Nekretnine Poreč https://blog.dnevnik.hr/nekretnineporec

petak, 28.08.2015.

Deseti pokušaj prodaje hotela "Mediteran" u Bečićima

Stečajna uprava budvanskog preduzeća "Maestraltours" raspisala je deseti oglas za prodaju luksuznog bečićkog hotela "Mediteran" po početnoj cijeni od oko 35,17 mil EUR, 5% manjoj nego na prethodnom tenderu.
Na prodaju je, pored hotelskog kompleksa "Mediteran", ponuđena i proizvodno-tehnološka i ostala oprema po cijeni od 1,4 mil EUR, katastarska parcela od 484 m2 za 205.000 i jahta Cranchi Atlantique 40 za 120.000
EUR, prenosi MINA-business.
Ukupna početna cijena ponuđene imovine "Maestraltours"-a, budvanskog biznismena Blaža Dedića, iznosi oko 36,9 mil EUR.
Ponuđeni hotelski kompleks izgrađen je na parceli od 16.000 m2 i obuhvata hotel "Mediteran", kategorisan sa četiri plus zvjezdice. Hotel ima 230 soba sa 547 ležaja, pansionski i A la carte restoran, kafeteriju, plažni restoran-piceriju, Loby bar, dvije restoranske bašte, noćni klub/kabare, otvoreni i zatvoreni bazenom sa Wellness & Spa centrom, fitnes klub, kozmetički i frizerski salon, kongresni centar, Aqua park, fontane, rijeku i ribnjak, TV salu, rent-a car službu i suvenirnicu.
Ponude za imovinu firme "Maestraltours" mogu se dostavljati podgoričkom Privrednom sudu do 22. septembra do 14 sati. Ponude će biti otvorene 24. septembra u deset sati.
Stečaj u "Maestraltours"-u uveden je u junu 2013. godine, zbog višegodišnjeg milionskog duga. Račun firme bio je u blokadi pet godina zbog duga od 4 mil EUR stanovi Split

Oznake: stanovi Split

28.08.2015. u 10:00 • 0 KomentaraPrint#^

utorak, 25.08.2015.

Deseti pokušaj prodaje hotela "Mediteran" u Bečićima

Stečajna uprava budvanskog preduzeća "Maestraltours" raspisala je deseti oglas za prodaju luksuznog bečićkog hotela "Mediteran" po početnoj cijeni od oko 35,17 mil EUR, 5% manjoj nego na prethodnom tenderu.
Na prodaju je, pored hotelskog kompleksa "Mediteran", ponuđena i proizvodno-tehnološka i ostala oprema po cijeni od 1,4 mil EUR, katastarska parcela od 484 m2 za 205.000 i jahta Cranchi Atlantique 40 za 120.000 EUR, prenosi MINA-business.
Ukupna početna cijena ponuđene imovine "Maestraltours"-a, budvanskog biznismena Blaža Dedića, iznosi oko 36,9 mil EUR novogradnja Velika Gorica

Oznake: novogradnja Velika Gorica

25.08.2015. u 08:56 • 0 KomentaraPrint#^

petak, 21.08.2015.

Produljenje roka za dostavu obvezujućih ponuda za Kupare

ZAGREB - Rok za dostavu obvezujućih ponuda za realizaciju turističkog razvojnog projekta Kupari produljuje se za 45 dana odnosno do 9. listopada do 16 sati, doznaje se u petak iz Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom (DUUDI) koji provodi postupak prikupljanja tih ponuda. DUUDI je javni poziv za obvezujuće ponude za Kupare objavio 23. svibnja s rokom za dostavu ponuda do 25. kolovoza do 16,30 sati, no taj je rok sada, kako kažu iz DUUDI-ja, produljen do 9. listopada.
Neslužbeno se pak doznaje da je rok produljen zbog traženja potencijalnih investitora kako bi mogli prikupiti potrebnu dokumentaciju i imati sve potrebno za obvezujuću ponudu, kao i da je navodno riječ o vrlo kompleksnoj dokumentaciji s obzirom na veličinu, složenost i važnost tog projekta.
Također neslužbeno se doznaje da su do sada otkupljene četiri ponudbene dokumentacije za obvezujuće ponude, pri čemu se nije moglo doznati tko su otkupitelji i jesu li svi, samo neki ili samo jedan tražili produljenje roka.
Podsjećamo da je neobvezujući interes za Kupare iskazalo šest investitora dostavom svojih pisama namjere/interesa još u veljači prošle godine, od kada se zapravo čekao 'obvezujući' krug i rokovi, a što se odužilo do svibnja ove godine zbog opsežne pripreme dokumentacije, usklađivanja koncesijskih razdoblja i drugih elemenata važnih za realizaciju tog projekta.
Neobvezujuće ponude tada su predali kompanija Karisma Hotels Adriatic-KHA (konzorcij Agrokora, svjetskog touroperatora TUI i meksičkog lanca Karisma International), Valamar poslovni razvoj (iz grupacije Valamar),
turska Rixos grupa (koja već ima hotel u Dubrovniku), Braniteljska zadruga Mir iz Mlina kod Dubrovnika, Avenue Grupa iz Moskve te tvrtka Titan nekretnine (također navodno s ruskim kapitalom).
U javnom pozivu za obvezujuće ponude navodilo se da će pravo na realizaciju izgradnje turističkog razvojnog projekta Kupari na lokaciji Kupari I. u Općini Župa dubrovačka steći najpovoljniji ponuditelj i to osnivanjem prava građenja i osnivanjem prava služnosti na zemljištu u obuhvatu projekta, sklapanjem ugovora o zakupu hotela Grand, te dodjelom koncesije na pomorskom dobru u svrhu izgradnje i gospodarskog korištenja plaže, sve na rok od 99 godina.
Projekt Kupari I. trebao bi se realizirati izgradnjom novih hotela razine 4 i 5 zvjezdica s do 1.500 kreveta, uz obvezu uklanjanja postojećih devastiranih objekata - hotela Kupari, Pelegrin, Goričina I. i II. s pratećim objektima. Hotel Grand predao bi se u posjed investitoru projekta temeljem ugovora o zakupu na 99 godina, kojim će se investitora ovlastiti i obvezati za njegovu temeljitu obnovu i stavljanje u funkciju. Okvirna investicija u Kupare I procjenjuje se na 100 milijuna eura.
Među uvjetima navedenim u javnom pozivu koje mora zadovoljiti potencijalni investitor navedeni su iskustvo u realizaciji sličnih projekata, dostava poslovnog plana za razdoblje od deset godina, dokaza o financijskoj sposobnosti te da ima minimalni godišnji promet od 45 milijuna eura.
Kupari su bivši turističko-vojni kompleks koji je u Domovinskom ratu 1990-ih pa i nebrigom nakon njega potpuno devastiran, a do 2013., kada je počet proces prikupljanja ponuda za njegovu obnovu i vraćanje u turizam, s tim se kompleksom nitko ozbiljnije nije pozabavio,
mada je početkom 2000-ih bilo nekih ideja iznajmljivanje stanova Grocka

Oznake: iznajmljivanje stanova Grocka

21.08.2015. u 17:37 • 0 KomentaraPrint#^

srijeda, 19.08.2015.

Todorićevoj Projektgradnji posao obnove studentskih domova u Zagrebu

Tko se sve javio na poništeni natječaj javne nabave i kakve su bile ponude tih ponuđača te kakva je bila ponuda Projektgradnje pokušali smo doznati od sanacijskog upravitelja SC-a, ali bezuspješno jer odgovor na naš upit do zaključenja teksta nije stigao.
Ono što se danas čini kao propust zbog kojeg se sve otegnulo, pri čemu najviše trpe studenti koji su mjesto u domu dobili, a u njega ne mogu, je da se cijela priča oko rekonstrukcije pokrenula prekasno, iako Studentski centar u Obavijesti i namjeri sklapanja ugovora navodi kako je od 23. prosinca 2014. do 17. travnja 2015. u 115 kalendarskih dana, uz iznimne napore svojih stručnjaka, proveo javnu nabavu za tehničko savjetovanje, izradu feasibility studije i projektiranje, izradio projektnu dokumentaciju glavnog projekta i troškovnika, pripremio javnu nabavu za radove te objavio otvoreni postupak javne nabave za radove rekonstrukcije studentskih naselja dana 17. travnja 2015.
SC i država očito nisu računali, iz neznanja ili nemara, da građevinari u Hrvatskoj često nalaze različite zakonske smicalice kako bi naručitelja radova prisilili da pomiče rok za otvaranje ponuda, dovodeći ga u vremensku stisku i zapravo ga prisiljavajući na prihvaćanje ponuđenog ili na izravne pregovore s nekim od njih.
Je li to rađeno i u ovom slučaju, nije poznato, ali ostaje činjenica da se SC našao u vremenskom škripcu jer svaki mjesec odgode radova značio je i 1,8 milijun kuna novog troška za državni proračun, ali i za roditelje studenata. Naime, država se obvezala da će svim studentima koji su ostvarili pravo na mjesto u domu dati subvenciju u iznosu od 400 kuna mjesečno za boravak kod privatnih iznajmljivača što je dovoljno tek za pokrivanje manjeg dijela troška.
Stoga je nakon što je 29. lipnja zaključeno da prispjele ponude ne zadovoljavaju, a natječaj se poništio 16. srpnja. Već tada sat je otkucavao nove troškove za državu, a ni moguće dizanje studenata na noge u izbornoj godini nije uputno pa se zbog žurnosti, jer više nije bilo vremena za novi natječaj kod kojeg je postojala opasnost da se ponovi isto, SC upustio u pregovarački postupak javne nabave, bez prethodne objave, s jednim gospodarskim subjektom.
U slučaju doma na Savi najprije se pregovaralo s austrijskim Strabagom, ali kako s njima nije pronađen zajednički jezik, dogovor je postignut s Todorićevom Projektgradnjom s kojom se jedino pregovaralo i dogovorilo oko doma na Cvjetnom.
Iako su u SC-u uvjereni da će domovi biti u funkciji i na raspolaganju za 4.563 studenta do kraja prosinca,
a hoće li se to i dogoditi, ostaje tek za vidjeti mali oglasnik

Oznake: mali oglasnik

19.08.2015. u 08:47 • 0 KomentaraPrint#^

ponedjeljak, 17.08.2015.

U županjskoj Posavini obnovljeno 90% kuća stradalih u prošlogodišnjim poplavama

ŽUPANJA - Ministrica graditeljstva Anka Mrak Taritaš na današnjoj tiskovnoj konferenciji u obnovljenoj školi u Rajevu Selu, jednom od mjesta županjske Posavine najteže stradalih u prošlosvibanjskoj katastrofalnoj poplavi, najavila kako joj je ovo možda i posljednji dolazak u Posavinu jer obnova je "praktički okončana" i ostalo je tek nekoliko građevinskih tvrtki koje završavaju poslove.
U jednom trenutku u selima nastradalima u poplavi, Gunji, Rajevu Selu, Posavskim Podgajcima, Račinovcima, Đurićima, Strošincima i Soljanima, u obnovi je radilo i 1 500 radnika. Podnijela je izvješće o obnovi koja je počela 24. srpnja prošle godine i rezultatima je zadovoljna.
- Na području županjske Posavine koje je u svibnju prošle godine poplavila rijeka Sava do sada je obnovljeno 90 posto obiteljskih kuća, a svatko onaj
tko po zakonu ima pravo na obnovu, obnovu će i dobiti – rekla je ministrica Anka Mrak Taritaš podsjećajući kako je obnova počela odmah kada se voda
povukla.U postupku obnove pregledano je ukupno 3451 stradala kuća koje su sukladno stupnju oštećenja podjeljene 0., I., II.,, III. i IV. Kategoriju, doneseno je 2279 odluka za obnovu i prema njima je obnovljeno 2014 kuća.
Trenutno se obnavljaju 184 kuće dok je na 41 kući obustavljena radi dodatnih provjera. Naime, kao što je uobičajeno kada država nešto plaća, javili su se za obnovu i oni koji nemaju pravo na obnovu jer nisu živjeli
u kući koju su prijavili za obnovu apartmani Zadar

Oznake: apartmani Zadar

17.08.2015. u 11:47 • 0 KomentaraPrint#^

srijeda, 12.08.2015.

Arapi uplatili 22.000 evra i postali vlasnici 68% Beograda na vodi

BEOGRAD - Kompanija Belgrade waterfront capital investments iz Abu Dhabija zvanično je postala vlasnik 68 odsto preduzeća Beograd na vodi uplatom 22.000 evra kapitala. To pokazuju podaci Agencije za privredne registre Srbije (APR).
Kako se navodi u odluci o povećanju kapitala preduzeća Beograd na vodi, koje će realizovati projekat izgradnje tri milijarde evra vrednog stambeno-poslovnog kompleksa uz beogradsku obalu Save, Republika Srbija je vlasnik 32 odsto tog preduzeća, sa milion dinara upisanog kapitala.
Odluku o povećanju kapitala doneta je 28. jula, a objavljena je na sajtu Agencije (apr.gov.rs) u ponedeljak, 10. avgusta.
Premijer Srbije Aleksandar Vučić najavio je krajem jula da će izgradnja projekta Beograd na vodi početi između 15. i 20. septembra ove godine.
Prema ranijim informacijama, kompanija Eagle Hills iz Ujedinjenih Arapskih Emirata obezbediće 300 miliona evra za finansiranje projekta Beograd na vodi na osnovu ugovoru sa Vladom Srbije o zajedničkom ulaganju u taj projekat, koji je potpisan u krajem aprila 2015. godine.
Eagle Hills, kao vlasnik kompanije Belgrade waterfront capital investments, 150 miliona evra obezbediće u formi kapitala, a dodatnih 150 miliona kroz zajam u formi pozajmice osnivača.
Prilikom potpisivanja ugovora objavljeno je i da će Igl hils dodatno odobriti Srbiji zajam od 90 miliona evra za preseljenje železničkih objekata iz Savskog amfiteatra, kao i 40 miliona evra za završetak eksproprijacije zemljišta.
Predviđeno je da projekat traje maksimalno 30 godina, od čega polovina mora biti završena u prvih 20 godina apartmani Hrvatska

Oznake: apartmani hrvatska

12.08.2015. u 16:21 • 0 KomentaraPrint#^

ponedjeljak, 10.08.2015.

Zagreb: Cijene zakupa poslovnog prostora blago će rasti

Kretanje cijena zakupa uredskih prostora, smatraju, u skladu je s ekonomskom klimom i okruženjem. Pa se u zapadnoj Europi sve više osjeća rast cijena zakupa, a na tržištima srednje i
istočne Europe nije bilo značajnijih promjena, osim u Bratislavi gdje su cijene porasle, ali su manje u Varšavi. Daljnje povećanje cijena očekuje se u Dublinu, na svim tržištima poslovnih prostora VelikeBritanije,
kao i nekim tržištima južne Europe, a pad cijena na istočnom rubu kontinenta tj. tržištima Rusije i Ukrajine stanovi Karlovac

Oznake: stanovi Karlovac

10.08.2015. u 16:14 • 0 KomentaraPrint#^

četvrtak, 06.08.2015.

Uskoro natječaj za Muzil i Hidrobazu

Sukladno sveukupnim planskim rješenjima važećih dokumenata prostornog uređenja realizirao bi se turistički smještaj od oko 2270 postelja, plaža, golf-igrališta, luka, kongresni centar...
Na lokaciji Hidrobaza, kako stoji na stranicama tvrtke Brijuni Rivijera, ponuđena su četiri koncepta kapaciteta 1200 kreveta. Za Hidrobazu i Pinetu prije tri godine, kada je raspisan natječaj,
interesa nije bilo, a iste je godine tvrtki Kermas Danka Končara tada je dana koncesija za Sv. Katarinu-Monument, također dio Brijuni Rivijere, ali koji već tri godine zapinje na realizaciji stanovi Zagreb

Oznake: stanovi Zagreb

06.08.2015. u 12:13 • 0 KomentaraPrint#^

ponedjeljak, 03.08.2015.

Adris zainterwesiran za splitske hotele Marjan i Le Meridien Lav

U oba slučaja založno pravo na nekretnine polaže HETA Asset Resolution AG, tzv. loša banka u koju su izdvojeni problematični plasmani u međuvremenu posrnule austrijske Hypo Alpe Adria banke nekretnine Split Dobri

Oznake: nekretnine Split Dobri

03.08.2015. u 11:29 • 0 KomentaraPrint#^

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< kolovoz, 2015 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Veljača 2020 (7)
Siječanj 2020 (8)
Prosinac 2019 (2)
Listopad 2019 (6)
Rujan 2019 (22)
Kolovoz 2019 (7)
Srpanj 2019 (22)
Lipanj 2019 (20)
Svibanj 2019 (23)
Travanj 2019 (18)
Ožujak 2019 (24)
Veljača 2019 (21)
Siječanj 2019 (12)
Prosinac 2018 (16)
Studeni 2018 (21)
Listopad 2018 (26)
Rujan 2018 (19)
Kolovoz 2018 (24)
Srpanj 2018 (21)
Lipanj 2018 (19)
Svibanj 2018 (11)
Travanj 2018 (8)
Ožujak 2018 (8)
Veljača 2018 (9)
Siječanj 2018 (8)
Prosinac 2017 (9)
Studeni 2017 (8)
Listopad 2017 (9)
Rujan 2017 (8)
Kolovoz 2017 (10)
Srpanj 2017 (9)
Lipanj 2017 (10)
Svibanj 2017 (10)
Travanj 2017 (8)
Ožujak 2017 (10)
Veljača 2017 (8)
Siječanj 2017 (10)
Prosinac 2016 (9)
Studeni 2016 (9)
Listopad 2016 (9)
Rujan 2016 (10)
Kolovoz 2016 (9)
Srpanj 2016 (9)
Lipanj 2016 (10)
Svibanj 2016 (9)
Travanj 2016 (9)
Ožujak 2016 (9)
Veljača 2016 (10)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Prodaja nekretnina u Poreču, kupovina nekretnina u Poreču

Ponuda dana

Linkovi

Oglasi
Nekretnine Oglas
Nekretnine 123

Kuće
Stanovi
Novogradnja
Iznajmljivanje stanova
Stanovi Zagreb
Nekretnine Zagreb
Nekretnine Rijeka
Nekretnine Zadar
Nekretnine Split
Nekretnine Osijek
Kamene kuće
Stanovi
Nekretnine

Nekretnine Istra
Istra Nekretnine
Nekretnine Istra
Nekretnine Pula
Nekretnine Poreč
Nekretnine Umag
Nekretnine Rovinj
Nekretnine Labin




Vijesti
Nekretnine vijesti 123

Forum
Forum za nekretnine


Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV

Blog.hr
Blog servis