Punjena jaja

petak, 01.04.2016.

Ovako pripremljena jaja mogu se poslužiti kao prilog ili kao hladno predjelo.




OSNOVNI SASTOJCI





OSNOVNI SASTOJCI:

jaja

majoneza

sirni namaz

hren

rotkvice

domaća šunka





.


Tvrdo skuhamo7 jaja,prerežemo ih po dužoj strani i izvadimo žumanjke.


NADJEV OD ŽUTANJAKA:

7 žutanjaka

2 velike žlice majoneze

2 rotkvice

sol,biber


Vilicom zdrobimo žumanjke,dodamo majonezu,sol,biber i dvije sitno izribane rotkvice.Napravimo glatku kremu.








NADJEV OD SIRNOG NAMAZA:

125 gr sirnog namaza

2 žličice hrena

50 gr domaće šunke


U sirni namaz stavimo hren,izmiješamo u glatku masu.Šunku sameljemo ili izrežemo na sitne kockice i umiješamo ju u smjesu sirnog namaza i hrena.




(Takvim nadjevom su punjena jaja na naslovnoj fotografiji bloga)


Smjesu stavimo u slastičarsku vrećicu i punimo bjelanjke.










njami

Ja sam ih poslužila uz kuhano dimljeno meso i salatu od rotkvica sa mladim lukom.

Oznake: sirni namaz, majoneza, hren, rotkvice, jaja

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.