Nekretnine Pula

četvrtak, 15.02.2018.

Sada je sigurno: Mišković od ljeta gradi InterContinental u Zagrebu

Iz Delta Holdinga još taje lokaciju zemljišta koje bi za hotel kupili, no navode da će objekt imati
200-ak soba nekretnine Split Dobri

Oznake: nekretnine Split Dobri

- 09:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 14.12.2017.

Jedanaesti pokušaj prodaje turističkih objekata na Bjelolasici

OGULIN - Imovina Hrvatskog olimpijskog centra „Bjelolasica" u stečaju pokušava se prodati 11. put te je 12. prosinca oglašeno osmodnevno prikupljanje ponuda za kupnju nekoliko paviljona u
Jasenku koji nisu bili oštećeni u požaru 2011. godine, kad je uništena središnja zgrada s restoranom i kotlovnicom.
Prodaju se i skijališta i sportski tereni te pokretnine, a stečajni upravitelj Tomislav Đuričin rekao je u srijedu za Hinu da se prikupljaju pisane ponude za prodaju triju cjelina s mnoštvom objekata, s tim da je procijenjena vrijednost za nekretnine i pokretnine cjeline Jasenak I. 38,8 milijuna kuna, a početna cijena ponude ne može biti niža
od 13,8 milijuna nekretnine Split Dobri

Oznake: nekretnine Split Dobri

- 08:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 29.09.2017.

Prijevare i evazija izbiju iz proračuna 1,7 milijardi kuna PDV-a

Radi prijevara, izbjegavanja plaćanja poreza, stečajeva, kao i tvrtki u financijskim problemima, državna je blagajna ostala bez 1,77 milijardi kuna, odnosno 232 milijuna eura, poreza na dodanu vrijednost u 2015., pokazuje izvješće Europske komisije. Premda Hrvatska komparativno ne stoji loše u odnosu na ostale članice, raskorak očekivanih i ostvarenih prihoda PDV-a, tzv. 'rupa u PDV-u',
iznosi 3,9 posto nekretnine Split Dobri

Oznake: nekretnine Split Dobri

- 09:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 22.01.2015.

Milanović: Stambeni krediti ubuduće samo u kunama

ZAGREB - Premijer Zoran Milanović u četvrtak je sa sjednice Vlade poručio kako se razmišlja o tome da se zakonskim rješenjem regulira pitanje stambenih kredita koji bi se ubuduće dobivali samo u kunama te izrazio nadu da će Hrvatski sabor u petak jednoglasno usvojiti izmjene Zakona o potrošačkom kreditiranju kojima se tečaj franka fiksira na 6,39 kuna. "Izmjene Zakona o potrošačkom kreditiranju upućene su u Hrvatski sabor, bit će sutra izglasane, nadam se jednoglasno. Time smo riješili dio problema na godinu dana. Međutim ne smijemo više dopustiti da stvari budu prepuštene stihiji kao što su bile do sada, bez ulažanja u to tko je kriv i odgovoran što se dogodilo 2005. ili 2006. godine i zašto se nije reagiralo ranije", rekao je Milanović.
"Ubuduće ćemo ići prema tome da stambeni krediti - koje možemo regulirati posebnim zakonom - budu u kunama", kaže premijer.
"To je nešto o čemu se možda trebalo razmišljati prijašnjih godina, ali se nije jer su se stvari prepuštale inerciji, nije se htjelo zamjerati biračima, uskratiti im nešto povoljnije kredite i to onda tako završi", ustvrdio je.
"Sada smo na to stavili točku i treba početi donositi takve vrste odluka. Netko će reći da su populističke, a ja kažem da su nužne i neizbježne", poručio je Milanović.
Upozorio je da je Hrvatska "jedina ili jedna od dvije-tri države u svijetu u kojima postoji sindrom da ljudi imaju kredite kojima rate realno rastu, a vrijednost nekretnina koje su kupili realno pada" nekretnine Split Dobri

Oznake: nekretnine Split Dobri

- 11:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 22.05.2014.

Janša odobravao sporne nekretninske poslove u Hrvatskoj

Prema informaciji Slovenske televizije, iz tih je poslova zapravo "nestalo" 20-ak milijuna eura, a kupnju zemljišta tadašnjem direktoru banke Matjažu Kovačiču odobravao je u elektronskoj komunikaciji i preko posrednika tadašnji premijer Janez Janša.
S Janšom je u vezi s tim poslom prije mjesec dana razgovarala i policija, ali se Janša tada našao u svojstvu svjedoka, a ne osumnjičenog, tvrdi Slovenska televizija, ali dodaje da državno odvjetništvo i dalje istražuje cijeli slučaj.
Slovenska demokratska stranka (SDS) kojoj je Janša na čelu u vezi s tim je objavila da se radi o neutemeljenim špekulacijama zbog predstojećih izbora za Europski parlament na kojima SDS prema anketama dobro stoji nekretnine Split Dobri

Oznake: nekretnine Split Dobri

- 15:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 02.07.2013.

Odaziv na legalizaciju iznad očekivanja

Odaziv na prijavu legalizacije bespravno izgrađenih objekata veći je od očekivanog, a prvi podaci o broju zahtjeva očekuju se oko polovice srpnja, doznaje se iz Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja. Rok za prijavu legalizacije istekao je sinoć u ponoć. U Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja procjenjuju da bi ukupno moglo biti više od 300 tisuća zahtjeva.
Ponavljaju da nema produženja roka i upozoravaju da je Ministarstvo isključilo info-telefone na koje su se građani javljali u vezi legalizacije. Zahtjevi će se rješavati prema datumu zaprimanja, bez obzira je li dokumentacija potpuna ili ne pa se ne bi smjelo dogoditi da oni koji su čekali zadnji čas budu prvi u redu za legalizaciju, kažu u Ministarstvu.
Građani koji nisu podnijeli svu dokumentaciju bit će pozvani da je nadopune. Građani su do jučer, 30. lipnja, mogli prijaviti legalizaciju bespravnih građevina za koje nije izdano rješenje o uklanjanju građevinske inspekcije, izgrađenih prije 21. lipnja 2011. godine koje se vide na karti Državne geodetske uprave koja je snimljena iz zraka toga dana nekretnine Split Dobri

Oznake: nekretnine Split Dobri

- 15:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 09.04.2013.

Property management - ključ opstanka komercijalnih nekretnina u krizi?

Odgovor na pitanje da li je Property management ključ opstanka komercijalnih nekretnina u krizi svi zainteresirani imat će priliku potražiti na sajmu REXPO Adriatic 2013, koji će se održati 17 i 18. travnja 2013. godine u Hypo centru u Zagrebu nekretnine Split Dobri.
Panel rasprava na temu 'Property management - ključ opstanka komercijalnih nekretnina u krizi?' održat će se u prijepodnevnim satima drugoga dana sajma u sklopu ovogodišnjeg REXPO Foruma. U raspravi će sudjelovati Đorđe Pavković, izvršni direktor tvrtke Hauzmajstor iz Srbije, Ozren Valković, upravitelj centra King Cross i tvrtke Jones Lang LaSalle u Hrvatskoj, Ivan Ninković, predsjednik uprave tvrtke Luxor grupa u Hrvatskoj i Terence Beckett, pomoćnik direktora za BREEAM i LPCB, BRE Global iz Velike Britanije.

Oznake: nekretnine Split Dobri

- 08:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 31.12.2012.

Građani imaju pravo vidjeti što se planiralo na Istočnoj obali

U splitskoj Palači Milesi otvorena je izložba radova urbanističkog natječaja za istočnu obalu Gradske luke. Otvarajući izložbu predsjednik Društva arhitekata Split, Dario Gabrić, nije se osvrnuo na javno izrečeno protivljenje predsjednika Udruženja hrvatskih arhitekata Hrvoja Hrabaka i Hrvatske komore arhitekata Tomislava Čurkovića da se izložba s tog poništenog natječaja otvori u ovom trenutku nekretnine Split Dobri.

“Neću govoriti o gorkim trenucima koji su pratili naš rad. Htio bih se koncentrirati samo na ono što je bilo dobro. A to je veliki trud kolega i jako puno ideja za koje smo smatrali da ne smiju ostati skrivene od očiju građana. Moralo se pokazati što arhitekti misle o ovom prostoru. Bili smo dužni pokazati građanima ovu izložbu sa toliko izvanrednih materijala. Bili smo i kolegama dužni pokazati ove radove, jer su tražili da se objavi ova izložba. Nadamo se da će ovo biti početak jedne opće javne rasprave, kako o ovom, tako i o drugim prostorima u gradu“, kazao je Gabrić, koji je zahvalio svim kolegama koji su izložili radove, dodavši kako mu je žao što je to nekolicina odbila.

Oznake: nekretnine Split Dobri

- 11:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.