Nekretnine Poreč https://blog.dnevnik.hr/nekretnineporec

ponedjeljak, 28.04.2014.

Građevinski radovi pali 9,6% na godišnjoj razini

ZAGREB - Građevinski radovi u Hrvatskoj u veljači ove godine bili su, prema kalendarski prilagođenim indeksima, za 9,6 posto manji u odnosu na radove iz veljače prošle godine, dok su na mjesečnoj razini blago porasli, pokazuju podaci koje je objavio Državni zavod za statistiku (DZS). Prema desezoniranim statističkim podacima građevinski su radovi u veljači ove godine prema prethodnom mjesecu porasli za 0,3 posto.
Na međugodišnjoj razini, u drugom mjesecu ove godine prema istom lanjskom mjesecu, na pad građevinske aktivnosti ukazuju i izvorni i kalendarski prilagođeni indeksi.
Prema izvornim indeksima, pad na godišnjoj razini iznosi 9,5 posto, a prema kalendarski prilagođenima 9,6 posto.
Pritom su, prema kalendarski prilagođenim podacima, radovi na zgradama smanjeni za 8,2 posto, a na ostalim građevinama 10,5 posto.
Podaci o strukturi odrađenih sati na gradilištima pak govore da je u veljači nešto manje od polovice, 49,1 posto, radnih sati odrađeno na novogradnjama, dok na ostale radove, dakle rekonstrukcije, popravke ili održavanje, 'otpada' 50,9 posto odrađenih sati stanovi prodaja Trešnjevka

Oznake: stanovi prodaja Trešnjevka

28.04.2014. u 15:42 • 0 KomentaraPrint#^

četvrtak, 24.04.2014.

Karlovac: Konzum potpisao s CineStarom suradnju za izgradnju kino dvorane

Na čekanju je još i ideja Grada da kino dvorane budu i dio budućeg šoping centra u Nazorovoj ulici.
Tvrtke Konzum i Blitz-CineStar uspostavile su poslovnu suradnju s ciljem izgradnje kino dvorane, a nadamo se kako će konačnu realizaciju ovog projekta podržati i grad Karlovac, rekao je Hrvoje Glasnović iz Ureda za odnose s javnošću Agrokora novogradnja Split

Oznake: novogradnja Split

24.04.2014. u 15:39 • 0 KomentaraPrint#^

utorak, 22.04.2014.

Spaladium Arena: Banke će tražiti novog vlasnika

SPLIT - Propala je predstečajna nagodba za splitsku tvrtku "Sportski grad TPN" koju je konzorcij "Konstruktor inženjeringa", "Dalekovoda" i "Instituta građevinarstva Hrvatske" osnovao da bi 30 godina upravljala dvoranom Spaladium Arena, nakon čega bi taj objekt pripao Gradu Splitu.
To znači da bi nad "Sportskim gradom TPN" na Trgovačkom sudu u Splitu uskoro trebao biti pokrenut stečajni postupak tijekom kojeg bi se Arena najvjerojatnije prodavala radi namirenja vjerovnika kojima spomenuta tvrtka duguje više od pola milijarde kuna, piše Slobodna Dalmacija.
Kako nam je potvrdio Ivan Rude, povjerenik predstečajne nagodbe "Sportskoga grada TPN", nagodba je propala jer vjerovnici koji imaju 75 posto glasova pred Fininim Nagodbenim vijećem u petak nisu prihvatili izmijenjeni plan financijskog restrukturiranja tvrtke, ali ni produžetak roka od 30 dana za sklapanje predstečajne nagodbe, kako je to zatražila gradska uprava, jer su rokovi za dovršetak postupka već bili produženi za zakonski maksimalnih 90 dana.
- Grad Split bio je protiv predloženog plana, što je bilo dovoljno da glasovanje ostalih vjerovnika bude čista formalnost. Naime, prema modelu restrukturiranja kojim bi bio definiran odnos Grada, banaka i ulagača, Grad je držao 70 posto glasova – pojašnjava Rude.
Da je kojim slučajem nagodba bila prihvaćena, Grad bi do 2036. godine vraćao 53,5 milijuna eura kredita bankama, preuzeo dugove prema vjerovnicima i održavao dvoranu. Prema procjeni iz Banovine, u tom bi se razdoblju iz gradskog proračuna godišnje samo za dvoranu izdvajalo između 23,4 i 26 milijuna kuna.
Povjerenik Rude kaže da Fina u pravilu nakon desetak dana od neuspješnog okončanja predstečajne nagodbe šalje nadležnom trgovačkom sudu prijedlog za otvaranje stečajnog postupka. Otvaranjem stečaja radnici zaposleni na održavanju i čuvanju Spaladium Arene trebali bi dobiti otkaze, a budući stečajni upravitelj trebao bi ih ponovno zaposliti, ali samo ako za njihov angažman bude novca.
- Grad bi potom trebao osigurati između 150 i 200 tisuća kuna mjesečno da bi se sustav držao pod kontrolom. Treba platiti komunalije, policu osiguranja za Spaladium Arenu i zaposliti nekoliko ljudi koji bi čuvali i održavali objekt. Zamislite da pukne neka cijev i nastane milijunska šteta zbog izostanka nadzora. Grad bi trebao osigurati taj novac kao potencijalni vlasnik, pa čak i samo zbog toga što je riječ o objektu od javnog interesa kako dvorana ne bi postala nekakva ukleta kuća – naglašava Rude.
Naš sugovornik tvrdi da se u stečaju ide na prodaju imovine tvrtke, ali u slučaju "Sportskoga grada TPN" složeno je pitanje što sve čini njezinu imovinu, jer upravo ta tvrtka ima upisano pravo građenja na rok od 30 godina na zemljištu na kojem se nalazi Arena.
- "Sportski grad TPN" ima izgrađen objekt, ali i dugove. Hoće li se s Arenom prodavati i pravo građenja na zemljištu? To je kompleksno pitanje, a upitno je i koliko bi vrijedila ta nekretnina bez prava građenja – kaže Rude.
Od prodaje imovine najprije bi se naplatile banke koje su naplatu kredita izdanih za izgradnju Spaladium Arene osigurale hipotekom. Ako bi nakon namirenja banaka bilo viška novca, onda bi na red za naplatu svojih potraživanja došli radnici posrnule tvrtke.
Budući da je Grad Split jamac za te kredite, za povjerenika Rudu je upitno kako će se banke ponašati prema lokalnoj vlasti.
- To što je rezervni dužnik, Gradu može biti hendikep, ali i prednost. Grad bi se trebao izboriti da postane vlasnik Arene kad već mora plaćati dugove. Smatram da je to jedina pametna solucija za Grad, jer ako narod plaća dugove, onda neka barem bude i vlasnik - ističe Ivan Rude, široj javnosti poznat i kao donedavni stečajni upravitelj brodogradilišta "Nauta Lamjana" na Ugljanu nekretnine Rijeka

Oznake: nekretnine Rijeka

22.04.2014. u 15:36 • 0 KomentaraPrint#^

srijeda, 16.04.2014.

Hrvatska s najvećim padom cijena kuća u EU u četvrtom tromjesečju

Hrvatska je u četvrtom tromjesečju 2013. zabilježila najizrazitiji pad cijena kuća prema istom razdoblju godine ranije među 28 zemalja članica Europske unije, koje su u prosjeku zabilježile tek neznatni pad.
Hrvatska je u četvrtom tromjesečju 2013. zabilježila najizrazitiji pad cijena kuća prema istom razdoblju godine ranije među 28 zemalja članica Europske unije, koje su u prosjeku zabilježile tek neznatni pad, pokazali su u četvrtak podaci europskog ureda za statistiku Eurostata.
U Hrvatskoj su tako cijene kuća u zadnjem tromjesečju lani zabilježile pad od 14,4 posto na godišnjoj razini stanovi Rijeka

Oznake: stanovi Rijeka

16.04.2014. u 15:40 • 0 KomentaraPrint#^

srijeda, 09.04.2014.

Ranilović: Zaustavljen pad cijena nekretnina

ZAGREB - Cijene nekretnina se stabiliziraju, a pad prometa zaustavlja, izjavio je danas predsjednik udruženja poslovanja nekretninama pri Hrvatskoj gospodarskoj komori Dubravko Ranilović na desetoj godišnjoj Međunarodnoj konferenciji o hrvatskom tržištu nekretnina. Ranilović smatra da je stabilizacija cijena rezultat dosegnute razine s koje više ne mogu padati.
Kaže da se trenutno može kupiti povoljno, a da kupuju uglavnom oni koji imaju takvu potrebu i koji žele proći što je moguće jeftinije.
Pri tome u 90 posto slučajeva kupci, da bi kupili najprije trebaju prodati nekretninu koja više ne ispunjava njihove zahtjeve, kaže Ranilović.
Novost na tržištu nekretnina prema njegovim je riječima porast broja stranaca koji kupuju u Hrvatskoj te je njihov trenutni udio u kupoprodajnim transakcijama 18 posto.
Ranilović upozorava da nitko više ne želi nerealni rast prometa jer nakon takvih razdoblja slijedi pad prometa. Stoga poziva na oblikovanje stambene politike i dugoročne stambene strategije.
Ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak Taritaš na konferenciji je istaknula kako njezino ministarstvo želi fer odnos s investitorima, skraćivanje procedura i povećanu transparentnost.
U tom cilju, Ministarstvo je pokrenulo dva važna projekta, a to su uspostava informatičkog sustava prostornog uređenja (ISPU) i e-dozvole, kaže ministrica nekretnine Split Dobri

Oznake: nekretnine Split Dobri

09.04.2014. u 15:12 • 0 KomentaraPrint#^

petak, 04.04.2014.

Koliko je pala cijena stanova u Zagrebu u godinu dana?

Cijene stanova u gradskoj četvrti Novi Zagreb istok u godinu dana pale su 11 posto. Tamo je prosječna cijena stana lani u veljači iznosila 1472 eura, dok je ove godine cijena četvornoga metra pala na 1309 eura.
Najnoviji su to podaci koje je za veljaču 2014. objavila stranica Centar nekretnina. U cijelom su Zagrebu cijene stanova u mjesec dana pale 0,6 posto, osim u gradskim četvrtima Trešnjevka jug i Gornja Dubrava nekretnine Zadar

Oznake: nekretnine Zadar

04.04.2014. u 15:44 • 0 KomentaraPrint#^

utorak, 01.04.2014.

Provjera interesa za Turističko naselje Baško Polje

Državna tvrtka za turizam i usluge Club Adriatic objavila je poziv za iskazivanje interesa za kupnju Turističkog naselja Baško Polje u Baškoj Vodi na Makarskoj rivijeri na koji se zainteresirani mogu javiti u roku 30 dana.
Državna tvrtka za turizam i usluge Club Adriatic objavila je poziv za iskazivanje interesa za kupnju Turističkog naselja Baško Polje u Baškoj Vodi na Makarskoj rivijeri na koji se zainteresirani mogu javiti u roku 30 dana od objave poziva odnosno do 28. travnja.
Javni poziv objavljen je u dnevnom tisku te na web stranicama Ministarstva turizma, tvrtke Club Adriatic, DUUDI-ja te HGK, uz napomenu da se na njega mogu odazvati domaće i strane pravne i fizičke osobe iznajmljivanje stanova Pantovčak

Oznake: iznajmljivanje stanova Pantovčak

01.04.2014. u 15:22 • 0 KomentaraPrint#^

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< travanj, 2014 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Veljača 2020 (7)
Siječanj 2020 (8)
Prosinac 2019 (2)
Listopad 2019 (6)
Rujan 2019 (22)
Kolovoz 2019 (7)
Srpanj 2019 (22)
Lipanj 2019 (20)
Svibanj 2019 (23)
Travanj 2019 (18)
Ožujak 2019 (24)
Veljača 2019 (21)
Siječanj 2019 (12)
Prosinac 2018 (16)
Studeni 2018 (21)
Listopad 2018 (26)
Rujan 2018 (19)
Kolovoz 2018 (24)
Srpanj 2018 (21)
Lipanj 2018 (19)
Svibanj 2018 (11)
Travanj 2018 (8)
Ožujak 2018 (8)
Veljača 2018 (9)
Siječanj 2018 (8)
Prosinac 2017 (9)
Studeni 2017 (8)
Listopad 2017 (9)
Rujan 2017 (8)
Kolovoz 2017 (10)
Srpanj 2017 (9)
Lipanj 2017 (10)
Svibanj 2017 (10)
Travanj 2017 (8)
Ožujak 2017 (10)
Veljača 2017 (8)
Siječanj 2017 (10)
Prosinac 2016 (9)
Studeni 2016 (9)
Listopad 2016 (9)
Rujan 2016 (10)
Kolovoz 2016 (9)
Srpanj 2016 (9)
Lipanj 2016 (10)
Svibanj 2016 (9)
Travanj 2016 (9)
Ožujak 2016 (9)
Veljača 2016 (10)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Prodaja nekretnina u Poreču, kupovina nekretnina u Poreču

Ponuda dana

Linkovi

Oglasi
Nekretnine Oglas
Nekretnine 123

Kuće
Stanovi
Novogradnja
Iznajmljivanje stanova
Stanovi Zagreb
Nekretnine Zagreb
Nekretnine Rijeka
Nekretnine Zadar
Nekretnine Split
Nekretnine Osijek
Kamene kuće
Stanovi
Nekretnine

Nekretnine Istra
Istra Nekretnine
Nekretnine Istra
Nekretnine Pula
Nekretnine Poreč
Nekretnine Umag
Nekretnine Rovinj
Nekretnine Labin




Vijesti
Nekretnine vijesti 123

Forum
Forum za nekretnine


Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV

Blog.hr
Blog servis