5 dag kruha ... 140
3 dag kajmaka ... 150
2 dag pršuta (Ruža) ... 50
vlasac
E sad ...
gušti su gušti,
a pršut, logično, istarski.
10 dag panirane bijele ribe ... 210
0,05 dl maslinovog ulja ... 50
+ salata:
5 dag mladog luka ... 20
0,1 dl bučinog ulja ... 90
sol, papar, ...
- ispeci ribu
- serviraj uz salatu
Štapiće zovem ribom,
jer ovi fakat jesu od ribe.
10 dag pečenog bunceka ... 270
10 dag njoka ... 150
10 dag kiselog kupusa ... 20
... 440 kcal
Za kraj eksponiranog ciklusa.
Hvala na pažnji, a osobito @adminu,
i svakako vama koji imate volje komentirati.
5 dag kruha ... 140
3 dag pršuta ... 70
10 dag špinata ... 20
1 dag maslaca ... 80
sol, češnjak, ...
- na malo maslaca zaprži češnjak
- dodaj špinat i dinstaj dok ne dehidrira
- serviraj s kruhom i pršutom
E sad, zašto baš ovako?
Imao sam iznenadnog gosta,
i ostalo je nešto kruha i pršuta,
a tu objavljujem stvarne obroke.
Inicijalna ideja je bila da ide kus-kus
i komad oslića, ali nije bilo suđeno.
Moja klasika bi bila pire krumpir
i jaje, najčešće pečeno na oko,
ali ovo je tek stvarna kuhinja.
Inače, ovo je skroz ukusno.
10 dag dagnji ... 70
4 dag špageta ... 140
3 dag umaka od bosiljka ... 150
sol, vlasac, ...
Navodno je danas svjetski dan tjestenine,
pa stoga, Sretno svim tjestoljupcima!
Pesto Genovese: svježi bosiljak,
maslinovo, pinjoli, tvrdi sir, ...
P.S.
Slike imaju svrhu ilustracije,
i u pravilu sadrže manje hrane
nego što je u receptu navedeno.
5 dag (1 kom.) kuhanog jaja ... 80
2 dag majoneze ... 150
5 dag peciva ... 150
sol, mladi luk
- naribaj kuhano jaje, posoli
- umiješaj majonezu
- serviraj na pecivu
Ima raznih obroka,
a među njima su i ovakvi.
Može se tu svašta kombinirati,
ali osnovno je ribano jaje i majoneza.
Volim ovaj namaz i rado ga jedem.
P.S.
Za ovaj istaknuti tjedan
nisam kupio ništa,
sve je od prije.
10 dag pilećih prsa ... 110
5 dag riže ... 180
5 dag graška ... 40
5 dag ajvara ... 60
sol, ...
- skuhaj meso i rižu
- umiješaj grašak i ajvar
Dođe vrijeme kad nakuhavanje umara,
a brza i jednostavna rješenja vesele.
Istina b(l)og, moglo je to odavna,
ali eto, bolje ikad nego nikad!
10 dag hobotnice ... 80
5 dag tjestenine ... 180
10 dag mini rajčica ... 40
0,1 dl maslinovog ulja ... 90
sol, ljutika, vlasac, aceto balsamico, ...
- skuhaj hobotnicu i tjesteninu, ohladi
- usitni paradajz i ljutiku
- sve začini
Povremeno pašu i hladni obroci,
što bi meteo ovisnici rekli,
baš pravo ljetno jelo.
P.S.
Hobotnica se može kupiti i već pripremljena.
5 dag ribljih štapića ... 110
5 dag peciva ... 150
5 dag mini rajčica ... 20
0,05 dl maslinovog ulja ... 50
mladi luk, sol, ...
Eto, sve za 5+.
15 dag svježeg ribanog zelja ... 30
15 dag krumpira ... 120
3 dag špeka ... 170
sol, češnjak, mljevena crvena paprika, ...
- kuhaj, gnječi, začini, ... uživaj
5 dag jaja (1 kom.) ... 80
2 dag špeka ... 110
0,05 dl ulja ... 50
3 dag kruha ... 70
sol, vlasac, mini rajčica
Špek je zdrav – više nema sumnje!
10 dag sardina s povrćem ... 140
5 dag graham peciva ... 110
1 dl crnog vina ... 70
Jednostavno i fino.
5 dag kruha ... 130
5 dag jaja (1 kom.) ... 80
0,05 dl ulja ... 50
3 dag ljutih papričica punjenih sirom ... 60
Povratak u djetinjstvo, vrlo lijep.
10 dag tamne piletine ... 170
20 dag povrća za juhu ... 60
3 dag rezanaca za juhu ... 110
sol, papar, peršin, ...
Dobro je malo okrijepiti tijelo,
a ne opteretiti ga ničim.
5 dag peciva ... 140
3 dag domaće kobase ... 120
10 dag ajvara ... 110
Lijep poklon, pače,
i vrlo ukusan.
10 dag krtog svinjskog karea ... 140
10 dag ribanog kiselog zelja ... 20
10 dag krumpira ... 80
0,1 dl ulja ... 90
sol, papar, luk, crvena mljevena paprika
- dinstaj luk, meso i kiseli kupus
- podlijevaj vodom po potrebi
- serviraj uz restani krumpir
Uz masnije meso je ukusnije, ali...
3 dag kozjeg zrelog feta sira ... 90
3 dag kruha bez glutena sa sjemenkama ... 90
3 dag ljutih mini papričica punjenih sirom ... 60
0,1 dl bučinog ulja ... 90
šareni papar
Znam da je fotka loša, ali ovo je tek uštimavanje,
a osnovna svrha posta je podrška blog.hr-u.