29

utorak

studeni

2011

Danas je Dan republike

Danas svako zna
da je glava samo jedna
danas svako zna
pred kim pasti na koljena

Zabranjeno pusenje-Dan republike: http://www.youtube.com/watch?v=bEdVyh8mGIY

Sada je malo drugačije i ne sanja se više ustaški san, ni pljucanje po komunjarama nije što je nekad bilo.

Ali nekad, i ne tako davno, do prije tek godinu-dvje bilo kakav spomen radništva i socijalne pravde je bio proglašavan za jugonastalgičarstvo.

Bio je postavljen znak jednakosti između komunizma i jugoslavije te socijalne pravde i komunizma, a pošto komunizam nevlja onda ne valja ni socijalna pravda, je li?

Treba to odvojiti. Kod nas se je vodila borba protiv komunizma, a ne protiv Jugoslavije.
Pogledajte malo bolje. Ono komunističko, zaštita radništva, tvornice, proizvodnja to je nestalo To se uništavalo i unštava.

Mafije država nastalih raspadom surađuju, to se nije uništilo, cajke su u điru, ujedinjuju se željeznice, sportska natjecanja, gospodarstvo....

Znači nije se raspala Jugoslavija nego komunizam. A nije Jugoslavija bila samo unitarizami totalitarizam već i izvlačenje milijuna ljudi iz srednjovjekovnog načina življenja, modernizacija, emancipacija žena, obrazovanje, industrijalizacija, javno zdravstvo. A mi ćemo dobiti unitarizam jednog tržišta, totalitarizam Slobodnog tržišta i razvaline svega onoga dobrog što je komunizam donio.

Osobno ne želim cajke, niti suradnju mafija, niti jedne željeznice, niti jedinstvene košarkaške, rukometne lige, prtvaranje žena u majke rodilje, a to smo dobili. a neke druge stvari izgubili.
Ovo što imamo je jugoslavija novim sredstvima.

Ja sam za komunizam bez Jugoslavije, a ne za Jugoslaviju bez komunizma.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.