MaoTze - Abeceda života

26.01.2007., petak

Slabo divanim mađarski

"O da, slabo divanim mađarski, dve-tri reči, a i to s greškom...", možda bi se ovim stihovima Đorđa Balaševića najbolje opisala jučerašnja utakmica protiv Mađara. Opet je cijela nacija bila ispred mailh ekrana, osim onih par stotina upornih sretnika koji su potegnuli do Njemačke. Dakle, gledali ste utakmicu i svjedočili još jednoj uvjerljivoj pobjedi Hrvatske. Neću trošiti riječi na superlative jer je utakmica bila daleko od toga. Dečki su odradili rutinsku tekmu, odigraviši s taman toliko snage koliko je trebalo. Mađari su se predstavili kao čvrsta i nezgodna ekipa, te su u par navrata uspjeli doći vrlo blizu izjednačenja. Na njihovu žalost u zadnjih pet minuta nije ih bilo nigdje te je konačnih 25-18 odraz snaga na terenu. Uostalom podatak da je Balić većinu drugog poluvremena prosjedio na klupi govori sama za sebe. Čestitke idu svima, ali prije svega raspoloženom Lackoviću i junaku jučerašnje utakmice - golmanu Jerkoviću.

Peribonio, Šola, Losert... Jerković?

Već danima se po novinama vrte naslovi koji dovode u pitanje kvalitetu naših vratara na svjetskom prvenstvu. Prvi Linov potez bio je micanje Loserta s gola na tribine. I urodio je plodom. Novo vratarsko otkriće je Jerković, čemu smo jučer svjedočili. Ako ste čitali jučerašnji post i malo obratili pažnju, mogli ste vidjeti Jerkovićeve (malo)nogometne golmanske fore. Čovjek je jak na tlu, baca se u parade, vrlo dobro postavlja noge, a u nekim istrčavanjima me podsjeća na (vitkog) Šolu u najboljim danima. Koliko god su Mađari pokušavali pronaći ključ za gol, Jerković je ostajao nerješiva enigma. Kada nije skidao, pokrivao je izvrsno tako da lopta nije imala kamo do u stativu. Mene je oduševio i ponosan sam na Červera koji se drznuo otpisati šupljeg Loserta i zamijeniti ga manje poznatim Jerkovićem. Bravo! Da li smo dobili novog prvog vratara? Mislim da jesmo. Jere imaš moju podršku.

Špoljarić opet beskompromisan u obrani. Kada mu se priključi Dominiković neće nam biti kraja. Malo golova na susretu svjedoči o čvrstoći naše obrane i laganom ritmu napada. Balić je dobio par nezgodnih udaraca ali ni to ga nije zaustavilo. Igrali smo dobro, dodali još jednu ploču na putu do zlata i osigurali četvrtfinale.

Od ostalih kurioziteta - idući vikend Mirko Filipović se bori u sklopu svoje nove, američke organizacije. Prema najavama pravila će biti slobodnija a ring će biti kavez. Živjela amerika, pasifistička demokracija inteligentnih ljudi.

Image Hosted by ImageShack.us

Bravo majstore!

Image Hosted by ImageShack.us

Nemoćni pogled Mađara.

Image Hosted by ImageShack.us

Div na tlu.

Image Hosted by ImageShack.us

Čestitke svima, a ponajviše Jerkoviću.

MaoTze
- 13:00 - Komentari (4) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.