MaoTze - Abeceda života

14.11.2006., utorak

Šalom prijatelji

Sutra je prava sportska srijeda. Prvo naša nogometna reprezentacija igra u Izraelu kvalifikacijsku utakmicu za Europsko prvenstvo; potom Cibona u 4. kolu Eurolige odlazi na megdan Partizanu.

Sutra navečer Vatrene očekuje krcat stadion Ramat Gan. Fanatični Izraelci su ludi za svojom reprezentacijom tako da se očekuje 40.000 grlatih navijača koji će zasigurno pretvoriti stadion u grotlo vulkana. Naravno da su naši dečki potpuno spremni za ovo bitno gostovanje, te da će (iako u znatno manjem broju) uspješno parirati domaćim navijačima. U međuvremenu zabrinjavajuće vijesti dolaze iz oba tabora. Sigurno je da na našim vratima neće biti fenomenalnog Pletikose. Stipe "Hobotnica" se nije uspio oporaviti od viroze tako da će među vratnice iskusni Vedran Runje. Odmah da napomenem da je za mene Pletikosa hrvatski vratar broj 1, te da je njegov status nedodirljiv (čak i kada je Butina bio prvi golman). Siguran sam, također, da će se Runje pokazati u jako dobrom izdanju i da će konačno potvrditi sve (sramežljive) hvalospjeve koji su se čuli proteklih godina. Kako god okrenuli, bitno da nije Didulica. S druge strane Yossi Benayoun, izraelski Maradona, inzistira na igranju unatoč ozljedi. Štoviše Yossi izjavljuje da će igrati na vlastitu odgovornost što samo pokazuje koliko je ova utakmica bitna izraelskim nogometašima. Dvije stvari su sigurne: 1) Izraelci su spremni "poginuti" na terenu i Vatrenima neće biti lako; 2) Očekuje nas tvrda utaklmica uz paklenu atmosferu. Ako ovim činjenicama dodamo Bilićevu ležernost i lucidnost Modrića i Kranjčara spektakl je zagarantiran a 3 boda dostižna. Jedino pitanje je ozbiljnost naše obrane koja se katkada zna zaigrati loptom. Na sreću ovakve situacije su rijetke na domaćim utakmicama jer ih publika brzo "opomene", ali na gostovanjima se gafovi znaju događati. Izrael nam je prijateljska zemlja a njeni stanovnici otvoreni i simpatični ljudi što nas neće spriječiti da im "poklonimo" barem dva gola.

Cibona pak, gostuje u Beogradu, gdje su ovih dana sportske teme potisnute u drugi plan. Partizan ima problema s dvoranom (navodno ih tjeraju iz nje) što ipak neće utjecati na popunjenost Pionira. Cibona muči muku s ozljedama i kontinuitetom igre. Još nije sigurno kako će izgledati prva petorka obzirom da Zula čeka medicinsko izvješće. Partizan je pretrpio težak poraz u prošlom kolu Eurolige, dok je Cibona ostvarila tijesnu pobjedu. Cibona ima kvalitetu potrebnu za pobjedu, ali je pitanje kako stoje s psihičke strane. Trener Anzulović je vrstan profesionalac i nezogodan kada treba vikati pa je za očekivati da će Vukovi na početku krenuti čvrsto, pazeći da ne griješe. To bi se moglo pokazati presudnim jer ove dvije ekipe u pravilu igraju tvrde i nervozne utakmice prepune grešaka s obje strane. Nadam se da će ovaj put Cibosi imati mirniju ruku i sigurnije oko, kao i malko više strpljenja. Na žalost ne mislim da će se skok igra popraviti pa očekujem laganu prednost Partizana u ofenzivnom skoku, ali jednako tako i slabost što se tiče šuta s vanjskih pozicija. Ne bude li potrganih stolica na parketu, razbijenih glava i nervozne milicije (na uobičajene provokacije sam već naviknuo) ovo bi mogla biti gledljiva i napeta utakmica.

Preporuka za sutrašnji dan - daljinski u ruke, pivo u frižider a guzicu na kauč. Šal je preporučen ali ne i obvezan a hrabriji mogu skočiti do lokalne kladionice i uplatiti dvije dvojke. Sutra je sportska srijeda a ja je nemam namjeru propustiti. Ajmo Hrvatska! Nema predaje!

MaoTze

P.S. Danas post malo kasni jer je radni dan bio intenzivan.
- 14:10 - Komentari (6) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.