MaoTze - Abeceda života

05.12.2006., utorak

Galipolje

Danas će sve oči nogometne Europe biti uperene na Camp Nou. U srazu Werdera iz Bremena i domaće Barcelone možemo slobodno tražiti derbi kola pa čak i više - utakmicu tjedna. U posljednjem kolu natjecanja po skupinama situacija na tablici grupe A izgleda ovako: Chelsea - 10 bodova, Werder - 10 bodova, Barcelona - 8 bodova i Levski - 0 bodova. Situacija je kristalno jasna. Barceloni je nužna domaća pobjeda nad Werderom da bi nastavila natjecanje u Champions league, umjesto "odlaska" u UEFA kup.

Još samo par sati...

Domaći kladioničari nude omjere u korist Barcelone (npr. 1,50 za pobjedu Barce, 4,10 za X i čak 9,10 na pobjedu Werdera - SuperSport) a treneri još uvijek šute o formacijama (barem što se službenog zapisnika tiče). Jedina opcija Barcelone je napad, napad i samo napad. Sve osim pobjede ostavlja ih na trećem mjestu, što je za katalonski klub ravno neuspjehu. S druge strane Thomasu Schaafu i njegovoj momčadi je jasno da je bilo kakav pokušaj bunkera ravan suicidu, tako da i Werder najavljuje otvorenu (ali pametnu) igru kojoj je jedini cilj pobjeda. Činjenica je da Werder raspolaže kvalitetnim napadačima, čija ih visina čini posebno opasnim u skok igri. O načinu igre Barcelone neću trošiti riječi. Oba trenera su svijesna važnosti današnje utakmice, te kvaliteta ali i potencijalnih slabosti suparnika.

U posljednjim utakmicama nacionalnih prvenstava Barcelona je odigrala 1-1 u gostima kod Levantea, dok je Werder na domaćem terenu svladao Herthu s 3-1. Kroz povijest Barcelona ima samo dobra iskustva s njemačkim klubovima, pogotovo u bitnim utakmicama. Naravno, danas to neće igrati ulogu. Obje momčadi idu na pobjedu, jer samo pobjeda jamči prolazak. U Werderovom slučaju igra i bod ali do njega je najlakše doći vodstvom do posljednjih trenutaka utakmice.

Mogući sastavi

Barcelona - Valdes, Zambrotta, Puyol, Marquez (iako ozljeđen Rijkaard se nada da će ipak biti spreman), van Bronckhorst, Edmilson, Xavi, Deco, Guily, Ronaldinho, Gudjohnsen.

Werder - Wiese, Fritz, Mertesacker, Naldo, Wome, Borowski, Frings, Diego, Jensen, Hunt , Klose.

Vjerujem da ćete danas provesti dva sata u društvu nogometnih velikana i skupa sa mnom pokušati dobiti odgovor na pitanje da li će Ronaldinho i društvo pjesnika rastaviti preciznu njemačku mašinu. Kako god okrenuli, za koga god navijali ili se kladili spektakl je zagarantiran. Dalje može proći samo jedan. Neka igre počnu.

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

MaoTze


- 15:45 - Komentari (5) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.