Punjena jaja
petak, 01.04.2016. Ovako pripremljena jaja mogu se poslužiti kao prilog ili kao hladno predjelo.
OSNOVNI SASTOJCI
OSNOVNI SASTOJCI:
jaja
majoneza
sirni namaz
hren
rotkvice
domaća šunka
.
Tvrdo skuhamo7 jaja,prerežemo ih po dužoj strani i izvadimo žumanjke.
NADJEV OD ŽUTANJAKA:
7 žutanjaka
2 velike žlice majoneze
2 rotkvice
sol,biber
Vilicom zdrobimo žumanjke,dodamo majonezu,sol,biber i dvije sitno izribane rotkvice.Napravimo glatku kremu.
NADJEV OD SIRNOG NAMAZA:
125 gr sirnog namaza
2 žličice hrena
50 gr domaće šunke
U sirni namaz stavimo hren,izmiješamo u glatku masu.Šunku sameljemo ili izrežemo na sitne kockice i umiješamo ju u smjesu sirnog namaza i hrena.
(Takvim nadjevom su punjena jaja na naslovnoj fotografiji bloga)
Smjesu stavimo u slastičarsku vrećicu i punimo bjelanjke.
Ja sam ih poslužila uz kuhano dimljeno meso i salatu od rotkvica sa mladim lukom.
Oznake: sirni namaz, majoneza, hren, rotkvice, jaja
šapni glasno (0) * ispiši * #