da se uključi u tu akciju, što je on kao dokazani prijatelj Vukovara i prihvatio", rekao je nakon sastanka vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.
Radi se, istaknuo je, o uvjetnoj obnovi i sanaciji na način da se vodotoranj konzervira u obliku u kojem je sa 640 pogodaka granata pogođen, ali i da se učini dostupnim
posjetiteljima s ugradnjom panoramskog dizala sa strane Dunava i vidikovcem koji će biti otvoren za sve stanovi Zagreb

Oznake: stanovi Zagreb

- 16:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 21.09.2015.

Rusi grade luksuzni kompleks u Meljinama

HERCEG NOVI - Izvršni direktor Imperio Holdinga Genadij Borisov najavio je da će kompleks u Meljinama biti završen do ljeta 2017. godine. Predstavnici kompanije Imperio Holding iz Tivta i projektnog biroa čije rješenje je bilo najbolje na konkursu crnogorskog Ministarstva turizma i održivog razvoja, upoznali su opštinske čelnike s projektom kompleksa Lazaret u Meljinama pokraj Herceg Novog.
Izvršni direktor kompanije Imperio Holding, ruski državljanin Genadij Borisov, najavio je da ce kompleks biti završen do leta 2017. godine.
Vrijednost investicije iznosiće oko 80.000.000 eura, do sada je obavljena rekonstrukcija obale, a u novembru slijedi rekonstrukcija Lazareta,
izgradnja marine i jahting kluba, piše portal CdM.
Kompleks Lazaret, dio zemljišta bivšeg HTP-a Južni Jadran, zauzima površinu od 74.000 kvadratnih metara. Obnovom ce centralni objekat Lazareta postati hotel sa pet zvjezdica, na prostoru od 6.000 kvadrata. Hotel ce imati 29 luksuzno opremljenih soba i restorane nacionalne i međunarodne kuhinje, butike, konferencijsku salu, dok ce spa centar biti u posebnom objektu. Imaće, takođe, bazen sa pokretnim krovom i otvoreni bazen sa morskom vodom.
Ruski projekat podrazumijeva i izgradnju marine sa 230-250 vezova, u kojoj ce postojati i mesta namenjena lokalnim ribarskim čamcima i turističkim brodovima, i koja ce zapošljavati 25 do 30 ljudi. U sklopu projekta izgradice se i Yachting klub. Predviđena je obnova i sanacija riječnog korita Nemile i mosta u Meljinama. Fasadom ce dominirati kamen, što se,
kako se tvrdi, oslanja na arhitekturu Lazareta i predstavlja dobar spoj tradicionalnog i savremenog stanovi Zagreb

Oznake: stanovi Zagreb

- 10:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 28.08.2015.

Hotel "Mediteran" u Bečićima ponovo na prodaju - U ponudi i jahta za 120.000 EUR

Stečajna uprava budvanskog preduzeća "Maestraltours" raspisala je deseti oglas za prodaju luksuznog bečićkog hotela "Mediteran" po početnoj cijeni od oko 35,17 mil EUR, 5% manjoj nego na prethodnom tenderu.
Na prodaju je, pored hotelskog kompleksa "Mediteran", ponuđena i proizvodno-tehnološka i ostala oprema po cijeni od 1,4 mil EUR, katastarska parcela od 484 metra kvadratnih za 205.000 EUR i jahta "Cranchi Atlantique" 40 za 120.000 EUR.
Ukupna početna cijena ponuđene imovine "Maestraltoursa", budvanskog biznismena Blaža Dedića, iznosi oko 36,9 mil EUR.
Ponuđeni hotelski kompleks izgrađen je na parceli od 16.000 metara kvadratnih i obuhvata hotel "Mediteran", kategorisan sa četiri plus zvjezdice. Hotel ima 230 soba sa 547 ležaja, pansionski i A la carte restoran,
kafeteriju, plažni restoran-piceriju, Loby bar, dvije restoranske bašte, noćni klub/kabare, otvoreni i zatvoreni bazenom sa Wellness & Spa centrom, fitnes klub, kozmetički i frizerski salon, kongresni centar,
Aqua park, fontane, rijeku i ribnjak, TV salu, rent-a car službu i suvenirnicu stanovi Zagreb

Oznake: stanovi Zagreb

- 10:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 11.02.2014.

Legalizacija: Zagreb i 12 županija ostaju bez 30 milijuna kuna

– Primorsko-goranskoj i Dubrovačko-neretvanskoj županiji, u ovoj rundi, nakon prve kontrole, nećemo uzeti niti jedan predmet. Ekipirali su se na vrijeme, krenuli ozbiljno u posao, i mogu ga bez nas završiti.
Nadamo se da će i ostali krenuti njihovim tempom, kazao je Robert Kučinić, privremeni ravnatelj Agencije za ozakonjenje. Ministrica je građane koji su predali »gole« zahtjeve, bez popratne dokumentacije, pozvala da ne trate vrijeme, i dokumentaciju prikupe. Praznih, nepotpunih zahtjeva ima čak oko 600 tisuća, i većina ih je predana u zadnji čas.
Nakon što dođu na red, oni koji su takve, prazne zahtjeve predali imat će rok od 30, do najviše 60 dana da ih nadopune, nakon čega, ukoliko se ogluše, više neće imati pravo na nastavak legalizacije. Koliko će takvih otpasti, ponajviše zbog sredstava potrebnih za angažiranje geodeta i arhitekta, plaćanje komunalnog doprinosa i ostalog, teško je predvidjeti.
Na pitanje kad se očekuje da će iz Beograda konačno doći sve zračne snimke stanja na terenu prije veljače 1968. godine, ministrica je odgovorila kako se duboko nada da će se to dogoditi skoro. Snimke su Hrvatskoj u Beogradu obećane odavno, došao ih je tek dio, a budući da su napravljene u veljači 1968. godine, potrebne su kao najbolji dokaz da je određena građevina na terenu postojala u to vrijeme, što znači da ne mora u legalizaciju stanovi Zagreb

Oznake: stanovi Zagreb

- 15:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 16.05.2013.

Cijene splitskih stanova bilježe najveći godišnji pad

Značajan mjesečni pad od 2,5% bilježe prosječne tražene cijene zadarskih stanova kojima se tijekom travnja cijena spustila na 1577 eura po metru kvadratnom. Travanjske cijene kvadrata jednake onima iz ožujka ostale su u Slavonskom Brodu gdje su iznosile 908 eura te u Varaždinu gdje su se zadržale na 1015 eura stanovi Zagreb.
Na godišnjoj razini varaždinski stanovi bilježe pad cijena od 3,4%, oni u Slavonskom Brodu bilježe porast od 1,2%, odnosno tek desetak eura po metru kvadratnom.

Oznake: stanovi Zagreb

- 10:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 13.12.2012.

Vlada će svojim potpisom pogurati strateške projekte

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak na svojem prvom briefingu s novinarima u Ministarstvu gospodarstva u utorak poručio je poduzetnicima i potencijalnim investitorima da će Vlada uskoro u Sabor poslati nova zakonska rješenja u cilju bržih investicija, dizanja konkurentnosti i uklanjanja administrativnih barijera. Najznačajniji impuls za ubrzanje kapitalnih projekata strateške važnosti za državu je novi Zakon o strateškim investicijskim projektima RH stanovi Zagreb.

“Vodi se rat za svako radno mjesto i investicije, a cilj je tog zakona da se svim projektima koji su od strateške važnosti za državu omogući brza realizacija. To uključuje brze procedure za rješenje imovinsko-pravnih odnosa, izvlaštenja, koncesija, izdavanje lokacijskih dozvola za sve one javne i privatne projekte za koje Vlada odluči da su od strateškog interesa“, rekao je Vrdoljak objasnivši da taj zakon ne treba doživljavati kao čarobni štapić, ali da u kombinaciji sa ostalim propisima kojima se skraćuju procedure i reže administracija podići će konkurentnost.

Oznake: stanovi Zagreb

- 16:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 09.11.2012.

Kamp Park Umag hotel i vile

Nacrt konačnog prijedloga ciljanih izmjena i dopuna Prostornog plana Istarske županije, pokrenute na inicijativu hotelijerske kuće Istraturist, dobio je negativno mišljenje umaških vijećnika, jer nije udovoljeno zahtjevu da se u kampu Park Umag povećaju smještajni kapaciteti u dijelu koji pripada Gradu Umagu. Namjera te tvrtke je u kampu, koji se prostire na području Umaga i Općine Brtonigle na površini od ukupno 70 hektara, izgraditi hotel i 30-ak vila.

Spomenimo još i to da je Park Umag pod upravom Istraturista više od 20 godina stanovi Zagreb. Postojeće stanje u kampu čini 2.060 smještajnih jedinica, od čega su 268 mobilne kućice, zatim 596 luksuznih parcela s priključkom za vodu, odvod, struju, satelitskom televizijom, te 1.196 standardnih parcela s priključkom za struju. Kamp ima kategoriju od četiri zvjezdice, u cijelosti je opremljen i uređen po konceptu hotela na otvorenom, ima uređene plaže i tri kilometra dugu šetnicu.

Park Umag zovu i mali park prirode zbog hortikulturnog uređenja, tj. zabavno-edukativnog eko-parka Istra, u kojem su na 13.000 četvornih metara predstavljene izvorne znamenitosti Istre. Više je puta nagrađen kao najbolji kamp u Hrvatskoj, a priznanja za kvalitetu stizala su i iz inozemstva.

Oznake: stanovi Zagreb

- 18:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.