TARTAR UMAK
srijeda, 04.05.2016.
OSNOVNI SASTOJCI:
majoneza
vrhnje
senf
kiseli krastavci
češnjak
POTREBNE NAMIRNICE:
dvije vrhom pune jušne žlice majoneze
jedna vrhom puna jušna žlica vrhnja s malo masnoće
1/2 desertne žličice senfa (srednje ljuti)
1 manji režanj češnjaka
3-4 mala krastavca (4-5 cm)
sol
bijeli biber
par kapi limunovog soka
U zdjelicu sam stavila majonezu i vrhnje.Koristim vrhnje sa malo masnoće da umak ne bude "težak".
Dodala sam senf.Na "sitni" dio ribeža izribala sam krastavce i češnjak.
Sastojke sam izmiješala,posolila,dodala 1/3 male žličice bijelog bibera i par kapi limuna.Sve zajedno još jednom dobro izmiješala,probala i stavila u hladnjak do posluživanja
.
.Najbolji umak ćete dobiti ako se vodite vlastitim ukusom,recept je samo nit vodilja.Tartar umak može se poslužiti uz pečeno meso,pohano meso,ribu,plodove mora i drugo.
Oznake: majoneza, vrhnje, kiseli krastavci
šapni glasno (0) * ispiši * #
Punjena jaja
petak, 01.04.2016. Ovako pripremljena jaja mogu se poslužiti kao prilog ili kao hladno predjelo.
OSNOVNI SASTOJCI
OSNOVNI SASTOJCI:
jaja
majoneza
sirni namaz
hren
rotkvice
domaća šunka
.
Tvrdo skuhamo7 jaja,prerežemo ih po dužoj strani i izvadimo žumanjke.
NADJEV OD ŽUTANJAKA:
7 žutanjaka
2 velike žlice majoneze
2 rotkvice
sol,biber
Vilicom zdrobimo žumanjke,dodamo majonezu,sol,biber i dvije sitno izribane rotkvice.Napravimo glatku kremu.
NADJEV OD SIRNOG NAMAZA:
125 gr sirnog namaza
2 žličice hrena
50 gr domaće šunke
U sirni namaz stavimo hren,izmiješamo u glatku masu.Šunku sameljemo ili izrežemo na sitne kockice i umiješamo ju u smjesu sirnog namaza i hrena.
(Takvim nadjevom su punjena jaja na naslovnoj fotografiji bloga)
Smjesu stavimo u slastičarsku vrećicu i punimo bjelanjke.
Ja sam ih poslužila uz kuhano dimljeno meso i salatu od rotkvica sa mladim lukom.
Oznake: sirni namaz, majoneza, hren, rotkvice, jaja
šapni glasno (0) * ispiši * #