minus40kg - kalorijski restoran

* Stroganoff puretina s tijestom i špinatom ... 380 kcal



5 dag purećeg filea ... 60 kcal
1 dag maslaca .. 80 kcal
sol

10 dag špinata ... 20
1 dag maslaca ... 80
sol, češnjak, mediteranski začini

4 dag pirove tjestenine ... 140
sol

- meso nareži na rezance i pacaj u senfu oko jedan dan
- pirovu tjesteninu skuhaj u slanoj vodi, ocijedi
- špinat pirjaj u woku na maslacu i češnjaku
- dodaj kiselo vrhnje i mediteranske začine
- meso isprži na malo maslaca, posoli


Puretina pacana u senfu, pa pržena na maslacu, ispunila je sva očekivanja.
Špinat u woku na maslacu s kiselim vrhnjem, jako dobro.
Cijelo jelo, za pet, jasno, bar meni.

Ja si brijem da je ovo pravac Stroganoff,
ali dobro, i ne mora biti, kamoli se tako zvati ;)

Kako god, bijela puretina je po defaultu manje ili više pusta,
napacana, i pržena na maslacu, dobije osjetno na okusu i zanimljivosti.


28.04.2020.
komentiraj (4)


<< Arhiva >>

JELOVNIK


NEDJELJA
- doručak: Guacamole namaz
- ručak: Junetina, tjestenina i ajvar
- užina: Jabuka
- večera: Sir i vrhnje, tost, povrće

SUBOTA
- doručak: Kruh i namaz od tune
- užina: Kupine
- ručak: Piletina, krumpir i mahune
- užina: Kivi
- večera: Gorgonzola, riža i shiitake

PETAK
- doručak: Šunka, kruh i jagode
- ručak: Piletina, noklice i povrće
- užina: Mandarine
- večera: Tuna i povrće

ČETVRTAK
- doručak: Pahuljice, jogurt i borovnice
- ručak: Srdela, grah i paprika
- užina: Kruška
- večera: Oslić, ljubičasti batat i luk

SRIJEDA
- doručak: Pecivo, trapist i maline
- ručak: Kunić, batat i raštika
- užina: Nektarina
- večera: Zečja jetra, noodlesi i pelati

UTORAK
- doručak: Pahuljice, kefir i kupine
- ručak: Pileća jetrica i pire krumpir
- užina: Breskva
- večera: Tuna, leća i paprika

PONEDJELJAK
- doručak: Srdele, povrće, pecivo
- užina: Borovnice
- ručak: Piletina, tjestenina i rajčica
- užina: Lubenica
- večera: Tuna, povrće i umak