Mikitarije

26.01.2021., utorak

Online u 3 koraka, 4 slike i nešto više rečenica

1. korak

Jutro je. Kava skuhana. Sad će onlajn nastava. Baš sam zadovoljna materijalima, ne bi trebalo biti teško, a niti dosadno. Sad će oni to odmah riješiti i poslati i bar jednom da sve bude gotovo dok traje virtualni sat online nastave u realnom vremenu. Pomislim kako bi bilo lijepo da danas sve bude dobro, da me netko pita nešto vezano uz gradivo... Tako je, izazov mi treba, spremna sam... čekam...2. korak

Opet u čudu buljim u laptop. "Nastavnice neče mi se učitat. ili Nastavnice jer to u čitanci ili onom tanjem? ili A šta mi trebamo? ili Meni neće uč (zagrcnem se kavom). Šta moramo poslat. Oćete nas opet zvat, a kad ćete zvat da znam kera zatvorit? Jel možemo u vordu, neda mi se pisat u bilježnicu? A šta ste pričali na sastanku? A šta s lektirom? Kada ćemo test? Koji test?"


3. korak

Šalju radove, slike su mutne, možda i namjerno. Čitam, ispravljam, i ne vjerujem. Nekoliko učenika ima isti, do u riječ i zarez, osobni stav o nečemu. Neki su se zaista potrudili iako im radovi nisu nešto, ali trud je očit. Onih nekoliko po razredima rijetko raspoređenih entuzijasta uvijek s istim žarom rješava, nikad ništa ne pitaju (šteta). Oči me peku i umorne su iako sam stavila tamnu pozadinu. Mrštim se, meškoljim, nagovaram se da izdržim još malo. Idem na brzinu još jednu kavu skuhati i u uho se pretvaram da mi ne promakne zvuk dolazne poruke.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.