Nekretnine Pula

srijeda, 28.11.2012.

Dunat - Punat


Projekt rekonstrukcije županijske ceste 5125 na dionici od Dunata do Punta, potezu duž kojeg se u sklopu započete gradnje magistralnog kanalizacijskog voda povezuje sustav odvodnje naselja Kornić s kanalizacijskim sustavom naselja Punat (i tamošnjim pročišćivačem) zanimljiv je i ambiciozan projekt koji sukladno potpisanom ugovoru zajednički financiraju Općina Punat, Grad Krk i Županijska uprava za ceste. I dok ŽUC tu dionicu gura nastojeći obnoviti prometnu poveznicu Punta s državnom cestom D102 s kojom se na predjelu Dunat ta županijska cesta povezuje rotorom, Puntari i Krcani interes u projektu nalaze u sferi gradnje komunalne infrastrukture ali i planiranoj izgradnji biciklističke staze i šetnice koja bi trebala izniknuti duž tog atraktivnog poteza, tik uz cestu natkrivajući na obalnu crtu "naštukani" nasip unutar kojeg bi trebao biti smješten kanalizacijski vod nekretnine Zagreb Centar nekretnine Zagreb Centar.

Naime, želeći izbjeći prekapanje ceste, ali i iskoristiti radove za obogaćenje puntarske, ali i otočne turističko-rekreativne ponude, investitori tog 3,4 milijuna kuna vrijednog projekta odlučili su kolektor smjestiti u nasip (završen novim obalnim zidom), objekt koji će u konačnici rezultirati djelomičnim "peglanjem" zavojite prometnice, ali i otvaranjem prostora gradnji 2,2 metra široke biciklističke staze te 1,6 metara široke obalne šetnice.

Oznake: nekretnine Zagreb Centar

- 17:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 21.11.2012.

Stanovi u Ljubljani na godišnjoj razini jeftiniji 7,8%

Cijene stambenih nekretnina u Sloveniji su u padu, pokazuju podaci iz posljednjeg kvartalnog izvješća slovenske državne geodetske uprave (GURS).

U Ljubljani je prosječna cijena četvornog metra rabljenog stana u trećem tromjesečju iznosila 2321 euro, što je 3,1 posto manje nego u drugom tromjesečju i 7,8 posto manje nego u istom razdoblju prethodne godine.

U Kopru je prosječna cijena stana u trećem kvartalu porasla za 1,4 posto, na 2387 eura. To je i 5,3 posto više nego u istom lanjskom razdoblju.

U Kranju je prosječna cijena na kvartalnoj razini pala za 7,3 posto, a na godišnjoj za tri posto i iznosi 1660 eura iznajmljivanje stanova Beograd.

U Mariboru prosječna cijena u trećem kvartalu iznosi 1132 eura i bila je neznatno manja nego u drugom tromjesečju te 3,4 posto manja u odnosu na treće tromjesečje prethodne godine.

U Celju je četvrorni metar stana u trećem kvartalu poskupio za 0,5 posto, na 1214 eura, što je ipak sedam posto manje nego u trećem tromjesečju 2011. godine.

Oznake: iznajmljivanje stanova Beograd

- 21:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 14.11.2012.

Uz uređenje doma počinje i uređenje novog trga

Nakon raspisanog natječaja za najpovoljnijeg izvođača radova na sanaciji mjesnih domova na području općine Lukač, u koje se nije ulagalo posljednjih tridesetak godina, ovih dana započela je prva faza sanacije doma u Gornjem Bazju. Vrijednost investicije, prema riječima načelnika lukačke općine Đure Bukvića, iznosi 785.000 kuna. Na natječaju za izvođenje radova najpovoljnija je bila slatinska tvrtka Bat d.o.o., a u prvoj fazi radova postavit će se potpuno novo krovište i stolarija, a uredit će se i pročelje. Paralelno s tim radovima radit će se i na izgradnji trga ispred samoga doma te ulaznog parkirališta prema samom ulazu u mjesni, ali i vatrogasni dom apartmani Zadar.

Ovih dana očekujemo i završetak radova na asfaltiranju parkirališta pored novoga doma u Breziku, vrijednosti investicije 120.000 kuna, koji je izgrađen prije dvije godine. Nadamo se da će u sljedećih pet do šest mjeseci svih pet domova biti u punoj funkciji, te da ćemo ih predati na upotrebu našim udrugama i mještanima za potrebe održavanja svadbi ili nekih drugih svečanosti. Još jednom moram naglasiti da se u mjesne domove na području općine nije ulagalo u posljednjih tridesetak godina, a upravo prije tri godine u našem programu rada planirano je njihovo uređenje po fazama i privođenje svrsi za koju su građeni - naglašava načelnik općine Đuro Bukvić. Da podsjetimo, prije tridesetak dana završeni su svi radovi i u punu funkciju stavljen je dom u Turanovcu, a asfaltirano je i 2,5 kilometara nerazvrstanih cesta u tom naselju.

Oznake: apartmani Zadar

- 18:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 09.11.2012.

Kamp Park Umag hotel i vile

Nacrt konačnog prijedloga ciljanih izmjena i dopuna Prostornog plana Istarske županije, pokrenute na inicijativu hotelijerske kuće Istraturist, dobio je negativno mišljenje umaških vijećnika, jer nije udovoljeno zahtjevu da se u kampu Park Umag povećaju smještajni kapaciteti u dijelu koji pripada Gradu Umagu. Namjera te tvrtke je u kampu, koji se prostire na području Umaga i Općine Brtonigle na površini od ukupno 70 hektara, izgraditi hotel i 30-ak vila.

Spomenimo još i to da je Park Umag pod upravom Istraturista više od 20 godina stanovi Zagreb. Postojeće stanje u kampu čini 2.060 smještajnih jedinica, od čega su 268 mobilne kućice, zatim 596 luksuznih parcela s priključkom za vodu, odvod, struju, satelitskom televizijom, te 1.196 standardnih parcela s priključkom za struju. Kamp ima kategoriju od četiri zvjezdice, u cijelosti je opremljen i uređen po konceptu hotela na otvorenom, ima uređene plaže i tri kilometra dugu šetnicu.

Park Umag zovu i mali park prirode zbog hortikulturnog uređenja, tj. zabavno-edukativnog eko-parka Istra, u kojem su na 13.000 četvornih metara predstavljene izvorne znamenitosti Istre. Više je puta nagrađen kao najbolji kamp u Hrvatskoj, a priznanja za kvalitetu stizala su i iz inozemstva.

Oznake: stanovi Zagreb

- 18:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 06.11.2012.

Projekt vrijedan 25 milijuna kn

Sastankom predstavnika investitora (Hvarski vodovod d.o.o. iz Jelse), izvođača radova (Pomgrad inženjering d.o.o. iz Splita), tvrtke za nadzor (Školjera d.o.o. iz Splita) i Hrvatskih voda - VGO, u Splitu je otvoren građevinski dnevnik polaganja podmorskog cjevovoda Brač-Hvar, kojim će otok Hvar dobiti mogućnost korištenja dodatnih količina vode.

U prvoj fazi maksimalno do 30 litara u sekundi, ovisno o potrošnji na Braču stanovi Belveder. Time su praktično počeli radovi na ovom kapitalnom projektu čija je vrijednost ugovorenih radova 25.457.276,31 kuna (bez PDV-a). Cijevi profila 350 milimetara već se proizvode u Njemačkoj, a isporuka počinje krajem siječnja 2013. godine. Tijekom veljače i ožujka radit će se na njihovu spajanju, pa bi u travnju trebalo uslijediti polaganje podmorskog cjevovoda. Podizvoditelji radova su Monter d.d. iz Zagreba, te GLS München GmbH i MID Ingenieur GmbH Vaterstetten.

Oznake: stanovi Belveder

- 16:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.