minus40kg - kalorijski restoran

* Jaja, kruh i paprika ... 410 kcal



5 dag domaćeg kruha ... 110
10 dag jaja (2 kom.) ... 150
10 dag kisele paprike ... 20
0,05 dl ulja ... 50
1 dag majoneze ... 80
sol, šareni papar

- ispeci umućena jaja na malo ulja
- serviraj s kruhom i kiselom paprikom

Doma sam,
mogao bi izgubiti i više vremena na večeru,
ali jednostavno, ne da mi se ;)

P.S.
Inače, ovo je zapravo vrhunski obrok.


30.04.2020.
komentiraj (5)


* Kruh naš svagdanji ... 220 kcal / 10 dag



... integralno brašno, voda, sol, kvasac

E sad, znate kako kuharima uvijek sve uspije savršeno,
naravno, to nije istina, ali takva je koncepcija ;)

P.S.
Da ne bude zabune, ovaj je kruh fakat izvrstan,
tj. da, daleko je od savršenog, ali da je ukusan i podatne teksture, to baš je.


29.04.2020.
komentiraj (5)


* Stroganoff puretina s tijestom i špinatom ... 380 kcal



5 dag purećeg filea ... 60 kcal
1 dag maslaca .. 80 kcal
sol

10 dag špinata ... 20
1 dag maslaca ... 80
sol, češnjak, mediteranski začini

4 dag pirove tjestenine ... 140
sol

- meso nareži na rezance i pacaj u senfu oko jedan dan
- pirovu tjesteninu skuhaj u slanoj vodi, ocijedi
- špinat pirjaj u woku na maslacu i češnjaku
- dodaj kiselo vrhnje i mediteranske začine
- meso isprži na malo maslaca, posoli


Puretina pacana u senfu, pa pržena na maslacu, ispunila je sva očekivanja.
Špinat u woku na maslacu s kiselim vrhnjem, jako dobro.
Cijelo jelo, za pet, jasno, bar meni.

Ja si brijem da je ovo pravac Stroganoff,
ali dobro, i ne mora biti, kamoli se tako zvati ;)

Kako god, bijela puretina je po defaultu manje ili više pusta,
napacana, i pržena na maslacu, dobije osjetno na okusu i zanimljivosti.


28.04.2020.
komentiraj (4)


* Špinat, jaje na oko i pire krumpir ... 410 kcal



5 dag jaja (1 kom.) ... 80
10 dag krumpira ... 80
15 dag špinata ... 30
2 dag maslaca ... 150
0,5 dl mlijeka ... 30
1 dag brašna ... 40
sol, papar, češnjak

- skuhaj krumpir u slanoj vodi, ocijedi
- zgnječi, umiješaj malo maslaca i mlijeka
- skuhaj zaleđeni špinat u slanoj vodi, ocijedi
- na maslacu isprži češnjak, dodaj špinat i kuhaj
- za gustoću dodaj malo brašna, može i slanutkovo
- serviraj uz jaje pečeno na oko

Nedjeljom posebno volim okuse djetinjstva ;)


26.04.2020.
komentiraj (7)


* Piletina, kus-kus i povrće ... 390 kcal



10 dag filea pilećih prsa ... 110
4 dag kus-kusa ... 140
15 dag povrća ... 60
- grašak, mahune, brokula, šparoga, prokulice
1 dag maslaca ... 80
sol, curry

- na maslacu na pola isprži piletinu, posoli
- dodaj povrće i kus-kus, prelij vodom, začini, kuhaj

Nutritivno prilično kvalitetan i izbalansiran obrok,
iako astronomski i vizualno nije baš atraktivan ;)

Kus-kus ... berbersko jelo od pšenične krupice (granule durum pšenice) kuhano na pari. Tradicionalno se servira s mesom ili povrćem odnosno varivom preko njega. Kus-kus je glavna namirnica u kuhinjama sjevernoafričkih zemalja (Maroko, Alžir, Tunis, Mauritanija, Libija).


25.04.2020.
komentiraj (4)


* Špageti, sir i brokula ... 380 kcal



4 dag integralnih špageta ... 140
2 dag paškog ribanog sira ... 80
10 dag brokule ... 30
1 dag krušnih mrvica ... 40
0,1 dl maslinovog ulja ... 90
pasta od slanih inćuna

- skuhaj špagete i brokulu
- umiješaj sve sastojke i ugrij u woku

Da nema brokule, ribanog paškog sira,
vrhunskog istarskog maslinovog ulja
i da špageti nisu baš integralni,
bilo bi ovo kao neko studentsko jelo, ovako,
radi se zapravo o deliciji i to baš poprilično kvalitetnoj ;)


24.04.2020.
komentiraj (4)


* Pohani oslić, kukuruz i brokula ... 460 kcal



10 dag oslića ... 80
3 dag jaja; 1/2 kom. ... 50
2 dag brašna i mrvica ... 70
0,05 dl suncokretovog ulja ... 50

10 dag kuhanog kukuruza ... 110
15 dag brokule ... 50
0,05 dl maslinovog ulja ... 50
sol, papar

- spohaj oslića
- serviraj uz kukuruz i brokulu

Moja preporuka želi li se prebrajati kalorije je da se ne poha ;)


24.04.2020.
komentiraj (5)


<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

JELOVNIK


NEDJELJA
- doručak: Guacamole namaz
- ručak: Junetina, tjestenina i ajvar
- užina: Jabuka
- večera: Sir i vrhnje, tost, povrće

SUBOTA
- doručak: Kruh i namaz od tune
- užina: Kupine
- ručak: Piletina, krumpir i mahune
- užina: Kivi
- večera: Gorgonzola, riža i shiitake

PETAK
- doručak: Šunka, kruh i jagode
- ručak: Piletina, noklice i povrće
- užina: Mandarine
- večera: Tuna i povrće

ČETVRTAK
- doručak: Pahuljice, jogurt i borovnice
- ručak: Srdela, grah i paprika
- užina: Kruška
- večera: Oslić, ljubičasti batat i luk

SRIJEDA
- doručak: Pecivo, trapist i maline
- ručak: Kunić, batat i raštika
- užina: Nektarina
- večera: Zečja jetra, noodlesi i pelati

UTORAK
- doručak: Pahuljice, kefir i kupine
- ručak: Pileća jetrica i pire krumpir
- užina: Breskva
- večera: Tuna, leća i paprika

PONEDJELJAK
- doručak: Srdele, povrće, pecivo
- užina: Borovnice
- ručak: Piletina, tjestenina i rajčica
- užina: Lubenica
- večera: Tuna, povrće i umak