Afrika priča

Nabicikliklaun

Alvaro nastupa

Prošli cetvrtak taman kad sam krenuo držati tecaj na Kicukiro zaustavi me pere Jean-Pierre da nam je došao neki gost da ga smjestimo kod nas. Neki muzungu na biciklu. A ono Alvaro. Ukratko frajer radi krug oko svijeta na biciklu. I usto je i klaun i radi neke trikove i ima show pa besplatno nastupa za siromašnu djecu, znaci u Africi posao cvjeta. A tu je vec dvije godine otkako je napustio Španjolsku (prethodno je u dvije godine obavio Južnu Ameriku ali kaže da ide opet da se vidi sa frendovima koje je tom prilikom upoznao) pa po zapadnoj strani zapalio do Južnoafricke republike pa opet krenuo na sjever, poslije Ruande pali u Ugandu pa Kenija, prema Egiptu, pa Azija naravno, a di ce. Planira da bi se vratio doma oko 2014. Bit ce dobro ako se vrati... Uglavnom dobar tip, evo bio je tjedan dana pa smo se družili. Sve nosi sa sobom na bicikli i cudim se kako ga nije netko dosada opalio po glavi i uzme mu sve a on kaže kako nije nikad imao problema. Sad mu je zadnji dan došao neki kompi koji za razliku od njega ne ide biciklom po cijelom svijetu nego samo po Africi pa kaže da je neki dan dobio kamen u glavu u Etiopiji. Treba u svakom slucaju malo hrabrosti i puno ludosti za takav potez. Njegov je moto "Miles with smiles around the world". Ima i stranicu, www.biciclown.com, i tu piše izvještaje sa svojih putovanja i predstava koje je imao. A ima stvarno šta i za pricati.
A inace je skroz okej momak, uvjetno receno jer mu je 39 godina (sad oni mladi vicu da je starkelja a oni stariji da je na vrhuncu snage, cak da je malo i zelen). Kaže da je po zanimanju advokat, studirao u Pamploni, ali eto odlucio se na ovaj projekt. U vlastitoj režiji, pa mu dobro dodu tu i tamo sponzori, u Egiptu ga ceka novi bicikl (i treba mu kad dnevno prelazi po 100 km sa 80 kila na biciklu).
Do nas je došao jer je cuo da imamo dom za djecu sa ulice, pa da održi predstavu. Malo se zeznuo jer je uletio taman kad je škola završila i kad su sva djeca bila kod rodbine ili slicno... Ali uspjeli smo na kraju dovuci poprilican broj svakojake publike. Napravili smo plakat i polijepili oko centra, gdje su pumpe za vodu i slicno ali su plakati naravno ubrzo nestali. I govorili djeci da dovuku prijatelje, prošlu subotu je bila i dodjela diploma srednjoškolcima pa se i tu pred mnoštvom predstavio. A ima dobro znane fore, dok ga je voditelj predstavljao uzeo neki stol pa kaže nekom decku da mu pomogne nositi pa ga šeta. A mali nosi. Pa ode Alvaro kroz publiku, penje se po klupama, preko ljudi, a mali za njim, šta ce, nosi stol i šuti, izvozao ga a ovaj strpljen spašen... :) I tako par trikova i oduševio publiku, nije loše.
Pa smo ovaj utorak imali i predstavu ovdje u centru, na jednom vanjskom prostoru gdje i postoji vec kao mala bina i gdje je svako jutro za vrijeme škole jutarnji nagovor za ucenike. Postavili klupe u redove i ostavili prolaz u sredini i sve kako treba a šta vrijedi kad došla djeca i sve potaracala, klupe nabila odmah do bine, a drugi klupe odnijeli u hlad. Tako ti je to. Bili su pozvani i bubnjari na tambouru koji su svirali dok je žonglirao i tako. Ja nisam previše vidio predstave jer sam slikao i napravio oko 150 slika ali sve u svemu bilo je super! Djeca se popela i na kontejnere, krov, ma svi, donijeli neke stolove pa se i na njih popeli, samo da vide... Ma ovdje je sve zanimljivo, samo kad se nešto dešava, a kamoli kad dode muzungu klaun i izvodi gluposti, žonglira, izvodi trikove i nasmijava ekipu. Pa ih je bilo sigurno par stotina! Nakon predstave još neki mali mi dode i kaže da je to "sorcellerie", neka magija cega oni po Africi imaju masu, a ja mu kažem da je iluzija pa ne vjeruje jer kako može sad u vrecici ništa onda neka cura kaže kokoda pa u vrecici jaje. :) Cak je i prvu vecer našem dobrom vojniku Silasu izveo trik stavi maramicu u šaku pa nestane pa na kraju Silasu u džepu ovaj se izvrnuo od cudenja i vice maži, maži... :)
I eto tako kako došao tako otišao naš dragi Alvaro. Rekao mi je da mu se javim jer da ce jednog dana doci u Hrvatsku (MDD). Brate mili dotad sam ja ko zna gdje, ali bilo bi mi jako drago. Dao sam mu jedan mali medaljoncic Gospe Medugorske svaka ce mu pomoc dobro doci (da mi ga je vidjeti kad bude prolazio tamo Izrael, Siriju, Irak itd... Lud lud...).
Eto Alvaro sretan put živio prijatelju treba nam i takvih!

16.11.2006. u 18:27 | 0 Komentara | Print | # | ^

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.

< studeni, 2006 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Srpanj 2008 (1)
Prosinac 2007 (1)
Studeni 2007 (2)
Listopad 2007 (2)
Rujan 2007 (1)
Kolovoz 2007 (5)
Srpanj 2007 (1)
Lipanj 2007 (1)
Svibanj 2007 (4)
Travanj 2007 (5)
Ožujak 2007 (2)
Veljača 2007 (2)
Siječanj 2007 (3)
Prosinac 2006 (4)
Studeni 2006 (6)
Listopad 2006 (3)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Muzungu

Nikola Babić

nikobab@gmail.com

Linkovi

MOJE SLIKE!!!

Udruga Zdenac

Skola franjevaca u Kivumu

Prilozi za CDJ Gatenga