minus40kg - kalorijski restoran

* Kajmak i pršut ... 340 kcal


20241030-143756

5 dag kruha ... 140
3 dag kajmaka ... 150
2 dag pršuta (Ruža) ... 50
vlasac

E sad ...
gušti su gušti,
a pršut, logično, istarski.


30.10.2024.
komentiraj (6)


* Panirana riba i mladi luk ... 370 kcal

20241029-145749

10 dag panirane bijele ribe ... 210
0,05 dl maslinovog ulja ... 50
+ salata:
5 dag mladog luka ... 20
0,1 dl bučinog ulja ... 90
sol, papar, ...

- ispeci ribu
- serviraj uz salatu

Štapiće zovem ribom,
jer ovi fakat jesu od ribe.


29.10.2024.
komentiraj (5)


#NedjeljnoPečenjeBuncek


20241027-152727

10 dag pečenog bunceka ... 270
10 dag njoka ... 150
10 dag kiselog kupusa ... 20
... 440 kcal

Za kraj eksponiranog ciklusa.
Hvala na pažnji, a osobito @adminu,
i svakako vama koji imate volje komentirati.


27.10.2024.
komentiraj (6)


* Sendvič sa špinatom ... 310 kcal


20241026-192536

5 dag kruha ... 140
3 dag pršuta ... 70
10 dag špinata ... 20
1 dag maslaca ... 80
sol, češnjak, ...

- na malo maslaca zaprži češnjak
- dodaj špinat i dinstaj dok ne dehidrira
- serviraj s kruhom i pršutom

E sad, zašto baš ovako?

Imao sam iznenadnog gosta,
i ostalo je nešto kruha i pršuta,
a tu objavljujem stvarne obroke.

Inicijalna ideja je bila da ide kus-kus
i komad oslića, ali nije bilo suđeno.

Moja klasika bi bila pire krumpir
i jaje, najčešće pečeno na oko,
ali ovo je tek stvarna kuhinja.

Inače, ovo je skroz ukusno.


26.10.2024.
komentiraj (5)


* Dagnje i špageti ... 360 kcal


20241025-155113

10 dag dagnji ... 70
4 dag špageta ... 140
3 dag umaka od bosiljka ... 150
sol, vlasac, ...

Navodno je danas svjetski dan tjestenine,
pa stoga, Sretno svim tjestoljupcima!

Pesto Genovese: svježi bosiljak,
maslinovo, pinjoli, tvrdi sir, ...

P.S.
Slike imaju svrhu ilustracije,
i u pravilu sadrže manje hrane
nego što je u receptu navedeno.


25.10.2024.
komentiraj (5)


* Namaz od jaja ... 380 kcal


20241023-200440

5 dag (1 kom.) kuhanog jaja ... 80
2 dag majoneze ... 150
5 dag peciva ... 150
sol, mladi luk

- naribaj kuhano jaje, posoli
- umiješaj majonezu
- serviraj na pecivu

Ima raznih obroka,
a među njima su i ovakvi.

Može se tu svašta kombinirati,
ali osnovno je ribano jaje i majoneza.
Volim ovaj namaz i rado ga jedem.

P.S.
Za ovaj istaknuti tjedan
nisam kupio ništa,
sve je od prije.


24.10.2024.
komentiraj (7)


* Pileći rižoto ... 390 kcal


20241022-133913

10 dag pilećih prsa ... 110
5 dag riže ... 180
5 dag graška ... 40
5 dag ajvara ... 60
sol, ...

- skuhaj meso i rižu
- umiješaj grašak i ajvar

Dođe vrijeme kad nakuhavanje umara,
a brza i jednostavna rješenja vesele.
Istina b(l)og, moglo je to odavna,
ali eto, bolje ikad nego nikad!


23.10.2024.
komentiraj (4)


* Hobotnica na salatu ... 390 kcal


20241021-212022

10 dag hobotnice ... 80
5 dag tjestenine ... 180
10 dag mini rajčica ... 40
0,1 dl maslinovog ulja ... 90
sol, ljutika, vlasac, aceto balsamico, ...

- skuhaj hobotnicu i tjesteninu, ohladi
- usitni paradajz i ljutiku
- sve začini

Povremeno pašu i hladni obroci,
što bi meteo ovisnici rekli,
baš pravo ljetno jelo.


P.S.
Hobotnica se može kupiti i već pripremljena.


22.10.2024.
komentiraj (6)


* Fishburger ... 330 kcal


20241020-170814-1

5 dag ribljih štapića ... 110
5 dag peciva ... 150
5 dag mini rajčica ... 20
0,05 dl maslinovog ulja ... 50
mladi luk, sol, ...

Eto, sve za 5+.


20.10.2024.
komentiraj (7)


* Zelje, krumpir i špek ... 320 kcal


20241018-175543

15 dag svježeg ribanog zelja ... 30
15 dag krumpira ... 120
3 dag špeka ... 170
sol, češnjak, mljevena crvena paprika, ...

- kuhaj, gnječi, začini, ... uživaj


19.10.2024.
komentiraj (9)


* Jaje na oko ... 310 kcal


DSC05308

5 dag jaja (1 kom.) ... 80
2 dag špeka ... 110
0,05 dl ulja ... 50
3 dag kruha ... 70
sol, vlasac, mini rajčica

Špek je zdrav – više nema sumnje!


16.10.2024.
komentiraj (7)


* Sardine i pecivo ... 320 kcal


20241014-140811

10 dag sardina s povrćem ... 140
5 dag graham peciva ... 110
1 dl crnog vina ... 70

Jednostavno i fino.


14.10.2024.
komentiraj (4)


* Kruh u jaju ... 320 kcal


DSC05219

5 dag kruha ... 130
5 dag jaja (1 kom.) ... 80
0,05 dl ulja ... 50
3 dag ljutih papričica punjenih sirom ... 60

Povratak u djetinjstvo, vrlo lijep.


12.10.2024.
komentiraj (6)


* Pileća juha ... 340 kcal


DSC05185

10 dag tamne piletine ... 170
20 dag povrća za juhu ... 60
3 dag rezanaca za juhu ... 110
sol, papar, peršin, ...

Dobro je malo okrijepiti tijelo,
a ne opteretiti ga ničim.


11.10.2024.
komentiraj (3)


* Domaća kobasa i ajvar ... 370 kcal


DSC05174

5 dag peciva ... 140
3 dag domaće kobase ... 120
10 dag ajvara ... 110

Lijep poklon, pače,
i vrlo ukusan.


10.10.2024.
komentiraj (5)


* Sekeli gulaš ... 330 kcal


DSC05162

10 dag krtog svinjskog karea ... 140
10 dag ribanog kiselog zelja ... 20
10 dag krumpira ... 80
0,1 dl ulja ... 90
sol, papar, luk, crvena mljevena paprika

- dinstaj luk, meso i kiseli kupus
- podlijevaj vodom po potrebi
- serviraj uz restani krumpir

Uz masnije meso je ukusnije, ali...


09.10.2024.
komentiraj (4)


* Kozji feta sir i bučino ... 330 kcal


DSC05153

3 dag kozjeg zrelog feta sira ... 90
3 dag kruha bez glutena sa sjemenkama ... 90
3 dag ljutih mini papričica punjenih sirom ... 60
0,1 dl bučinog ulja ... 90
šareni papar

Znam da je fotka loša, ali ovo je tek uštimavanje,
a osnovna svrha posta je podrška blog.hr-u.


07.10.2024.
komentiraj (8)


<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

JELOVNIK


NEDJELJA
- doručak: Guacamole namaz
- ručak: Junetina, tjestenina i ajvar
- užina: Jabuka
- večera: Sir i vrhnje, tost, povrće

SUBOTA
- doručak: Kruh i namaz od tune
- užina: Kupine
- ručak: Piletina, krumpir i mahune
- užina: Kivi
- večera: Gorgonzola, riža i shiitake

PETAK
- doručak: Šunka, kruh i jagode
- ručak: Piletina, noklice i povrće
- užina: Mandarine
- večera: Tuna i povrće

ČETVRTAK
- doručak: Pahuljice, jogurt i borovnice
- ručak: Srdela, grah i paprika
- užina: Kruška
- večera: Oslić, ljubičasti batat i luk

SRIJEDA
- doručak: Pecivo, trapist i maline
- ručak: Kunić, batat i raštika
- užina: Nektarina
- večera: Zečja jetra, noodlesi i pelati

UTORAK
- doručak: Pahuljice, kefir i kupine
- ručak: Pileća jetrica i pire krumpir
- užina: Breskva
- večera: Tuna, leća i paprika

PONEDJELJAK
- doručak: Srdele, povrće, pecivo
- užina: Borovnice
- ručak: Piletina, tjestenina i rajčica
- užina: Lubenica
- večera: Tuna, povrće i umak