TARTAR UMAK

srijeda, 04.05.2016.






OSNOVNI SASTOJCI:

majoneza

vrhnje

senf

kiseli krastavci

češnjak







POTREBNE NAMIRNICE:

dvije vrhom pune jušne žlice majoneze

jedna vrhom puna jušna žlica vrhnja s malo masnoće

1/2 desertne žličice senfa (srednje ljuti)

1 manji režanj češnjaka

3-4 mala krastavca (4-5 cm)

sol

bijeli biber

par kapi limunovog soka


U zdjelicu sam stavila majonezu i vrhnje.Koristim vrhnje sa malo masnoće da umak ne bude "težak".





Dodala sam senf.Na "sitni" dio ribeža izribala sam krastavce i češnjak.






Sastojke sam izmiješala,posolila,dodala 1/3 male žličice bijelog bibera i par kapi limuna.Sve zajedno još jednom dobro izmiješala,probala i stavila u hladnjak do posluživanja




.




.Najbolji umak ćete dobiti ako se vodite vlastitim ukusom,recept je samo nit vodilja.Tartar umak može se poslužiti uz pečeno meso,pohano meso,ribu,plodove mora i drugo.




Oznake: majoneza, vrhnje, kiseli krastavci

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.