Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nekretninepula

Marketing

Zagreb će sudjelovati u projektu obnove vukovarskog vodotornja

ZAGREB - Grad Zagreb uključit će se u obnovu vukovarskog vodotornja, projekt vrijedan 16,7 milijuna kuna, rečeno je u srijedu nakon sastanka zagrebačkog gradonačelnika s izaslanstvom Grada Vukovara, predvođenim gradonačelnikom Ivanom Penavom u zagrebačkoj Gradskoj upravi.Za obnovu je potrebno 16,7 milijuna kuna bez PDV-a, odnosno 21 do 22 milijuna kuna s PDV-om. Javnu nabavu Vukovar namjerava raspisati idući mjesec, a završetak radova i otvaranje objekta očekuje se u proljeće iduće godine.
"Došli smo tražiti potporu od Zagreba, hrvatske metropole, grada koji je u vrijeme Domovinskog rata toliko toga dao Vukovaru te zagrebačkog gradonačelnika upoznati s projektom obnove vukovarskog vodotornja "Vukovarski vodotoranj – simbol hrvatskog zajedništva", zamoliti ga i ponuditi da se uključi u tu akciju, što je on kao dokazani prijatelj Vukovara i prihvatio", rekao je nakon sastanka vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.
Radi se, istaknuo je, o uvjetnoj obnovi i sanaciji na način da se vodotoranj konzervira u obliku u kojem je sa 640 pogodaka granata pogođen, ali i da se učini dostupnim
posjetiteljima s ugradnjom panoramskog dizala sa strane Dunava i vidikovcem koji će biti otvoren za sve stanovi Zagreb

Post je objavljen 10.03.2016. u 16:24 sati.