Nekretnine Pula

petak, 28.08.2015.

Hotel "Mediteran" u Bečićima ponovo na prodaju - U ponudi i jahta za 120.000 EUR

Stečajna uprava budvanskog preduzeća "Maestraltours" raspisala je deseti oglas za prodaju luksuznog bečićkog hotela "Mediteran" po početnoj cijeni od oko 35,17 mil EUR, 5% manjoj nego na prethodnom tenderu.
Na prodaju je, pored hotelskog kompleksa "Mediteran", ponuđena i proizvodno-tehnološka i ostala oprema po cijeni od 1,4 mil EUR, katastarska parcela od 484 metra kvadratnih za 205.000 EUR i jahta "Cranchi Atlantique" 40 za 120.000 EUR.
Ukupna početna cijena ponuđene imovine "Maestraltoursa", budvanskog biznismena Blaža Dedića, iznosi oko 36,9 mil EUR.
Ponuđeni hotelski kompleks izgrađen je na parceli od 16.000 metara kvadratnih i obuhvata hotel "Mediteran", kategorisan sa četiri plus zvjezdice. Hotel ima 230 soba sa 547 ležaja, pansionski i A la carte restoran,
kafeteriju, plažni restoran-piceriju, Loby bar, dvije restoranske bašte, noćni klub/kabare, otvoreni i zatvoreni bazenom sa Wellness & Spa centrom, fitnes klub, kozmetički i frizerski salon, kongresni centar,
Aqua park, fontane, rijeku i ribnjak, TV salu, rent-a car službu i suvenirnicu stanovi Zagreb

Oznake: stanovi Zagreb

- 10:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 25.08.2015.

Deseti pokušaj prodaje hotela "Mediteran" u Bečićima

Ponuđeni hotelski kompleks izgrađen je na parceli od 16.000 m2 i obuhvata hotel "Mediteran", kategorisan sa četiri plus zvjezdice. Hotel ima 230 soba sa 547 ležaja, pansionski i A la carte restoran, kafeteriju, plažni restoran-piceriju, Loby bar, dvije restoranske bašte, noćni klub/kabare, otvoreni i zatvoreni bazenom sa Wellness & Spa centrom, fitnes klub, kozmetički i frizerski salon, kongresni centar, Aqua park, fontane, rijeku i ribnjak, TV salu, rent-a car službu i suvenirnicu.
Ponude za imovinu firme "Maestraltours" mogu se dostavljati podgoričkom Privrednom sudu do 22. septembra do 14 sati. Ponude će biti otvorene 24. septembra u deset sati.
Stečaj u "Maestraltours"-u uveden je u junu 2013. godine, zbog višegodišnjeg milionskog duga. Račun firme bio je u blokadi pet godina zbog duga od 4 mil EUR stanovi Rijeka

Oznake: stanovi Rijeka

- 08:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 21.08.2015.

"IGM ciglana Grahovo" prodaje imovinu po početnoj cijeni od 1,76 mil KM

Stečajni upravnik "IGM ciglane Grahovo" iz Bosanskog Grahova raspisao je javni poziv za dostavu ponuda za kupovinu te fabrike prodaja stanova

Oznake: prodaja stanova

- 17:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 19.08.2015.

Todorićevoj Projektgradnji posao obnove studentskih domova u Zagrebu

ZAGREB - Radovi na obnovi studentskih domova Cvjetno naselje i Stjepan Radić konačno bi trebali početi jer je sanacijski upravitelj Studentskog centra Pejo Pavlović donio odluku da se nakon propale javne nabave, posao preuređenja vrijedan 285 milijuna kuna, nakon izravnih pregovora dodijeli tvrtki Projektgradnja Ivice Todorića, vlasnika Agrokora.
Obnova domova financira se s 220 milijuna kuna iz strukturnih fondova EU, dok ostatak pokrivaju Ministarstvo znanosti i Fond za zaštitu okoliša, piše Tportal.
U domu Stjepan Radić na Savi obnovit će se sedam starih paviljona, a jedan prizemni dio s dvadeset soba potpuno će se prilagoditi osobama s invaliditetom. U Cvjetnom naselju će se, pak, preurediti svih osam paviljona.
Iako su radovi odavno trebali početi, zbog poništenog natječaja, sve se prolongiralo pa se, po svoj prilici, ni studenti neće u njih useliti prije iduće godine. Natječaj je, podsjetimo, poništen jer cijene i uvjeti koje su nudili izvođači nisu odgovarali SC-u pa je na kraju sve dogovoreno izravnim pregovorima s tvrtkom koju je prije dvije godine umalo ugašena.
Kako je tportal pisao, najveća slavonskobrodska građevinska tvrtka, tada u vlasništvu Željka Čigure, našla se u financijskim problemima.
Gradili su u to vrijeme niz objekata za Agrokor, uglavnom farmi i vinarija, ali prihodi su im padali i na kraju su završili u predstečajnoj nagodbi.
Tri Agrokorove tvrtke – Konzum, Belje i Vupik pretvorile su svoja potraživanja u vlasničke udjele u temeljnom kapitalu Projektgradnje i stekle 54 posto vlasništva.
U predstečajnoj nagodbi utvrdilo se i da je Todorić Čiguru izdašno kreditirao kroz neosigurane zajmove pa je na kraju udio koncerna Agrokor završio na 67 posto vlasništva u slavonskobrodskoj tvrtki.
Tko se sve javio na poništeni natječaj javne nabave i kakve su bile ponude tih ponuđača te kakva je bila ponuda Projektgradnje pokušali smo doznati od sanacijskog upravitelja SC-a, ali bezuspješno jer odgovor na naš upit do zaključenja teksta nije stigao.
Ono što se danas čini kao propust zbog kojeg se sve otegnulo, pri čemu najviše trpe studenti koji su mjesto u domu dobili, a u njega ne mogu, je da se cijela priča oko rekonstrukcije pokrenula prekasno, iako Studentski centar u Obavijesti i namjeri sklapanja ugovora navodi kako je od 23. prosinca 2014. do 17. travnja 2015. u 115 kalendarskih dana, uz iznimne napore svojih stručnjaka, proveo javnu nabavu za tehničko savjetovanje, izradu feasibility studije i projektiranje, izradio projektnu dokumentaciju glavnog projekta i troškovnika, pripremio javnu nabavu za radove te objavio otvoreni postupak javne nabave za radove rekonstrukcije studentskih naselja dana 17. travnja 2015.
SC i država očito nisu računali, iz neznanja ili nemara, da građevinari u Hrvatskoj često nalaze različite zakonske smicalice kako bi naručitelja radova prisilili da pomiče rok za otvaranje ponuda, dovodeći ga u vremensku stisku i zapravo ga prisiljavajući na prihvaćanje ponuđenog ili na izravne pregovore s nekim od njih.
Je li to rađeno i u ovom slučaju, nije poznato, ali ostaje činjenica da se SC našao u vremenskom škripcu jer svaki mjesec odgode radova značio je i 1,8 milijun kuna novog troška za državni proračun, ali i za roditelje studenata. Naime, država se obvezala da će svim studentima koji su ostvarili pravo na mjesto u domu dati subvenciju u iznosu od 400 kuna mjesečno za boravak kod privatnih iznajmljivača što je dovoljno tek za pokrivanje manjeg dijela troška.
Stoga je nakon što je 29. lipnja zaključeno da prispjele ponude ne zadovoljavaju, a natječaj se poništio 16. srpnja. Već tada sat je otkucavao nove troškove za državu, a ni moguće dizanje studenata na noge u izbornoj godini nije uputno pa se zbog žurnosti, jer više nije bilo vremena za novi natječaj kod kojeg je postojala opasnost da se ponovi isto, SC upustio u pregovarački postupak javne nabave, bez prethodne objave, s jednim gospodarskim subjektom.
U slučaju doma na Savi najprije se pregovaralo s austrijskim Strabagom, ali kako s njima nije pronađen zajednički jezik, dogovor je postignut s Todorićevom Projektgradnjom s kojom se jedino pregovaralo i dogovorilo oko doma na Cvjetnom.
Iako su u SC-u uvjereni da će domovi biti u funkciji i na raspolaganju za 4.563 studenta do kraja prosinca,
a hoće li se to i dogoditi, ostaje tek za vidjeti nepremičnine Hrvaška

Oznake: nepremičnine Hrvaška

- 08:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 17.08.2015.

U županjskoj Posavini obnovljeno 90% kuća stradalih u prošlogodišnjim poplavama

- Zakon je apsolutno jasan i kaže da na obnovu imaju pravo svi oni koji su u času poplave živjeli ovdje. Netko tko ima drugu ili treću kuću ili živi
negdje drugdje nema pravo na obnovu – pojasnila je ministrica dodavši kako su MUP-u na provjeru poslana 203 predmeta, a do sada je 44 odluka o obnovi stavljeno izvan snage zbog pogrešnog iskaza činjenica. Za obnovu su još preostale kuće koje su iz nekog razloga bile u obustavi kao i fasade i
okućnice. Pohvalila je građevinska poduzeća koja su sudjelovala u obnovi iako je bilo i izvođača kojima tu nije bilo mjesto jer su aljkavo obavili
posao za koju su bili plaćeni. No, neki su iskoristili priliku.
- Građevinske firme su bile u predstečajnim nagodbama. Mi smo ih pozvali da ovdje rade, a oni u tom času nisu imali niti radnike niti sredstva da
kupe građevinski materijal. Snašli su se i radili u nenormalnim uvjetima. Sve smo ih "natjerali" da dođu i rade, isušuju kuće, da zaposle radnike.
Ovdje je u jednom času bilo zaposleno i 1500 radnika. Ljudi koji su dobili obnovljene kuće dobli su puno bolje kuće od onih koje su imali. Nezadovoljnih će uvijek biti – rekla je ministrica Anka Mrak Taritaš dodavši kako je obnova županjske Posavine ujedinila cijelu Hrvatsku te iza obnove stoji novci svih hrvatskih poreznih obveznika.
Država je do sada u obnovu utrošila oko 304 milijuna kuna bez PDV-a. Osim obiteljskih kuća, na stradalom području obnovljeno i 40 zgrada objekata javne namjene u što je utrošeno gotovo 30 milijuna kuna, od 173 vlasnika obiteljkih kuća čije su obitelji smještene u kontejnerska naselja, obnovljeno je 11 kuća, a u obnovi je još 45. Uklonjeno je 467 ruševnih građevina, a prema ispostavljenim fakturama izvođača za uklanjanje 333 građevine isplaćeno je 5,6 milijun kuna. Iako je bilo najava kako će se do 15. kolovoza svi vratiti u svoje obnovljene domove, to se ipak nije dogodilo,
a ministrica je na te primjedbe rekla kako "ni u jednom času nismo ovdje izrekli niti jednu jedinu neistinu i možemo biti ponosni na posao koji smo napravili" Istra nekretnine

Oznake: Istra nekretnine

- 11:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 12.08.2015.

Je li TOZ (namjerno (gurnut (u stečaj?

Vlasnici TOZ-a, pokušavajući spasiti vlastito ulaganje, optužuju Upravu tvrtke da je radila protiv interesa dioničara i vjerovnika.
Brzopotezno otvaranje stečaja tvrtke TOZ Tvornica olovaka Zagreb očekivano je dobilo svoj nastavak prodaja stanova

Oznake: prodaja stanova

- 16:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 10.08.2015.

Zagreb: Cijene zakupa poslovnog prostora blago će rasti

ZAGREB - Najnovije izvješće međunarodne nekretninske grupacije Colliers International pokazuje da je najveći rast cijena zakupa uredskih prostora u Europi u prvoj polovici 2015. godine imao Dublin, gdje su cijene zakupa u šest mjeseci porasle za čak 25 posto. – Razlog uspjeha dublinskog tržišta leži u pouzdanosti i zrelosti tog tržišta, te dodatnom jačanju gospodarstva – upravo elementima koji sustavno nedostaju našem tržištu komercijalnih nekretnina, kao i tržištu općenito. U Zagrebu su cijene zakupa uredskog prostora od početka godine ostale gotovo nepromijenjene, što je posljedica osjetne neaktivnosti na tom tržištu te iščekivanju novog razvojnog ciklusa tržišta nekretnina – kaže Vedrana Likan, direktorica Colliers International Hrvatska.
U Zagrebu su cijene zakupa relativno stabilne i u ovoj godini za najkvalitetnije uredske prostore dosežu cijenu od 14 do 15 eura po m2 na mjesec plus PDV. Prosječna cijena ureda A je oko 12 eura, a ureda B od
osam do 11 eura po m2 plus PDV. U nadolazećem periodu očekuje se daljnje blago smanjenje nepopunjenosti prostora što bi moglo dovesti i do postepenog blagog rasta cijena zakupa, ocjenjuju u Colliersu Hrvatska,
prenosi Večernji list
Kretanje cijena zakupa uredskih prostora, smatraju, u skladu je s ekonomskom klimom i okruženjem. Pa se u zapadnoj Europi sve više osjeća rast cijena zakupa, a na tržištima srednje i
istočne Europe nije bilo značajnijih promjena, osim u Bratislavi gdje su cijene porasle, ali su manje u Varšavi. Daljnje povećanje cijena očekuje se u Dublinu, na svim tržištima poslovnih prostora VelikeBritanije,
kao i nekim tržištima južne Europe, a pad cijena na istočnom rubu kontinenta tj. tržištima Rusije i Ukrajine stanovi Zamet

Oznake: stanovi Zamet

- 16:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 06.08.2015.

Uskoro natječaj za Muzil i Hidrobazu

PULA - Nakon što je Gradsko vijeće Pule prošli tjedan izglasalo realizaciju razvojnog projekta Muzil, iz DUUDI-ja su nam potvrdili da već rade na pripremi natječaja za iskazivanje interesa za Muzil,
koji bi bio sličan onome za Kupare. Usporedo bi se išlo i s natječajem za Hidrobazu i Saccorgiannu.
Poluotok Muzil nekada je bilo vojno-regrutni centar u Puli, a proteže se na 170 hektara zemljišta smještenog na najzapadnijem dijelu pulskog zaljeva.
Sukladno sveukupnim planskim rješenjima važećih dokumenata prostornog uređenja realizirao bi se turistički smještaj od oko 2270 postelja, plaža, golf-igrališta, luka, kongresni centar...
Na lokaciji Hidrobaza, kako stoji na stranicama tvrtke Brijuni Rivijera, ponuđena su četiri koncepta kapaciteta 1200 kreveta. Za Hidrobazu i Pinetu prije tri godine, kada je raspisan natječaj,
interesa nije bilo, a iste je godine tvrtki Kermas Danka Končara tada je dana koncesija za Sv. Katarinu-Monument, također dio Brijuni Rivijere, ali koji već tri godine zapinje na realizaciji stanovi Zadar

Oznake: stanovi Zadar

- 12:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 03.08.2015.

Vlada i 2016. kani mirovinskim fondovima uzeti 2 mlrd. kuna

Vlada je dosad govorila o dva kruga povlačenja štednje iz II. stupa, no apetiti su joj veći i bliže su milijardi eura.To da iduće godine neće biti ništa od uvođenja poreza
na nekretnine koji je Vlada prvotno najavljivala Europskoj komisiji kao jednu od mjera u sklopu postupka pri prekomjernom deficitu, već neko vrijeme je jasno nekretnine Trešnjevka Zagreb

Oznake: nekretnine Trešnjevka Zagreb

- 11:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.