Kriminalno dosadan blog

Bilješka uvedena 02.10.2022.
Posebno osjetljive persone koje umjesto sranje govore velika nužda, umoljavaju se da se ne čude k'o picek glisti.
Svaki zapis koji se bavi Gabrielom de Mefistom, a i poneki koji se njime ne bavi, neprimjeren je za njihove nježne pojmove i shvaćanja.
Čitajte, ali znajte, vrijedi
"Lasciate ogne speranza, voi ch'intrate"
Bili ste unaprijed upozoreni. Autor.

Urednik: Dragec, daj ovo smjesti nekud. Dragec:Dobro tak? Urednik:Nek' ti bu, kaj sad. Prestanite se zajebavati, Uprava

ponedjeljak, 31.12.2007.

Za Novu godinu bute me još čuli!

Puno srećesvako dobrosega vragai kaj kaj!

31.12.2007. u 23:59 • 6 razmatranjaŠtampaLinkaj!

srijeda, 26.12.2007.

Naslov ću smisliti kasnije...

Ako ovaj napisi i dalje nosi naslov "Naslov ću smisliti kasnije" onda znajte da mi se nije tražio naslov, a i pisanje sam započeo "samo tako", potaknut nekim glupostima koje su mi se motale po glavi, par puta zapele za pokoji živac, pa sada, osim gluposti, imam poteškoće i sa glavoboljom.
Kao da je to opravdanje za smušeni tekst, ali ga, opravdanje, imam za razliku od prethodnih smušenih tekstova kada glavobolje odrješiteljice nije bilo da se na nju izvlačim.

Naslov ću smisliti kasnije ili Gastala ponestaje

Nego... Božić.. pa i Štefanje, ili kako to vele "blagdan poslije Božića" ili tako nekako... dani kada smo u većini slučajeva kod svojih kuća. Pogotovo na Štefanje, nakon što su neki od vas imali vrlo naporan raspored, ispunjen žvakanjem svega i svačega. Za neke je "stvar" započela sa večerama na Badnjak, pa se produžila preko Polnoćke na post-Polnoćkanske trač partije. Neki su tek tada večerali i tome slično. Većinom je sve završilo Božićnim ručkom koji je za većinu sastavljen od kojekakvih artefakata puretine u ovom ili onom obliku. Na Štefanje uglavnom sjedimo ili ležimo otpuhujući i lagano ili ne-baš-previše-lagano podrigujući i cijenimo što ne postoji institucija Božićnog ili Štefanjskog doručka kao što je to slučaj sa Uskrsom.
Zaista... zašto su dva od tri najveća kršćanska blagdana povezana sa obilatom žderačom i pijačom? Nema li tu nečeg poganskog u svemu tome? Možda baš i ne previše poganskog, osim ako se ne gleda na to prema kršćanskoj terminologiji... jer... ipak, koliko mi se čini, rimske Saturnalije preteča su naših Božićnih prežderavanja.
Rimljani, kakvi god bili, nisu baš pogani, ali svejedno...
Poganima bi mogli smatrata "barbare" tipa Huna, Avara, Slavena, Germana i ostalih "divljaka" koji su doma zaboravili zatvoriti vodu pa su ih previsoki računi potjerali na emigraciju, što nas dovodi do prvog povijesno zabilježenog slučaja trafickinga.
No, nadalje, imamo još i bakanalije, isto takve gozbe sa pretjerivanjem...
I sve te fešte padaju u vrijeme zime, kada priroda miruje, a ljudski je duh okovan ledom, pa da se nečime razgali, troše se mukotrpno skupljene zalihe od ljeta...
A-joj... kuda li sam samo otišao...
U principu, sebe ne smatram kršćanom, iako sam kršten. Dijete sam mračnog (a)socijalizma, kada se djecu potajno nosilo u seoske crkve na krštenje, pa se to tako desilo i meni. Ostale sakramente nemam, pa se stoga ne želim klasificirati kao vjernik, jer drugi su se potrudili oko svojih sakramenata, što ih nužni ne čini vjernicima niti dobrim kršćanima, ali stručnjaka stručnjakom ne čini samo znanje, treba i potvrdu da bi mu se znanje priznalo. Tako je i sa vjerom - sakramenti potvrđuju. Uzgred budi rečeno - diplome, kao niti sakramenti, ne osiguravaju izvrsnost onoga što potvrđuju.
Mislim da ne trebam ići dalje sa analogijama.
A niti sa digresijama.
Što sam želio reći? A da... ne smatram se vjernikom. Na živce mi ide komercijaliziranost Božića.
Sva je sreća da Ameri nisu i Uskrs i Veliku gospu prepoznali kao blagdane, inače bi se prodavalo sve i sva. Ne želim niti pomisliti kao bi to sve i sva izgledalo, ali bilo bi poprilično slično ludilu koje prati Božić, ako ne bi bilo još i gore.
Na živce mi ide i segregacija koju se pokušava izvesti, odvajanjem vjernika od (ne)vjernika, kao što to ide nekima od ruke...
Želio sam tu navesti link na post Arhangela, o kojem se piše na naslovnici servisa nam našeg, jer mi se činilo da upravo on spominje rečenicu "Sretan Božić svim vjernicima!", ali to iz njehovog članka izvlači uredništvo, tako da linka neće biti, jer Arhangel nam daje pravu čistokrvnu čestitku u kojoj nema niti natruhe komercijale, samo ono, prvobitno značenje Božića... pa ću staviti link na taj zapis... samo usporedbe radi sa onim što sam ja napisao....
Ah... opet sam se malo izgubio u razmišljanjima...
Da, htjedoh reći da iako nisam vjernik u punom smislu te riječi, ipak, pa ma koliko apokrifno to zvučalo, slavim Božić i Uskrs... mada se u oba slučaja sve svodi na (ne)kontrolirano prejedanje svim blagodatima slane i slatke kuhinje...
Čujem primjedbu, i prihvaćam je. Zaista. Trebalo mi je toliko puno riječi da izreknem samo tu gornju rečenicu. I to zato jer imam onaj neodoljiv osjećaj cigle u želucu, nakon svih suhomesnatih proizvoda koje potrpah u sebe na Badnjak, i svih purećih derivata sa mlincima koje potrpah jučer za ručak. A da o šećerno-margarinsko-orahovim derivatima prerađenim na temperaturama od 150 do 200 C i ne govorim. Danas je na jelovniku Gastal.
Ugodne blagdane i što manje posjeta ljekarnama.... Gastala ponestaje!

26.12.2007. u 10:00 • 10 razmatranjaŠtampaLinkaj!

utorak, 25.12.2007.

Čestitka (not)








A ovo ćete sami kliknuti, ne daju mi ubaciti video...

Yeah, right... sada, kada ste si svi poprek ispočestitali, bio bi red da i ja izbacim kakvu lame čestitku, pa je ovo baš to - lame čestitka.
Od početka prosinca me izluđuju sva ta zvona iz džungle koja se miješaju sa štilom od noći dok neki idiot svake druge godine nađe novu babu, baš na Božić, jedan drugi mamlaz se ne sjeti ići doma ranije, nego baš na Božić, a već dvadesetak godina hrpa idiota ispituje sve oko sebe znaju li Oni da je Božić... mislim, mogao bi im netko reći da je u eri globalizacije odavno postalo poznato, i u najtamnijim zakucima ove planete kako postoji parsto miljuna kršćana i kako oni, eto, slave Božić, a ne da me svake godine glazbeni urednici s radija bombardiraju ugođajem, neka uzmu minobacače, ljepše zvuče, ili nek' netko zove Hitnu, jer sam u smrtnim mukama kad čujem ono cilikanje.
E, da, i još ona Mariahahajah ili kak se već zove, ili je Glorija, nije ni bitno... ona bi mene za Božić? Pa koji ću joj kukuruz ja? Čisto me strah, zamisli, dođe po mene i onda se ne razočara... užas... ovak' mi baš Božić ne leži kao praznik i onda me još nekakva sisulja pokupi, jer me "želi za Božić"... aaaaaaaaa....
Vele, neki Santa dolazi u grad...
Podsjeća me na vic o Velikom Joeu...
Koga vraga sad još i taj Santa dolazi i otkud njemu pravo da mi se baš kroz dimnjak gura u kuću?
Srećom, dimnjak je plinski, pa je sva sreća da će, onako debeo, završiti u peći od centralnog, osim ako ne fula dimnu cijev i uđe u onu iz koje smo ljeti tjerali stršljene.
Još mi se parkira na krov sa zapregom sa 12 jelena, od kojih svaki teži od 600 do 700 kila... hej, pa to je skoro 8 tona mesa na mom krovu... jeste ponoreli?!?
Piše on i nekakve popise, i to samo za djecu... koji pedofil! A da mu netko pregleda njegovo računalo? Svašta bi tamo našli, kladim se... jer, koji se normalan muškarac, bez prisile, oblači u crveno, sa crnim čizmama i pri tome se još i onako glupavo cereka? Samo perverznjak sa fetišom!
Još si uzima pravo odlučivati tko je bio dobar, a tko loš... ajajajajaj... karamba i karambita, koji lik...
Pogodili ste - ovo je antičestitka i to samo zato jer je neoliberalni konzumerizam (kako volim reklame na televiziji) od tog lijepog, mirnog, svečanog, crkvenog blagdana napravio razulareno čudovište prepuno kiča, neukusa, čudnih zvukova koje ispuštaju borovi (!!!), prepuno čokoladnih figurica Djedova Mrazova, koje su sve preuzele reklamnu odjeću određene kompanije iz SAD-a, prepuno protestantskih običaja koji nemaju veze sa tradicijom, tako da nam se obično unošenje slame u kuću čini barbarskim...
Eto... sad nakon što sam većinu vas uspio popljuvati, možda i uvrijediti... neka vam je sretan Božić... a za Novu godinu budete još čuli svoje!

25.12.2007. u 09:05 • 5 razmatranjaŠtampaLinkaj!

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Blog je zaštićen Copyrightom. Svako neovlašteno korištenje, kopiranje, reprodukcija i služenje sadržajima ovog bloga bez pismene dozvole autora smatra se kršenjem autorskih prava.
Ovaj je blog neprikladan za mlađe od 18 godina jer sadrži potencijalno štetne i uznemirujuće sadržaje neprimjerene maloljetnim osobama. Pristup maloljetnicima dopušten je samo uz dopuštenje i nazočnost roditelja.
Također se umoljavaju persone posebno osjetljive na blasfemiju, izrugivanje vjere, poigravanje vjerskim osjećajima, netrpeljive prema psovanju, uopće, sve persone koje umjesto sranje govore velika nužda, da se ne čude ako koji post bude neprimjeren i za njih. Na volju Vam je čitati, ali bili ste unaprijed upozoreni...

< prosinac, 2007 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Studeni 2022 (1)
Listopad 2022 (2)
Veljača 2018 (1)
Studeni 2017 (1)
Studeni 2016 (1)
Listopad 2016 (1)
Rujan 2015 (1)
Listopad 2014 (1)
Prosinac 2013 (2)
Kolovoz 2013 (1)
Srpanj 2013 (3)
Listopad 2012 (2)
Rujan 2012 (2)
Rujan 2011 (1)
Listopad 2010 (5)
Rujan 2010 (1)
Kolovoz 2010 (1)
Lipanj 2010 (3)
Svibanj 2010 (2)
Travanj 2010 (7)
Ožujak 2010 (1)
Studeni 2009 (4)
Kolovoz 2009 (2)
Lipanj 2009 (8)
Travanj 2009 (2)
Siječanj 2009 (3)
Prosinac 2008 (1)
Studeni 2008 (1)
Listopad 2008 (1)
Rujan 2008 (2)
Kolovoz 2008 (2)
Svibanj 2008 (1)
Travanj 2008 (1)
Ožujak 2008 (1)
Veljača 2008 (2)
Siječanj 2008 (1)
Prosinac 2007 (3)
Studeni 2007 (4)
Listopad 2007 (4)
Rujan 2007 (5)
Kolovoz 2007 (2)
Srpanj 2007 (5)
Lipanj 2007 (3)
Svibanj 2007 (3)
Travanj 2007 (3)
Ožujak 2007 (9)
Veljača 2007 (4)
Siječanj 2007 (3)

E... daj... upucaj komentare

Copyright © 2006/2012. by MadDog Shüythee
Design © 2007. by Zlica and MadDog.

Tematske i netematske pripomene

Kontakt: MadDogSh glavom i mailom

Komentari koji imaju pretenziju biti samo ascii art biti će obrisani. Hvala.




Smajli alley

sretan"Zapravo najbolji dokaz da postoji inteligentni život u svemiru je da ga mi još nismo pronašli" by Nessa

thumbup Za sve one koji žele pogledati što sve ljudski um ima spremno u kojekakvim skrovitim mjestima. Otkačeni nakit Rozo-Oke/a...

rolleyesČitaj i pusti da drugi čitaju… © by Nessa
bangIznenađenje je majka mudrosti i kamen temeljac sranja © by Azagtoth
roflKojom rukom bog briše dupe? rukom pravde ili ima anđela pomagača? © by MadCookie
yesKvalitetna knjiga je ona kojoj se ne primjećuju stranice :-))© by ZlicaOdOpaka
(edit: yours trooly a.k.a MadDog Shüythee)



... a dalje su samo pilići i pokoja izgubljena ofca ...