minus40kg - kalorijski restoran

* Piletina, grah i paprika … 420 kcal


15 dag filea pilećih prsa
15 dag kuhanog graha
15 dag svježe paprike
0,1 dl bučinog ulja
sol, papar, ocat

- ispeci meso na roštilju, posoli, zapapri
- serviraj uz salatu od graha i paprike

Jednostavno, dijetalno, brzo i ukusno ;)

Kako sad to roštilj, pa brzo?
Jasno, električni :)))


30.04.2018.
komentiraj (4)


* Lungić, njoki, šampinjoni, vrhnje i kopar ... 420 kcal


10 dag svinjske pisanice
10 dag krumpirovih njoka
10 dag zlatnih šampinjona
1 dl vrhnja za kuhanje, 20% m.m.
sol, papar, kopar

- skuhaj, začini

Žena je svoj dio radila kako treba, s dinstanjem šampinjona na ulju, pa prženjem mesa na ulju, i s nekim drugim začinima, tj. provansalskim travama. Ispalo joj je izvrsno i svi su je hvalili. Ali eto, ja sam tek probao i ostao na svom., Dakle, skuhaj i začini ;)

Moglo je s duplo manje vrhnja. Uzeti ću to u obzir kada ću ovaj recept doraditi do mjere da uđe u knjigu recepata.


P.S. Šetnja me ovih dana oduševljava, a Maksimir krije mnoge ljepote ;)


23.04.2018.
komentiraj (6)


* Dimljeni sir, tjestenina i paprika ... 410 kcal


3 dag dimljenog Trapista
5 dag integralne pirove tjestenine
10 dag svježe crvene paprike
0,1 dl maslinovog ulja
sol, papar, peršin

- dinstaj papriku,
- skuhaj tjesteninu
- sve pomiješaj, začini

Baš volim kad paprika pusti miris ;)

Jednostavno, brzo i vrlo ukusno jelo.

E sad, dimljeni polutvrdi sir bi možda trebalo preskakati, tj. u dijetalnom štihu, Mozzarella bi bila osjetno prihvatljiviji izbor.



Wok u mojoj kuhinji ima povlašten položaj, s dobrim razlogom.


P.S. Paprika je počela pomalo popuštati s cijenom, pa više nije skuplja od mesa.


17.04.2018.
komentiraj (9)


* Marinada od srdela, grah, mladi luk, maslinovo, ... ružmarin


Za mene, ovo je apsolutno vrhunska delicija ;)

Jasno da su grah i mladi luk netipičan prilog, ali što da vam pričam, tj. nisam li već dosadan ponavljanjem da stvarna svakodnevna kuhinja podrazumijeva rješenja i kombinacije s kojima se ona reprezentativna definitivno ne mora zamarati. Brašna smežuranost i neprepoznatljivost ribe odaje poštivanje standardne recepture, koju da sam ja radio sasvim sigurno ne bi pratio. Dakle, da, najdraža ženice, hvala ti na trudu, dobroj volji, ... mladosti, ljepoti, dragosti, ljubavi, sinu, ... i po ne znam koji puta uistinu izvrsnoj marinadi. Nadam se da nitko neće zamjeriti miješanje kruški, naranči, ruma i meda, a nije riječ o voćnoj salati, dapače, no o životu u svoj svojoj punini.

P.S. Mnogi pravi težak: rudar, programer, predsjednica države, ratar ili ribar, ... uz srdelu, zadovoljili bi se tek tamo nekim, više ili manje, grubim kruhom, ali eto, tko je iz te priče neka prvi zapjeva, ... uz čašu crnoga :)))


15.04.2018.
komentiraj (13)


<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>