minus40kg - kalorijski restoran

* Špinat, jaje na oko i pire krumpir ... 410 kcal



5 dag jaja (1 kom.) ... 80
10 dag krumpira ... 80
15 dag špinata ... 30
2 dag maslaca ... 150
0,5 dl mlijeka ... 30
1 dag brašna ... 40
sol, papar, češnjak

- skuhaj krumpir u slanoj vodi, ocijedi
- zgnječi, umiješaj malo maslaca i mlijeka
- skuhaj zaleđeni špinat u slanoj vodi, ocijedi
- na maslacu isprži češnjak, dodaj špinat i kuhaj
- za gustoću dodaj malo brašna, može i slanutkovo
- serviraj uz jaje pečeno na oko

Nedjeljom posebno volim okuse djetinjstva ;)


26.04.2020.
komentiraj (7)


<< Arhiva >>

JELOVNIK


NEDJELJA
- doručak: Guacamole namaz
- ručak: Junetina, tjestenina i ajvar
- užina: Jabuka
- večera: Sir i vrhnje, tost, povrće

SUBOTA
- doručak: Kruh i namaz od tune
- užina: Kupine
- ručak: Piletina, krumpir i mahune
- užina: Kivi
- večera: Gorgonzola, riža i shiitake

PETAK
- doručak: Šunka, kruh i jagode
- ručak: Piletina, noklice i povrće
- užina: Mandarine
- večera: Tuna i povrće

ČETVRTAK
- doručak: Pahuljice, jogurt i borovnice
- ručak: Srdela, grah i paprika
- užina: Kruška
- večera: Oslić, ljubičasti batat i luk

SRIJEDA
- doručak: Pecivo, trapist i maline
- ručak: Kunić, batat i raštika
- užina: Nektarina
- večera: Zečja jetra, noodlesi i pelati

UTORAK
- doručak: Pahuljice, kefir i kupine
- ručak: Pileća jetrica i pire krumpir
- užina: Breskva
- večera: Tuna, leća i paprika

PONEDJELJAK
- doručak: Srdele, povrće, pecivo
- užina: Borovnice
- ručak: Piletina, tjestenina i rajčica
- užina: Lubenica
- večera: Tuna, povrće i umak