Mravići https://blog.dnevnik.hr/mravici

srijeda, 20.04.2011.

Sretan Uskrs!

Photobucket

Lara Šimunović


Photobucket

Karla Pavić

20.04.2011. u 08:23 • 0 KomentaraPrint#^

četvrtak, 14.04.2011.

DOĐI MALI ZALENI

Pozivam te mali zeleni,
da kući dođeš meni.
Prvo kreni,
pa onda do Sunca skreni.
Satrun obiđi,
i na Zemlju siđi.
Brže,požuri,
jer u školu moram ići.wave

DOROTEA DVORAČEK

14.04.2011. u 15:07 • 0 KomentaraPrint#^

srijeda, 13.04.2011.

NAŠI SASTAVCI

Crveni planet
Jednog dana čitao sam enciklopediju.Kada sam došao na slovo z,prva stranica bila je o zvijezdama.Bio sam umoran pa sam zaspao.U snu sam putovao avionom u svemir.Avion nije mogao letjeti pa sam pao na neki planet.On je bio crvene boje i izgledao je kao da je na njega palo milion meteora.Bilo mi je žao što nisam poveo mamu i tatu da vide ovo čudo od planeta.Na tom planetu se mogla vidjeti Zemlja.Tražio sam prijatelje koji mi mogu pomoći da sagradim dom.Pronašao sam malog čovjeka koji se zvao Pero.Prenoćio sam kod njega.
Slijedeći dan napravili smo ovim u obliku bika i odjetjeli smo na drugi planet.Nisam znao koji.Vidio sam Velika kola,Saturn i Veneru.Probudio sam sam se i shvatio da je to bio san


Bruno Galić



Moje putovanje u svemir

Utonula sam u san i krenula na putovanje u svemir. Moj svemirski brod velikom brzinom me odnio u široka svemirska prostranstva.
Tisuće zvijezda izgledale su kao cvjetna polja. Neke su zvijezde stvorile čudne oblike. Vidjela sam Velikog i Malog medvjeda, Velikog i Malog psa, Zeca, Raka, Bika, Ortona, Blizance i druge zanimljive zvjezdane oblike. Svemirom su kružile i neke čudne lopte. Neke su bile velike, a neke male. Sletila sam na Mars. Tamo sam upoznala malog zelenog Marsovca. Počastio me zelenim sokom i zelenom čokoladom. Bilo je jako zabavno, ali sam morala krenuti kući.
Bilo je lijepo valjati se po Kumovoj slami, ali meni je draža slavonska slama.
Ipak je to bio samo san !

MAGDA GALIĆ


Moj čudan san

Jedne noći sanjala sam jedan čudan san.Došla sam raketom na mars.Tamo su me Marsovci pozvali u svoj brod.S njima sam posjetila neke skupine zvijezda:Rak,Mala kola,Bika,Blizance i Zeca.Posjetila sam i neke planete: Saturn i Mars.Na Marsu su živjeli Marsovci.Jako su bili druželjubljivi.Saturn je bio pun malih bića koji oko sebe imaju prsten.Tamo sam se više zadržala zbog njihovih kolača.Kako je ovo putovanje završilo zasad ne znam se nadam da ću noćas saznati.rolleyes

DOROTEA DVORAČEK








13.04.2011. u 13:29 • 0 KomentaraPrint#^

petak, 08.04.2011.

Škola u prirodi Orahovica

3.b. je bio u školi u prirodi u Orahovici.Bilo nam je super. Ovdje možete vidjeti naše fotografije.thumbupfino

08.04.2011. u 11:32 • 0 KomentaraPrint#^

srijeda, 06.04.2011.

NAŠA EKSKURZIJA

Naša ovogodišnja ekskurzija bila je u Orahovici.Orahovica je mali gradić smješten na sjevernim obroncima Papauka.Školu u prirodi organizirao je osječki Crveni križ.Šetali smo gradom do stare vodenice i do Gutmanove lokomotive.Orahovica je poznata po vodenicama.Sačuvana je samo jedna vodenica.U vodenici je vodenički kamen.Ispod vodenice teče rijeka Vučica,bistra kao kristal.Gutmanova lokomotiva lokomotiva je bila teretna.Posjetili smo Zavičajni muzej grada Orahovice.Tamo je bio kamin iz Ružica grada koji mi se dojmio.Imali smo najboljeg vodiča Hrvoja Žuneca.Bili smo u disku i zabavljali smo sekao u sedamdesetima.Imali smo školu plivanja,pa čak i nočno kupanje.Studentice su organizirali večernje programe :parti u pidžemama i izbora najluđu frizuru.Zadnji dan u tjednu smo posjetili ranč Koral.Dragali smo malo tele i jahali konje.U školi u prirodi mi se svidjelo.Bilo je odlično.Žao mi je bilo što nismo išli na Ružica grad.sretanwink

Lara šimunović


Išao sam u školu u prirodi u Orahovicu.Odmaralište je na brdu.Kad smo došli tamo otišli smo na bazen da profesor tjelesnog Hrvoje vidi da li smo plivači ili neplivači.Ja sam plivač.A onda smo išli po grupama u bazen,a neki i u učionicu.Jedan dan smo posjetili Gutmanovu lokomotivu.Vidjeli smo i mali mlin.Imali smo dva noćna kupanja.Išli smo u Disko club.Vidjeli
smo i Ružica-grad.U Orahovici mi je bilo lijepo.

Mario Horvat


U ponedjeljak 28.3 išli smo u školu u prirodi u Orahovici.Odmaralište se zove Merkur. Osiječki Crveni križ je vlasnik toga odmarališta.Ono je čisto i lijepo.Autobus je stigao u 7 sati pred školu.Dok smo se vozili svi smo bili uzbuđeni.Kad smo došli u odmaralište,tražili smo svoje sobe.
Naša soba zvala se Vatreni zmajevi.Usobi smo bili Dino,Vilim,Mario,Teo
i ja.Svaki dan imamo 5 obroka doručak,užina,ručak,užina i večera.Hrana je bila ukusna.Skoro svaki dan imali smo nastavu.Uopće nije bilo teško.Najviše mi se svidjelo što smo imali obuku na bazenima.Početak bazena bio je dubok a kraj plitak.Trener nam je bio Hrvoje Žunec.Bilo je zabavno što smo imali 2 noćna kupanja.Tijekomk tjedna jedan dan išli smo u disko.On je velik i ima konobara koji zna raditi trikove s bocama.Ja sam pjevao i plesao.Najbolja pjesma bila mi je Hajde da ludujemo ove noći.Kad smo išli kući posjetili smo zoološki vrt.Najbolja životinja bila mi je zmija.Velika je 4 metra i teška nevjerovatnih 90 kila.Bilo mi je zabavno i lijepo sam se proveo u Orahovici.Nikad neću zaboraviti ovaj izlet.Opet bih želio ići na izlet.

Bruno Galićwave

Ja sam bio u Orahovici.Orahovica je jako lijepa.U odmaralištu ima kipova koje ne razumijem pa sam čitao natpise.U Orahovici sam puno naučio.U Orahovici ljudi rade.Odmaralište je smješteno u šumi.U šumi ima ptica.Svaki dan smo se kupali.U petak sam plivao 50 metara i posto riba.Obožavam plivati.To mi je hobi.Orahovica mi se sviđa.

Kristijan Valentićsretan

06.04.2011. u 07:43 • 0 KomentaraPrint#^

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.