AMBULANTA-MRAVINCE

26.06.2007.



U osvit svetog Ivana Krstitelja u poslovno stambenom objektu Dražice u Mravincima otvorna je u sklopu županijskog Doma zdravlja nova zdravstvena ambulanta.

Prilikom otvaranja predsjednik Gradskog vijeća i sam Mravinčanin dr. Kajo Bućan u ime svojih mještana zahvalio se ravnatelju Doma zdravlja Splitsko dalmatinske županije dr. Miranu Propadalu i gradonačelniku grada Solina Blaženku Bobanu te županu Anti Sanaderu.

- Zajedničkim djelovanjem i investicijama dobili smo jedan prekrasan i reprezentativan prostori površine 90 metara četvornih – kazao je dr. Bućan naglasivši kako je - Županija uložila u uređenje ovog prostora oko 330.000 kuna, dok je grad Solin dodao 50.000 kuna. Ovim ulaganjima se vidi vrijednost prostora kojeg je dobilo Mravince – rekao je Bućan te dodao

-Vjerujem da nećemo čekati idućeg sv. Ivana Krstitelja da otvorimo još jedan prostor u ovom objektu veličine od 80 metara četvornih gdje će se smjestiti ogranak solinske Gradske knjižnice – zaključio je dr. Bućan.

Otvaranju nove ambulante nazočio je ravnatelj Županijskog Doma Zdravlja dr. Miran Propadalo – Županijski dom zdravlja svake godine obnavlja svoje prostore tako je bilo u Vranjicu i u Kučinama, a sada i u Mravincima - kazao je dr. Propadalo naglasivši kako svake godine županijski Dom zdravlja što od Županije što od Vlade Republike Hrvatske dobije 19 milijuna kuna, a sav novac investira u obnavljanje svojih prostora i aparature. Upravo jedan od takvih primjera jest i ambulanta u Mravincima.

Gradonačelnik Blaženko Boban kazao je kako je mravinačka ambulanta evidentan primjer uspješne suradnje županije i grada.

Samom otvaranju ambulante u poslovno stambenom objektu Dražice prisustvovao je i dožupan Splitsko-dalmatinske županije Brčić uručivši tom prilikom pozdrave župana Ante Sanadare koji je nažalost bio spriječen da prisustvuje otvaranju nove ambulante - Postojanje jednog ovakvog objekta mještanima daje određenu sigurnost – kazao je Brčić.

Uz novu mravinačku ambulantu koja čini tzv. trokut zajedno s ambulantama u Vranjicu i Kučinama koje marljivo vodi dr. Ana Svilić nemaju dovoljan broj kartona te one ne mogu ući u sustav mreže primarne zdravstvene zaštite u Republici Hrvatskoj koja propisuje donju granicu, a kako bi ostvarile neophodnu razliku i kako bi stanovništvo ovih triju mjesta imalo zadovoljavajuću zdravstvenu zaštitu grad Solin svakog mjeseca plaća neophodnu razliku tog broja.

Radojka BUĆAN

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.