Blagdanski [ # ]




Vrijeme leti, sutra je već Badnjak... po nekoj tradiciji doba pećenja kolača, i to sve u šesnaest. Nije mi to lak posao, tako da sam si te posliće rasporedila u nekoliko dana a i M. mi pomaže. Smotana kakva jesam (a trenutno je ta moja osobina i pojačana) u svaki kolač zaboravim dodati neki sastojak, ali svejedno za sada ispadaju relativno dobri. Bitno da su jestivi, a vizualni identitet nije toliko strašan (a nije da ću ih prijavljivati na neki natječaj) .

Dala sam si zadatak usavršiti izradu tih slatkih grijeha, kako bi jednog dana moj sinek mogao sa ponosom govoriti kako su mamini kolači najfiniji (kao što to ja govorim za svoju). Iskreno se nadam da ću u tome i uspjeti. Što se ostatka kuhanja tiče, tu će tata pobrati sve nagrade.


Nisam od onih pretjerano slatkorječivih ili nešto maštovitih kad su u pitanju čestitke. Znam što bih kome poželjela, ali kada to pokušam prenjeti na papir sve mi zvuči nekako isklišejizirano.
Uglavnom, ove blagdane dočekujem ispunjena (doslovno i preneseno) sa ostvarenom najvećom željom; sa divnim M i malim juniorom uz nas.... bilo bi pretjerano išta drugo poželjeti, pa neću ni pokušavati. Ove godine deda Mraz će se malo odmoriti od mene.

Zato svima vama želim lijepe i ugodne blagdane, neka vas razveseli i najmanja sitnica pod borom, a naravno za ubuduće neka se svakome ostvari barem po jedna lijepa želja!

23.12.2010. ...15:28 [ Komentari (4) ] Isprintaj

Let it snow [ # ]

Napokon prvi pravi snježić oko nas! Sve je bijelo i romantično (barem dok ne moramo izaći na cestu jer ovako tromoj mi je sve sklisko). cerek

Meni najdraži crtić kojeg jedva čekam podijeliti sa mojim malim Thumperom, u kombinaciji sa jednom od dražih "snježnih" pjesama....

Uživajte!




18.12.2010. ...13:35 [ Komentari (2) ] Isprintaj

Prosinački raport [ # ]

Još jedan mjesec je iza nas, veći dio puta smo odvalili. Panika i trema se još ne naziru, iako ne sumnjam da me i one čekaju negdje u prikrajku. Za sada uspješno izbjegavam sva prepričavanja raznih iskustava i detalja ostalih, već iskusnih majki (što nije lak posao dok čamiš u čekaonici prepunih trudnica). rolleyes

Tako smo i danas odradili još jednu turu čekanja i brzinski pregled. Ali ovoga puta sam si pripremila šalabahter jer uvijek uspijem zaboraviti postaviti par pitanja koja me zanimaju.
Mm je odavno najavio kako ima želju prisustvovati rođenju svog remek-djela, pa tko sam ja da mu tu želju ne ispunim (čak sam i jako ponosna na to jer znam kakvi muški znaju biti).
Informirali smo se o eventualnim pripremama tj. saznali da istih nema; ako bude sve u redu može biti uz mene bez problema i ne treba mu nikakav tečaj.

Obzirom da nismo bogataši i nemamo novaca za privatne banke, odlučili smo matične stanice iz pupkovine donirati Zakladi, saznali potrebne korake da ne ode u nepovrat i pripremili i tu stranu (formulare) pa neka budu spremni za popunjavanje.
Zapravo, nije mi jasno zbog čega se one po defaultu bacaju u smeće umjesto da ih se automatski donira tamo gdje je potrebno, osim ako rodilje ne naglase suprotno....

Sljedeći ultrazvuk nam je na dnevnom redu tek početkom sljedeće godine, i jedva čekam da ga ponovno vidim. Ovaj put se neću ustručavati i tražit ću da mi ga pokažu, da mi daju još barem jednu slikicu za naš albumček.

Lupko je fin i pristojan momak, još uvijek nježan prema meni i mojim organima. Ima povremene faze „ludila“, u zadnje vrijeme ga hvata tulumarenje u kasnim noćnim satima (što neupitno dokazuje da će biti dijete svojih roditelja). Također, redovno reagira na određene vrste hrane (čitaj: čokolade) i filmova.
Još uvijek se ne druži pretjerano sa M-ovom rukom (udarci su još uvijek posvećeni najčešće meni), ali mu je zato glavna fora navečer kada legnemo velikodušno mu udijeliti nekoliko udaraca u guzicu. cerek
Ili ujutro kada sat zazvoni, da se makne iz kreveta i ostavi nama mjesta za širenje.

M. je dva dana na službenom putu u inostranstvu, pa smo Lupko i ja sami. Vjerojatno je zbog toga bio živahniji noćas.
Svidjela mi se njegova reakcija popodne, lagano me lupkao, no kada me M. nazvao udario je par puta malo jače. Stvarno kao da mali čovjek u meni već razmišlja i izražava svoja mišljenja.


Mali OT; mama je napokon dobila novu verziju fotića pa se napokon može posvetiti svom davno zaboravljenom hobiju. Ipak se dugotrajno žicanje i kukanje isplatilo.
A sad još kad Lupko dođe, jadničak će mi biti na tapeti od jutra do sutra.

06.12.2010. ...19:45 [ Komentari (3) ] Isprintaj

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< prosinac, 2010 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Srpanj 2012 (1)
Siječanj 2012 (1)
Listopad 2011 (1)
Lipanj 2011 (1)
Travanj 2011 (3)
Ožujak 2011 (2)
Veljača 2011 (1)
Siječanj 2011 (2)
Prosinac 2010 (3)
Studeni 2010 (1)
Listopad 2010 (3)
Rujan 2010 (4)

Opis bloga


  • Od beznađa do malog čuda. Moja priča.

    Pretpostavljam nekima nezanimljiv, ali za mene virtualni dnevnik buduće majke od kojih (malo manje od) tridesetak godinica....
    Da se lakše prisjetim ovih slatkih dana kada moj hahar i nevini princ (ili princeza) loptom razbije prozor, podere najdražu haljinu ili samo ucapka blatom cijeli stan i netom izglancane podove.