www.reliablecounter.com
Click here Iz zagonetačke fotoriznice (35) - Deseta umjetnost - enigmatika - Blog.hr

Iz zagonetačke fotoriznice (35)

15.09.2018.

Zagonetačko društvo „Čvor“ organiziralo je VII. međunarodni križaljkaški maraton u Bjelovaru od 17. do 20. svibnja 1990. Posljednjih nekoliko godina u okviru MKM, osim sastavljanja velike križaljke, održavalo se i odgonetačko natjecanje nazvano „Interenigma“. U Bjelovaru su prvo mjesto odnijeli Česi iz Brna („Kabrnaci“), drugo je pripalo Amerikancima („Games“), treće Mađarima („Füles“) a Čvoraši su bili četvrti. I to je bilo posljednje takvo natjecanje, jer slijedila su ratna događanja 1991.

Will Shortz je preuzeo obvezu organizacije jednoga takvog natjecanja u SAD-u već sljedeće godine, ali je od toga odustao, pa je 1992. priredio novo odgonetačko natjecanje nazvano „World Puzzle Championship“ (WPC). Uputio je Čvoru i meni osobno nekoliko poziva da bi rado ugostio „Čvorovu“ ekipu na ovom natjecanju (sve bi bilo plaćeno, osim zrakoplovnih karata – Croatia Airlines letjela je za 1.200 dolara na toj relaciji!). Naravno, mi smo imali problema oko osiguranja zrakoplovnih karata i američkih viza za odlazak u New York (zbog viza putovao sam u Budimpeštu, polijetali smo iz Beča, a autobusom putovali u Beč i još štošta drugog). Ipak smo uspjeli „skrpati“ ekipu i doći na natjecanje koje je održano 26. i 27. lipnja 1992.



Na slici: Will Shortz svakom članu Čvorove ekipe daje priznanje za sudjelovanje na I. WPC–u: Pero Galogaža, Will Shortz, Davor Perkov, Gordana Horvat i Stjepan Horvat.

Neki Tip

Oznake: ZDČ

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.