Kriminalno dosadan blog

Bilješka uvedena 02.10.2022.
Posebno osjetljive persone koje umjesto sranje govore velika nužda, umoljavaju se da se ne čude k'o picek glisti.
Svaki zapis koji se bavi Gabrielom de Mefistom, a i poneki koji se njime ne bavi, neprimjeren je za njihove nježne pojmove i shvaćanja.
Čitajte, ali znajte, vrijedi
"Lasciate ogne speranza, voi ch'intrate"
Bili ste unaprijed upozoreni. Autor.

Urednik: Dragec, daj ovo smjesti nekud. Dragec:Dobro tak? Urednik:Nek' ti bu, kaj sad. Prestanite se zajebavati, Uprava

četvrtak, 23.08.2007.

Škrip... škrip... škrip...

Napomena: Tekst koji slijedi za(po)čet je jučer, 22.08.2007. godine negdje oko 16 sati i javnosti je obznanjen u svojjih devet inačica odjednom, od kojih je šest završilo odmah u smeću, a tri su, što zbog moje lijenosti, a što zbog sporosti bloga neko vrijeme egzistirale pred vašim očima.
U nadi kako ćete pročitati samo ovu, zadnju inačicu koja opisuje sve muke kroz koje prođoh, neka vam je sa srećom...

Whooaaa...

Mislim, totalno netipični naslov posta kojim izražavam svoje slaganje sa novim dizajnom blogeditora, sa novim dizajnom same baze i, općenito, novostima koje su pred nama.
Poput ofce, slušam što mi "das urednischtvo" veli i poslušno krećem u uređivanje, ali i u objavu novog posta, čisto iz "pizdarije"... da vidim čega tu svega ima nova i ima li što novo uopće.
Vjerojatvo stotine vas sada pregledava novitete... ne znam kako je to kod vas... ali Firefox se sasvim lijepo ponaša u prikazu.
Naravno, kategorije su još uvijek fiksne, fali mi "taganje" kako mi drago.
Nadalje, ne koristim previše smajliće, pa to neću komentirati.
Izdvajanje teksta u okvir? OMG... pa i to funkcionira? Da vidimo...
Ofkors, blesavo je malo teksta uokviriti pa ću malo lorem-ipsati...

"Lorem ipsum error oblique lucilius cu mei, vel ad munere legere. Te usu odio impetus forensibus, ius possit copiosae dissentiet cu, libris civibus ex his. Usu id quaeque fabellas, audiam gubergren eu vix, minim nostrum vim no. Ut cum prima malorum. Ex mei vide natum omnium.

Hinc eruditi offendit ex eos. Ei tale adhuc civibus eam, per te posse blandit repudiandae. Ceteros consectetuer ea mei. Ea agam legimus vim. Nec utroque graecis ea, sit dico definitiones id.

Ad mel hinc patrioque signiferumque, est autem iudicabit scriptorem cu. Mel et solum nostrud fabulas, pri cibo erant deterruisset at. Audire volutpat salutatus."


Ako niste znali, postoji tzv. Lorem-Ipsum generator... nisam niti ja to do sada znao, ali... sada znam... hehehehehe...
Dobra stvar za sve koji isprobavaju dizajn... mislim da ću ga češće koristiti.
Gle... ne šljaka mi glavni dio gumba... spremi, pogledaj i objavi... ili...
- dramska pauza dok autor bulji u početak nestajanja njegovog teškom mukom sročenog bezveznog teksta u bespućima klijent-server komunikacije u aplikaciji koja još uvijek radi malo ukočeno, da ne bi bili i okrutniji -
…hm… da… recimo da radi… sporo… ili skoro uopće ne… čini mi se da ću još morati malo pričekati sa objavom ovog teksta… malo je rano, a i filing rada bloga me podsjeća na ne tako davne dane… ali…, bar za sad, u 19:20, 22.08.2007. blog radi, kako radi, druga je priča jer sam prije tri, pardon, četiri minute kliknuo na gumb "spremi" u blog editoru i još uvijek, i dok pišem ovaj dio u svom omiljenom offline tekst editoru, "ide" spremanje… kao u dobrim starim danima… i nikud se ne miče… to bar trenutno…
Upravo stavih i komentar:
Izgledom se čini praktičnije, funkcionalnost još malo šteka... trenutno čekam na "spremanje", dok mi gumb "pogledaj" ne radi... o "objavi" ne želim niti razmišljati.
No, sve u svemu, za uvođenje nove aplikacije i treba nešto vremena pa je ovaj stupanj funkcionalnosti čak i prihvatljiv... ako nije demo verzija... 22.08.2007. (19:28)

Zgodno… interaktivno pratim što se dešava… usput pišem svoja zapažanja… kad se sve sredi, objavim post i postanem slavan…
Definitivno… pokušati će sada, nakon što mi nije uspjelo spremiti post, odnosno, dio posta, ovo što sam tu napisao kopipejstati (koji dobar izraz…) u blogeditor i objaviti, možda objavljivanje bude radilo.
Ako ne, vidimo se za koji sat, dan, tjedan… kad proradi…
Hm… funny… u Firefoxu nije proradilo… probati ću preko Internet Explorera…
Mmmmda… u Firefoxu kad osvježim prozor dobijem pitanje o tome jesam li siguran da želim napustiti pisanje teksta u blogeditoru, a potom dobijem natrag uredno popunjen editorski prostor. U Internet Exploreru to ne funkcionira – uredno ne dobijem poruku i uredno dobijem prazan editorski prostor.
Prvo – I'll stick to Firefox, drugo – IE korisnici, pazite što radite, barem trenutno…
Treće - OK… ostao sam bez browsera za danas, očito je potrebno pokušati kasnije ili kako to vele na srećkama – "Više sreće idući puta".
19:48 Četvrto – još jedan pokušaj objave ovog teksta ... iz IE
19:55 Čudno… mogao bih se zakleti da je uspjelo, a onda odjednom dobijem 6 skica, i ne objavim tekst… idemo iznova… kopipejst i "objavi", ovaj put iz Firefoxa
20:09 Nakon mučenja u vidu iščekivanja svega i svačega, umjesto objavljenog posta dobih 11 skica od kojih niti jedna nije završna verzija teksta. Na kraju balade, kada sam ih pokušao izbrisati, a nadam se da sam krenuo u brisanje skica, ne i postova, dobih ovo:
Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: Can't connect to MySQL server on '10.1.0.97' (4) in /home/blog2/class.hrgan3/db2.class.php on line 27
AdminMax V
ERROR [db]: Uh-huh! Could not connect to database system.

Mislim da ću za danas zaista odustati… sutra je novi dan.

07:23 Novi je dan… I odmah padam u nesvijest jer na popisu objavljenih postova stoji da ih imam 56, a jučer ih je bilo 53. Tko mi je kriv kad bih ja objavio novi post baš u trenutku kad mi blog servis ne radi kako treba.
07:37 Obrisavši kolačiće jer se ti novi postovi nisu pojavljivali nigdje (a zašto se toga nisam prije sjetio) odjednom imam objavljeno 3(!!!) ISTA ili u detaljima različita posta od kojih niti jedan nije ovaj koji je trebao biti objavljen! Pokušavam ih obrisati ali kukuruz… moj se browser upustio u intimna razmatranja sa serverom i osim žmirkanja žabe iz aspika ne daje druge znakove života. Po svemu sudeći nakon što napokon to "brisanje" prođe imati ću te postove istovremeno i u skicama i u otpadu i objavljene…
07:44 Bacam se kroz prozor, promašim asfalt i padnem na plast sijena… otkud sijeno… a, da… pa ja sam vol… i živim dalje…
07:51 Brisanje u tijeku… a ja se vozim… u ludnicu… a sijeno mi u gupcu… Matiji…
Ovo ćete čitati nikad… a možda niti onda…

11:04 Captains log, supplemental: nadam se da je sada sve relativno u redu i da će ovaj zapis ugledati svjetlo dana onako kako je to odavno već trebao...

23.08.2007. u 11:15 • 8 razmatranjaŠtampaLinkaj!

utorak, 21.08.2007.

Evo mene opet...

(... a timing mi je neopisiv!...)
...sa idiotskim razmišljanjima… mislim, ono, k'o da nemam pametnija posla nego da razmišljam.
No, istini za volju, sam sebi sam najvažnija osoba na svijetu, zar ne? A moja taština mi veli da sam, osim sebi, i SVIM OSTALIMA najvažnija osoba na svijetu!!! Tako.
Dakle, apsolutno i nenadjebivo sam ja najvažniji na svijetu i sam sebi sam mjerilo svih stvari.
Drek, ali to za priču i nije bitna stvar, pogotovo kad vas podjebavam da sami o sebi probate skužiti to isto da bi si bili "egal", pa da vam onda mogu ispričati to što bih htio.
Je, jebiga, ali, u nizu bezveznih stvari koje su mi prolazile glavom u zadnjih mjesec dana, niti jedna nije za objaviti jer bi si vjerojatno mislili svašta o meni, a ja sam JA, i ne smijete imati drugih JA osim mene…
Uglavnom, ovaj je tekst pisan u velikim nastavcima. Između prva dva-tri pasusa i ostatka teksta proteklo je skoro tri tjedna, dok je ovaj pasus napisan dva dana poslije da bi vam razjasnio ili zamutio nastajanje teksta.
Dakle, u ovoj odi ego(idiot)izmu, glavni lik je otkriven. Otkriveno je da dotični želi nešto reći… preostaje samo da dotično i pronađe što želi reći… jer ako ne pronađe "to" baljezgati će do besvijesti same besmislice.
Ako me dovoljno poznate, znate da mi se sada javio glas onoga što neki zovu podsvijest, a drugi, koji obično spadaju u liječničku komoru, pododsjek za psihijatriju, obično "podvojena ličnost". E i taj glas (there's someone in my head but it's not me) mi reče – glupsone, pa ti niti sam ne znaš što bi htio. I zahvaljujem se tom glasu na tome jer sam inače već bio na rubu očaja što ne znam što napisati. Sad znam – pišem o tome kako niti sam ne znam što bih htio. Napisati.
Vrlo oštroumno, zar ne?
Štos je u tome da se zna kresnuti kamen o kamen… jer ako se ne zna, onda obično samo zabole prsti, a ako se zna, onda, uz uvjet postojanja suhog lišća ili čega sličnog na mjestu gdje padne iskra iz dobro kresnutog kamena te dobrih pluća sa nepomućenim kapacitetom i dobrim "puhalcem" iz svega tog ase može izroditi i kakva ugodnija vatrica. Ako ne znate kresnuti kamen, i to nikako ne mislim na "biblijski" kresnuti jer osim što je neizvedivo, još je i bolno, tada nećete zaista dobiti nikakvu iskru, osim ako ste u Zelini, gdje bi mogli naći tvornicu kemijskih lari-fari-ćiribu-ćiriba grglj tekućina, nego ćete još zaraditi i natečene ili porezane prste. Ako pak znate kresnuti kamenje, bez ikakvih, ponavljam, primisli na davno opjevanu baladu o ljubavi psu i majci "Zbog tebe bih tucao kamen", tada dobijete iskretinu kak' se šika, koja, ako padne na pravo mjesto, razgori vatricu na kojoj se ogrijete, i nadimite, jer tko se vatre ne ogrije, taj se dima ne nadimi. No, ako padne na krivu stranu, iskra mislim, kamen koji pada na krivu stranu boli, tada vam je bolje da ta kriva strana bude dovoljno udaljena od obližnje šikare i da je dan bez vjetra jer inače dobijete šumski požar, koji, u kombinaciji sa obližnjim stadom preživača sisavaca daje i stampedo.
Izemti rečenice… no, zbilja – trik je u tome da ispravno kresnete kamenom o kamen. Kada ste to savladali, sve ostalo vam je zagarantirano, osim ako niste te sreće pa vam je kamenje premekano, onda ne možete ni u kom slučaju kresati, ni u biblijskom smislu… a inače, onda ide kotač, pa kolotura, pa piramide, pa bakreno doba, pa Huni i Avari, pa Rimljani u svemiru, ali samo ako igrate Civilizaciju u kojoj Charlemagne 1746. navalom tenkova razori Rim… nnnda… kvragu… idem onda pogledati tko je taj tip i shvatim da je to The Karlo Veliki himself i skužim da me Sid Meier zajeb'o, odnosno da ja ne znam, između svih ostalih jezika o okojima nemam pojma, niti Vrancuzki, a da ostale natucam, uz dužnu pripomenu vezanu uz kresanje kamenja.
Naime, osim tog kresanja kamenja, pisanje ovog zapisa istrzano je povremenim odlascima kako na WC radi nužada raznijeh i kvantitetom i kvalitetom različitih, tako i na [sedme] dane hrvatskog performancea, Varaždin 17.08 – 19.08.2008. (ne nije zajeb, na službenoj majici tako piše). Danas je, kad pišem ovaj pasus, drugi dan tog događanja.
No, kako ovako legendarno sjebani zapis ne bih pretvorio u prikaz tih dana i naknadno nakaradno popravio opći dojam o autoru, ostaviti ću to za poslije… možda… ako budem imao volje, jer… fotki imam poprilično. Da ne bi mislili… ovaj je pasus napisan već 21.08., tri dana poslije zadnjeg, a dan nakon onog koji govori da je napisan dva dana kasnije… pa i je, samo u odnosu na koji dan.
Svejedno… očito je da smo još i svjedoci jednog malog gafa blogouredništva nam našeg koje je spremno omogućiti svima komentiranje svačijih zapisa, ali tamo gdje bismo to najradije komentirali – nema mogućnosti:


… ako budete dobri, onda ćete vidjeti i sliku toga, ako mi se bude dalo… i onda će me netko lupiti po prstima da se koristim intelektualnim vlasništvom uredništva, ali… who cares…
Tak, mislim da je mišmaša za ovaj puta – dost.
Svima koji drnjezgaju kako dugo ne objavljujem ništa i kako je već vrijeme da to učinim: da li je ovo dovoljno zorni prikaz onoga što se dešava kad me gnjavite da se igram slučaja?

21.08.2007. u 20:14 • 4 razmatranjaŠtampaLinkaj!

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Blog je zaštićen Copyrightom. Svako neovlašteno korištenje, kopiranje, reprodukcija i služenje sadržajima ovog bloga bez pismene dozvole autora smatra se kršenjem autorskih prava.
Ovaj je blog neprikladan za mlađe od 18 godina jer sadrži potencijalno štetne i uznemirujuće sadržaje neprimjerene maloljetnim osobama. Pristup maloljetnicima dopušten je samo uz dopuštenje i nazočnost roditelja.
Također se umoljavaju persone posebno osjetljive na blasfemiju, izrugivanje vjere, poigravanje vjerskim osjećajima, netrpeljive prema psovanju, uopće, sve persone koje umjesto sranje govore velika nužda, da se ne čude ako koji post bude neprimjeren i za njih. Na volju Vam je čitati, ali bili ste unaprijed upozoreni...

< kolovoz, 2007 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Studeni 2022 (1)
Listopad 2022 (2)
Veljača 2018 (1)
Studeni 2017 (1)
Studeni 2016 (1)
Listopad 2016 (1)
Rujan 2015 (1)
Listopad 2014 (1)
Prosinac 2013 (2)
Kolovoz 2013 (1)
Srpanj 2013 (3)
Listopad 2012 (2)
Rujan 2012 (2)
Rujan 2011 (1)
Listopad 2010 (5)
Rujan 2010 (1)
Kolovoz 2010 (1)
Lipanj 2010 (3)
Svibanj 2010 (2)
Travanj 2010 (7)
Ožujak 2010 (1)
Studeni 2009 (4)
Kolovoz 2009 (2)
Lipanj 2009 (8)
Travanj 2009 (2)
Siječanj 2009 (3)
Prosinac 2008 (1)
Studeni 2008 (1)
Listopad 2008 (1)
Rujan 2008 (2)
Kolovoz 2008 (2)
Svibanj 2008 (1)
Travanj 2008 (1)
Ožujak 2008 (1)
Veljača 2008 (2)
Siječanj 2008 (1)
Prosinac 2007 (3)
Studeni 2007 (4)
Listopad 2007 (4)
Rujan 2007 (5)
Kolovoz 2007 (2)
Srpanj 2007 (5)
Lipanj 2007 (3)
Svibanj 2007 (3)
Travanj 2007 (3)
Ožujak 2007 (9)
Veljača 2007 (4)
Siječanj 2007 (3)

E... daj... upucaj komentare

Copyright © 2006/2012. by MadDog Shüythee
Design © 2007. by Zlica and MadDog.

Tematske i netematske pripomene

Kontakt: MadDogSh glavom i mailom

Komentari koji imaju pretenziju biti samo ascii art biti će obrisani. Hvala.




Smajli alley

sretan"Zapravo najbolji dokaz da postoji inteligentni život u svemiru je da ga mi još nismo pronašli" by Nessa

thumbup Za sve one koji žele pogledati što sve ljudski um ima spremno u kojekakvim skrovitim mjestima. Otkačeni nakit Rozo-Oke/a...

rolleyesČitaj i pusti da drugi čitaju… © by Nessa
bangIznenađenje je majka mudrosti i kamen temeljac sranja © by Azagtoth
roflKojom rukom bog briše dupe? rukom pravde ili ima anđela pomagača? © by MadCookie
yesKvalitetna knjiga je ona kojoj se ne primjećuju stranice :-))© by ZlicaOdOpaka
(edit: yours trooly a.k.a MadDog Shüythee)



... a dalje su samo pilići i pokoja izgubljena ofca ...