Nekretnine Pula

ponedjeljak, 22.04.2013.

Hypo za Le Meridien Lav traži 40 milijuna eura

Mjesec dana nakon što je objavljen poziv, a ovih dana i okončan natječaj "Hypo Alpe-Adria-Bank“ (HAAB) za iskazivanje interesa za kupnju tvrtki“ Grand Hotel Lav“ i "Grand Marina Lav“ u Podstrani, službeno još nema informacija o tome tko bi prvokategorniku na ulazu u Split bio novi vlasnik stanovi.
Slobodna Dalmacija neslužbeno doznaje kako zainteresiranih kupaca ima, a spekulira se sa cijenom od oko 40 milijuna eura.Svojevrsni zavjet šutnje na tu temu vlada i u hotelu, ali i u "Jones Lang LaSalle Hotels & Hospitality Group“ iz Londona, tvrtki za trgovinu nekretninama, jednoj od vodećih u svijetu na tom području, kojoj je HAAB kao jedini vlasnik povjerila traženje kupca za svoj hotel i marinu.

Oznake: stanovi

- 11:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 16.04.2013.

Formalno otvoreno gradilište nove bolnice

Josip Zidarić, član Komisije za ocjenu tehničke dokumentacije projekta nove bolnice i pročelnik županijskog Odjela za održivi razvoj, kaže da će se prvo graditi novo parkiralište, da bi se iz bolničkog kruga mogli izmjestiti svi automobili prije početka velikih građevinskih radova nekretnine Split.
Dodaje da će, osim starog kamenog zida, stradati i šumica na istočnom rubu bolničkog kompleksa, gdje treba niknuti operativni stožer gradilišta. Aktualno iskolčenje zemljišta obavlja se prema elaboratu koji potpisuje pulski Urbis, autor projekta obnove i dogradnje pulske Opće bolnice.

Oznake: nekretnine Split

- 10:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 11.04.2013.

Priprema se projekt novih Vladinih dvora

CEI bi na hrpu trebao staviti sve podatke o tome koliko država plaća najam zgrada za svoje institucije, koliki su troškovi održavanja i osiguranja, zatim iznose svih režija koje se plaćaju, itd. O preseljenju Vlade u novu zgradu na obali Save razmišljao je i bivši premijer Ivo Sanader, ali se odustalo od te ideje kada je izračunato da bi gradnja stajala barem 100 milijuna eura.
Zadnji put je ta ideja izvađena iz ladice lani, kada je bivši prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić predstavio projekt "Zagreb na Savi". Tada se govorilo da bi novu zgradu Vlade trebalo sagraditi na državnom zemljištu po modelu javno-privatnog partnerstva prodaja stanova.
To znači da bi privatni investitor izgradio zgrade na državnom zemljištu, država bi mu plaćala korištenje objekata 25 godina, a nakon toga bi zgrade postale državno vlasništvo.

Oznake: prodaja stanova

- 09:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 09.04.2013.

Property management - ključ opstanka komercijalnih nekretnina u krizi?

Odgovor na pitanje da li je Property management ključ opstanka komercijalnih nekretnina u krizi svi zainteresirani imat će priliku potražiti na sajmu REXPO Adriatic 2013, koji će se održati 17 i 18. travnja 2013. godine u Hypo centru u Zagrebu nekretnine Split Dobri.
Panel rasprava na temu 'Property management - ključ opstanka komercijalnih nekretnina u krizi?' održat će se u prijepodnevnim satima drugoga dana sajma u sklopu ovogodišnjeg REXPO Foruma. U raspravi će sudjelovati Đorđe Pavković, izvršni direktor tvrtke Hauzmajstor iz Srbije, Ozren Valković, upravitelj centra King Cross i tvrtke Jones Lang LaSalle u Hrvatskoj, Ivan Ninković, predsjednik uprave tvrtke Luxor grupa u Hrvatskoj i Terence Beckett, pomoćnik direktora za BREEAM i LPCB, BRE Global iz Velike Britanije.

Oznake: nekretnine Split Dobri

- 08:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 04.04.2013.

Država prodaje aerodrom u Osijeku

Zračna luka Osijek mogla bi postati prvi privatizirani aerodrom u Hrvatskoj. Pri Vladinoj Radnoj skupini za javne investicije nedavno je formirana posebna radna skupina koja treba pripremiti strategiju privatizacije osječke zračne luke.
Vladi bi bilo najprihvatljivije, rečeno nam je, da pronađe strateškog partnera kojemu bi država prodala svoj vlasnički udio. Tijekom tri ljetna mjeseca prošle godine Zračna luka Osijek imala je samo 24 leta kojima je prevezeno ukupno 1389 putnika.
To znači da ona zapravo nema nikakvog prihoda i ne može poslovati bez pomoći države. U gotovo istoj situaciji je i riječki aerodrom (na otoku Krku), pa su zračne luke Osijek i Rijeka gorući problem koji Vlada želi što prije riješiti tako što će tražiti strateškog ulagača iznajmljivanje stanova Pantovčak.

Oznake: iznajmljivanje stanova Pantovčak

- 08:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.