www.reliablecounter.com
Click here Deseta umjetnost - enigmatika

Zagonetke iz Nade (4)

20.11.2016.

Četvrti broj Nade izašao je u Sarajevu 15. veljače 1895. U njemu su objavljene četiri zagonetke.Konjićev skok točno su odgonetnuli Nada Pejnović iz Iloka, Fehim Spahić iz Sarajeva, Nikola Buconjić iz Doboja, F. Jukić iz Innsbrucka, Stjepan Al. Jablanović iz Tuzle, Andrija Čekada iz Posušja i Olga Borojević iz Bosanskoga Kobaša, zagonetku Naim Kadić, Himzo Muftić i Tafro iz Sarajeva, Mijo Ježić iz Mostara, Stevan Milijević iz Odžaka, F. Jukić, Stjepan Al. Jablanović, Vaso N. Grbić i Mujo Slatinović iz Janje, zagonetke iz naroda Stjepan Al. Jablanović, Stevan Milijević, F. Jukić, Andrija Čekada i J. Trešnjić iz Tavne, a lančanu zagonetku Fehim Spahić, F. Jukić, Stevan Milijević, Vaso N. Grbić, Mujo Slatinović, J. Trešnjić, Andrija Čekada, Olga Borojević, D. Pavlović iz Sarajeva i F. Krepelka iz Končanice.

Enigmopovjesnik

Oznake: nada, konjićevi skokovi

Zagonetke iz Nade (2)

05.11.2016.

Na redu su tri zagonetke objavljene u 2. broju sarajevskoga časopisa Nada od 15. siječnja 1895., str. 40 (svaki broj ima po 20 stranica, ali se brojevi stranica vežu na prethodni broj!).

Šarada (priopćio M. M.)

Prvi slog je ječan,
Drugi je niječan,
A zajedno, pobro,
De pogodi ime,
Koje mislim s time!

Konjićev skok riješio je J. Cifrić iz Đakova, slovčanu zagonetku J. Bučko iz Zagreba, J. Cifrić iz Đakova, Milka Borojević iz Bosanskoga Kobaša i H. Barkač iz Bosanskoga Broda, dok su šaradu odgonetnuli J. Cifrić iz Đakova, H. Barkač iz Bosanskoga Broda i Andrija Čekada iz Posušja.

Enigmopovjesnik

Oznake: nada, spajaljke, konjićevi skokovi

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.