minus40kg - kalorijski restoran

* Meki sir s plemenitom plijesni, kruh, cikla i bučino ulje ... 450 kcal


5 dag mekog sira
5 dag kukuruznog kruha
10 dag kisele cikle
0,1 dl bučinog ulja
svježi kopar

Iskreno, ovako kontrolirano, pa nakon prespavanog doručka, tj. za prvi kasniji obrok nedjeljom, još nekako u redu, inače, ovakvi su sirevi prava kalorična napast, a preukusni su, pa ih je bolje izbjegavati. Dodatno, oni imalo bolji, poprilično su skupi, pogotovo ako se režu i bacaju vanjski rubovi, kao što sam ja radio kod ovoga. Napokon sam u marketu kupio kukuruzni kruh koji nije većim dijelom od pšeničnog brašna. Vrlo je tvrd, grub i skroz konkretan, baš kao pravi domaći, kako se i zove. Malo cikle dobro dođe za jaču krv, a o blagotvornom i aromatičnom bučinom ulju ne treba trošiti riječi, pa tko ga cijeni i voli, stavit će ga gdje god može, a tko pak ne, neće ga niti imati u kući. Kopar je mala ukusna kruna ovog obroka.


25.03.2018.
komentiraj (9)


* Svježi sir, kukuruz i kelj ... 360 kcal


15 dag svježeg kravljeg posnog sira
10 dag kuhanog kukuruza
10 dag kelja
0,1 dl maslinovog ulja
sol, papar

- pirjaj kelj, na kraju dodaj sir

Originalna zamisao je bila napraviti ovo jelo s Mozzarellom, pa kako neobično volim svježi kravlji sir, probao sam ovako, ali moram priznati da nije ispalo baš onako dobro kako sam se nadao. Tu mislim isključivo na gastronomsku komponentu. S nutritivne strane, svježi kravlji sir, k tome još i posni, vrlo je superiorna namirnica u dijetalnoj prehrani. I nemojte se čuditi za kukuruz. Kada otvorim konzervu od 24 dag neto, a jedem otprilike oko 8 dag po obroku, iako najčešće pišem 10, pa eto, bude za bar tri obroka, jer neke podijelim i na dva puta. Koliko se trošim, više mi i ne treba, a koliko sam zaslužio, i manje bi bilo taman. Dobro, sada malo pretjerujem, ali vjerujem da ste shvatili poantu ;)

P.S. Kome se sve čini slično, u redu, pa i je, jer kao što sam bezbroj puta naglasio, ovo nije reprezentativna prehrana, no skroz obična, ona svakodnevna, pa tko voli, lako i ponovi, a tko neće, široko mu polje, tj. da, ima mjesta za sve, ili ... :)))


22.03.2018.
komentiraj (6)


* Piletina, kukuruz i prokulice ... 370 kcal


10 dag filea tamne piletine
10 dag kukuruza, kuhani
10 dag kelja pupčara
0,1 dl maslinovog ulja
sol, curry

- peci, otvori konzervu, kuhaj, ... začini

Eh da, baš dobar obrok, a nije ni loš kao matrica, dapače ;)

Matrica:
meso ... + kukuruz + lagano povrće + maslinovo ulje

Kalorijski prostor koji kao ostaje, uglavnom, za voće je,
ili tome nešto slično, a može se "podebljati" i ...
što se hoće po slobodnom izboru,
tj., afinitetu, potrebi, nuždi,
... ili čemu već ;)


12.03.2018.
komentiraj (6)


<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>