Mravići https://blog.dnevnik.hr/mravici

ponedjeljak, 31.01.2011.

Filip i ja

28. 1. 2011. petak

Kad smo Filip i ja došli kući ručali smo i zatim gledali televiziju. Nakon toga išli
smo u vrtić po moju sestru Hanu. Kada je mama došla kući išli smo kod moje
dide i bake u Alagince. Tamo smo ostali spavati.

29.1.2011 Subota

Filip i ja smo se probudili i doručkovali tost i čaj. Nakon doručka išli smo van
s mojim didom.Bili smo i na tavanu.

30.1.2011 Nedelja

Ja i Filip smo se probudili doručkovali.Nakon doručka smo kompjuter.Zatim smo ručali.Nakon ručka igrali smo rukomet ja i Martin brat Nikola protiv mog ujaka Mateja i njegovog susjeda Franka, a Filip je bio sudac.Nažalost oni su pobjedili 18 :20.Poslije su moji mama , tata i seka došli po mene.Išli smo kući.Kod kuće smo obukli pidžamu i išli spavati.


31.1.2011.
Ja , Filip, moj tata i seka smo se probudili. tata i seka su išli kod doktora, a ja i Filip smo ostali mkod kuće.Kod kuće se moja seka skroz igrala s Filipom.Ručali smo ,a zatim išli u školu.Nadam se da je Filipu bilo lijepo kod mene.



Karla Pavić :) :) :) :)

31.01.2011. u 14:22 • 1 KomentaraPrint#^

srijeda, 26.01.2011.

NAŠE PJESME

Moja baka

Moja baka Katica,
je nježna kao latica.
Ona ima smeđu kosu
koja uvijek završi,
na njenom nosu.
Ima lijepe oči,
koje imaju čarobne moći.
Ima veliku sobu,
u kojoj drži svilenu robu.


Dorotea Dvoračekcerek

26.01.2011. u 09:31 • 0 KomentaraPrint#^

utorak, 25.01.2011.

Filip i ja

21.01.2011.

Došli smo iz škole,Emerik je našao neku vrećicu sa igračkama.Filip je tad upoznao svoje nove prijatelje.Poslije toga smo išli slušati> Justina Biebera<.Filip je otišao spavati,a ja sam otišao malo gledati televizor.


22.01.2011.


Krešimir me je probudio u 08:00 h,da dođem u katedralu jer smo morali viježbati,ministrirati, jer sam ja navio slučajno alarm 1 sat poslije.Mene je dida odvezao do katedrale,a Filip je ostao kod kuće .Kad sam se vratio,malo sam se poigrao s Filipom. Filip i ja smo igrali igricu>Far Cry<,a onda je emerik htio igrati>Grand Theft Auto San Andreas<,ja sam mu dao.Ja i Filip smo gledali televizor,ali smo ubro otišli spavati.

23.1.2011.

Dida me je probudio da idem na sv.misu.Filipa sam opet ostavio kod kuće,da se igra sa svojim prijateljima.Nakon sv.mise sam došao po Filipa da idemo čistiti snijeg.Kad smo očistili snijeg otišli smo u sobu,našli smo neke ogrlice pa smo ih nosili oko vrata.Moja tetka nam je pokazala još nekog nakita.Na kutiju sam nacrtao metu pa smo je gađali strelicama za pikado.Lijepo mi je bilo sa Filipom i htio bi opet Filipa za gosta.

Leonardo Marinović

25.01.2011. u 09:35 • 0 KomentaraPrint#^

Naše radio emisije

Prošli tjedan smo slušali radio emisiju o starim Grcima.Emisija je bila vrlo zanimljiva.Naučili smo o Grčkim bogovima.Naučili smo kako se rade radio emisije. u Radio emisij je najvažniji je zvuk.Zvuk može biti glazba,glas i šumovi.Naš zadatak je bio da svaka grupa napravi svoju radio emisiju.Ovdje možete poslušati naše radio emisije.














25.01.2011. u 09:01 • 2 KomentaraPrint#^

četvrtak, 20.01.2011.

Što bi bilo kad bi pao šareni snijeg?

Sve bi bilo šareno.Bio bi lijep šaren grad.Svi bi se veselili šarenom snijegu.

Sve bi bilo šarene boje,i grad bi bio šaren.
Leonora Zymi

Sve je čudno jer snijeg više nije bijel nego šaren.
Matea Zastavnik

Kad bi pao šareni snijeg grad bi bio šaren cijeli.
Dino Gašparović

Bilo bi čudnovato , grad bi bio u šarenoj boji.
Antonio Bošković

20.01.2011. u 13:18 • 0 KomentaraPrint#^

utorak, 18.01.2011.

Jeste li znali ... ?

Znaš li da ...?

Leopardi mogu ubiti veće životinje, poput mlađe žirafe zahvaljujući izvanredno snažnom vratu i mišićima koji im omogućuju odvlačenje plijena na drvo , gdje su zaštićeni od lavova i hijena.

Velika panda
Velike su pande do 19. stoljeća bili nepoznati izvan Kine , a i danas su tajnovite životinje .Lako se hrane i pticama i malim životinjama, žive gotovo isključivo od bambusa i provode čak 20 sati na dan žvačući čvrste bambusove stabljike.

Morska vidra
Morska vidra naraste do 1,2 m. Hrani se ribom , morskim ježićima i mekušcima.Jede plijen plutajuči na leđima, nakon čega zaspi.

Zebra
Zebra kao konji,trče na srednjem djelu stopala.Ostali su im zapravo koštani batrljci.

Život na arktiku
Polarni su medvjedi savršeno prilagođeni životu na Arktiku. U nogama ima dovoljno krvi da one mogući njihovo smrzavanje, a krzno im se sastoji od prozirnih(ne bijelih)dlaka koji su iznutra šuplje i odlično zadržavaju tjelesnu toplinu.

Odmor
Danji se leptiri odlično odmaraju sklopljenih krila. Rastvaraju ih kad se ugriju na suncu.Noćni se leptiri odmaraju rastvorenih krila.

Smrtonosni ugriz
Lavice love u skupini tako da izmore plijen prije nego što ga ubiju pogubnim ugrizom za grlo.Čeljusti su im vrlo jake,a očnjaci ogromni.


Znaš li da ...?
Slonova je surla snažna osjetljiva i gipka.Slon njome može podići čitavo stablo ili pak ubrati grančicu.U surli nema kostiju , no sačinjena je od oko 150.000 mišićnih snopova.


Vrućina i prašina
Slonovi se rashlađuju provodeći mnogo vremena u vodi: uvlače vodu surlom i poljevaju tijelo. Usto se ptekrivaju blatom i prašinom kako bi zaštitili kožu od opeklina i odvratili kukce.



Karla Pavić

18.01.2011. u 17:21 • 0 KomentaraPrint#^

Istraživanje o patuljastim kunićima

Kunići se mogu držati u kavezu.Kavez za kuniće mora biti većinom velik.To ovisi o veličini kunića.U kunićev kavez se treba staviti slama, pojilica ( na koju pije vodu) , zob.Oni na slami obavljaju nuždu i spavaju. Kavezi se trebaju čistiti redovno , da se oni osjećaju udobnije.Kunići mogu biti i cijelo vrijeme slobodni u kući.U tim prostorijama ne smije biti kablova ili žica, zato što ih vole grickati.Kunići su vrlo društvena stvorenja. Kunići su uvijek spremni na igru. Kunići su vrlo čiste životinjice,čistije od mačaka.Kunići se ne kupaju.Linjaju se svaka tri mjeseca.Ima 100 vrsta kunića,naprimjer: lavljoglavi i ovnoliki.Voda je dobra za zdravlje kunića .Kunići jedu sijeno , voće i povrće , zob , kukuruz , jecam,mrkvu i bilje .Kunići ne smiju jesti kupus i salatu .Kunići žive od 10 do 12 godina.




Lara Šimunovićnaughty

18.01.2011. u 16:13 • 0 KomentaraPrint#^

Filip i ja

Filip i ja


14.1.2011.
Kad smo se vratili iz škole smo ručali.Nakon ručka smo išli igrati igrice.
Pa smo gledali crtiće.Poslije su došli moja mama i tata i došao je moj prijatelj.Filip ga je
Upoznao pa smo se igrali s puškama.Kad je pala noć išli smo spavati.
15.1.2011.
Kad nas je moja mama probudila išli smo u Bizovac na kupanje,a Filip je ostao kod kuće.Kad smo se vratili iz Bizovca ja i Filip smo se igrali.Kasnije smo išli spavati.
16.1.2011.Kada smo se probudili išli smo doručkivati i gledati crtiće.Poslije smo išli na ručak kod bake u Nove Bešince.Tamo su bile moje sestrične pa smo se igrali ludog doktora.Poslije smo išli kući pa nam je došao prijatelj Dino.Prvo smo igrali igrice a Filip je gledao.Kasnije je Dino išao kući i mi smo išli spavati.
17.1.2011.Kada me tata probudio išao sam na pregled u bolnicu.Kad sam se vratio išao sam ručati pa sam išao u školu.



Teo Kozarić

18.01.2011. u 16:10 • 0 KomentaraPrint#^

UČENICI MJESECA PROSINCA

Ovdje možete pogledati učenike koji su poštivali razredna pravila u mjesecu prosincu.Možete pogledati fotografije i video zapis dodjele diploma.




18.01.2011. u 14:10 • 0 KomentaraPrint#^

petak, 14.01.2011.

ZIMSKA SLIKA

Photobucket

Leonardo Marinović

14.01.2011. u 12:13 • 0 KomentaraPrint#^

utorak, 11.01.2011.

KAKO SMO PROVELI PRAZNIKE

ZIMSKI PRAZNICI
Svoje praznike sam provela kao i obično kod kuće i kod dide i bake u Alagincima.
Na praznicima mi je bilo nezaboravno. Kod dide i bake sam se klizala i sanjala s priateljima.
Za Novu godinu smo pucali petarde i vatromet. Bili smo do 2 sata u
noći. Ja sam tada bila kod sestrične Marte. Kad sam se probudila išla sam u
Slavonski Brod kod didine sestre. Kad sam došla gledala sam televiziju.
Išli smo kući. Kod kuće sam obukla pdžamu i otišla spavati.
Praznike sam kao što i vidite provela lijepo.

Karla Pavić


ZIMSKA AVANTURA
Jednog lijepog snježnog dana moja dva prijatelja,Filip i Tim krenuli smo se igrati lovice pokraj potoka Tim je skoro ulovio Filipa i mene.Filip i ja smo prešli preko mosta na drugu stranu aTin se poskliznuo i pao u ledenu vodu.Odmah smo mu krenuli pomoći.Izvukli smo Tina iz potoka.Tin nam je zahvalio što smo mu pomogli.Tin je otišao kući a ja i Filip otišli smo kod mene.


Bruno Galić











11.01.2011. u 11:10 • 0 KomentaraPrint#^

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.