Kad prirodni inkubator prolupa [ # ]

Ovo naše malo čudo il je super napredno za svoju dob ili je samo na mamu i ne može biti na miru pa mu se stalno nekamo žuri.
Niti dva tjedna nakon zadnjeg pregleda na kojem je sve bilo tip top, kako i treba biti za ovo doba ovog blaženog stanja (tko li ga je samo tako nazvao? ) situacija se drastično promijenila.

Zbog „neidentificiranih“ bolova otišla sam na izvanredni pregled gdje smo ustanovili da je moj gospon odlučio valjda da mu je malo dosadno kod mame i sprema se izaći.
Ta (meni) neidentificirana bol se ispostavila da su kontrakcije, mališa se već preokrenuo i spustio glavom dosta nisko... radi tolike promjene brižni doktori ostavili su me na pretragama i promatranju u bolnici (sva sreća da to promatranje nije bilo na nekom drugom odjelu).
Dijagnoza: prijeteći prijevremeni porod.
Prvo smo 5 dana primali infuziju da se spriječe kontrakcije i smiri situacija. Usput su smirili i mog Lupka koji je jadan valjda omamljen od svega također smirio svoje aktivnosti. Ali dva puta dnevno sam mu čula srčeko kako kuca tako da nije bilo briga.
Mene pak ti Normabeli nisu usporili, dapače! pjeva

Nakon toga uslijedilo je par dana bez ičega da vidimo šta mali sad misli, i očito je smislio da mu droga ne paše pa se situacija smirila.
Obzirom na dijagnozu (i činjenicu da smo od početka „rizični“ ) dobili smo inekcije za razvoj pluća, tako da ne bi bilo nekih komplikacija ako se mališa i usudi krenuti puno prije vremena.
Sve u svemu, on je dobro, ponovno je veseljak kao i prije drogiranja, raste i ima skoro 2 kg prema njihovim procjenama. Prije nego su nas pustili doma obavili smo kontrole, doktorica je čak rekla kako sumnja da ću na kraju roditi prije termina.
Samo neka se on meni strpi još koji tjedan barem, tek toliko da sam ja mirna (a i da ga stignem opremiti do kraja).

Na sve ovo nisam paničarila, nisam inače takav tip osobe... recimo da imam dobru intuiciju.
Iako mi je palo na pamet da bi me mogli zadržati u bolnici, to mi nije bio nimalo šok jer sam se ajmo reć navikla već na takve vrste „odmora“.
Ono što je meni proletilo kroz glavu, nakon što su mi potvrdili da je beba dobro, je samo to da ga još nisam opremila i pripremila sve što treba.

Imala sam i sreće da su samnom u sobi bile sve cure mojih godina, pričljive i blesave tako da nam je svima vrijeme brzo prolazilo kroz lupetanje gluposti i smijeh. Kad se već nađeš u takvoj situaciji, najvažnije je da imaš s kime razgovarati a ne biti sam u svojim mislima i stvaranju panike od strane bližnjih (kojima je to u opisu posla).

Moj dragi M. kada sam ga nazvala prvo je pomislio da ga zezam, ali čula sam mu zabrinutost u glasu. Dal je pomislio da ja stvarno već rađam ili ne, tko će ga znat. Al glavno da je on naknadno zaključio kako ćemo roditi kroz dva-tri tjedna, čak nam je i odabrao novi termin. Ne paše mi baš po horoskopu, al ajde samo neka ne bude prije plaće. lud

I tako ja sad doma mirujem, nije ni tri dana prošlo, meni mirovanja dosta, sve trne, dragi preuzeo kućanske i ostale poslove.... nisam navikla na takvo što a niti mi se ne sviđa baš. Taman ću se ulijeniti kad dođe vrijeme ubacivanja ponovno u brzinu...

31.01.2011. ...11:37 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Pišonja ili... ? Napokon riješen misterij! [ # ]

Eto nam i nova stigla napokon. Dočekana neklasično penzionerski, na mekanom kauču pred novogodišnjim TV programom u dekicama. Mi smo pjevali, Lupko je plesao i tako do kasnih noćnih sati. Njemu to nije bio problem kad vikendom ionako ima poseban ritam.
Prvo novogodišnje jutro tj. prva stvar koja mi je prošla kroz glavu kada sam se probudila bila je šokirano spoznajna „Ajme, pa ja ću uskoro postati mama“. Imam nekako osjećaj da me zapravo to tek sada zapravo udarilo u glavu. Do sada je sve bilo još daleko, sa stavom ima vremena... a sad je to ove godine. sretan
Neke smo stvari taman razriješili pred novu godinicu tako da se sada napokon bezbrižno možemo baciti u nabavku preostalih potrebnih stvari za mališu.

Sinoć smo mrtvi umorni sletili u krevet kako bi što prije zaspali jer ujutro u cik zore buđenje i pravac razni doktori. Ali netko je imao druge planove kao i obično. Taman kad sam se smjestila počeo je udarati tako da mislim da se cijeli krevet tresao u ritmu. M-ova ruka ovaj put nije pomogla, mislim da je skužio naše mudre pokušaje.
Uglavnom, u nedostatku pametnijih ideja i potpuno budni od smijeha počeli smo mu pjevati Que sera sera i ljuljati ga.... malac se ubrzo smirio a ja još ne mogu vjerovati da smo otkrili prvu uspavanku za Lupka... ili nas je samo htio utišati što prije moguće. rofl

Jutros je napokon došlo vrijeme pregleda, nekih vađenja krvi i napokon – ultrazvuka. Naravno, načekali smo se da dođemo na red kao i inače (čitaj: poludnevni izlet po doktorima). Ovoga puta M je napokon bio samnom na UZV-u i pažljivo je promatrao monitor. Doktor nas je (začudo) pitao želimo li saznati spol, i nakon nekoliko neizvjesnih trenutaka kaže „Curica je“ a mi uglas „Šta, jeste sigurni?“ i pras u smijeh... rolleyes
Već sam se vidjela kako trčim u dućane mijenjati barem ovo zadnje plavih stvari što sam kupila, kadli se sestra okrenula prema doktoru neka pogleda još jednom, to njoj ne djeluje kao curica.
Na to je doktor malo bolje promotrio našeg Lupka, potvrdio da je ipak mali pišonja a sada napokon imamo i foto dokumentiran spol; doktor nam je čak velikodušno zaokružio ključni dio slike da se možemo preseravati pred svima (iako sami ne kužimo što je na slici). smijeh
E sada slijedi slikanje i uređivanje kutka.... pomalo...

I, da.. još nešto jako važno – napokon smo malome kupili kolica! Istina, ne ona koja smo mjesecima planirali nego jedna sasvim drugačija, malkice modernija (M-ov utjecaj, morala sam mu malo popustiti) i potpuno spontano jučer odabrana, ali smo oboje jednako oduševljeni. yes
Eto, najveća stavka riješena, sada još tisuće sitnica... I eto pomalo...

03.01.2011. ...21:35 [ Komentari (3) ] Isprintaj

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< siječanj, 2011 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Srpanj 2012 (1)
Siječanj 2012 (1)
Listopad 2011 (1)
Lipanj 2011 (1)
Travanj 2011 (3)
Ožujak 2011 (2)
Veljača 2011 (1)
Siječanj 2011 (2)
Prosinac 2010 (3)
Studeni 2010 (1)
Listopad 2010 (3)
Rujan 2010 (4)

Opis bloga


  • Od beznađa do malog čuda. Moja priča.

    Pretpostavljam nekima nezanimljiv, ali za mene virtualni dnevnik buduće majke od kojih (malo manje od) tridesetak godinica....
    Da se lakše prisjetim ovih slatkih dana kada moj hahar i nevini princ (ili princeza) loptom razbije prozor, podere najdražu haljinu ili samo ucapka blatom cijeli stan i netom izglancane podove.