Selce: kratki pozdrav;)

subota , 25.06.2016.

more, sunce, uživancija:)puno obaveza u zadnje vrijeme i paralelno iskorištavanje lijepog vremena do maksimuma, dovelo je do toga da sam malo odsutnija u blogerskom svijetu... No, evo barem kratki morski pozdrav;)Selce me ugodno iznenadilo, prvi put sam bila na tom potezu..uvijek me nekako vukla Makarska rivijera (istina, uvijek predivna), ali ipak mislim da je ovaj gornji dio podcijenjen...ugodno sam iznenađena mjestom i plažama, no nedostatak hlada ipak u nekom trenutku potjera u obližnje kafiće......druga stvar koja me neugodno iznenadila je cijena suvenira.. skuplje nego u Rimu, Francuskoj i ostalim kvazi skupim destinacijama -.-tako da je i drugi pokušaj prešetavanja na 35+ stupnjeva, završio s pivom..i otkrivanjem meni izuzetno simpatičnog mjestašca:)


Milano

petak , 03.06.2016.

Teško se odvojiti od ovoga grada, ali evo približio se i taj trenutak. Idemo početi od smještaja... Nije da smo stigli provesti puno vremena na toj lokaciji, ali eto svojih par noći prespavali smo u malom hostelu International. Najbolja je stvar bila da nam je metro bio odmah ispod ulaza što se u tišim noćnim satima povremeno čuje/osjeti u sobi, ali ništa strašno ili ometajuće:) Kad smo već kod metroa...moram spomenuti i svoje novo iskustvo: vožnju bez vozača:) eto nisam znala da su roboti stigli i do Italije...Ispred ulaza hostela parkirao se i čovjek s malom tržnicom:Idemo prvo do trga......na kojem je vidljivo da su u tijeku bile pripreme za Ligu prvaka...a kad već to spominjemo, idemo kratko skoknuti na drugi kraj grada i pogledati stadion:..i stvaranje grafita oko njega..................Kada već spominjem grafite, moram vam pokazati i mali biser ulične umjetnosti: Porta Ticinese......mjesto na kojem ćete pronaći prava mala remek djela i gdje će vas za zida gledati mnoge poznate ličnosti.....i meni omiljeni G. Verdi :)Okrenimo se malo......jer ovdje se isplati malo zastati.Mjesto koje nikako ne biste trebali propustiti su svakako Navigli kanali. Naš prvi odlazak na ovo predivno mjesto bio je tik prije nevremena.....no srećom vratili smo se navečer i priuštili si romantičnu šetnju.....a ukoliko volite večernju klopu, sladoled, pivo, čašu dobrog vina ili jednostavno druženje gdje ''ima života'' ovo je također dobar izbor za vas. Kanali Navigli su me podsjetili na ljetne večeri i okupljanja na rivama...Ako ste ipak mirniji tip osobe ili trebate odmor od velikog grada, svakako preporučam da krenete u obilazak impresivnog Indro montanelli parka......u kojem ćete moći uživati na nekoj od klupica ili šetati gledajući ljepotu prirode......naučiti nešto novo i pogledati spomenike smještene duž parka.....a ako imate planinarskog duha u sebi, sigurna sam da će vam pažnju privući i ovo kamenje:)U blizini je prirodoslovni muzej.....i simpatične životinje ispred.Stari blogeri koji su me pratili kada sam pisala o Rimu, kao i oni koji su sami vidjeli slavni rimski Vittorio Emanuele spomenik, odmah će znači zašto povlačim paralelu i zbog čega me na isti način fascinirao Arco della Pace u Milanu. Iako se ovim uzdiže Napoleonova pobjeda, predivni ''konjići'' su i tu prisutni:) Pa evo, divite im se i vi:)Bilo mi je zanimljivo čuti ženu koja je nekome prepričavala kako je u Italiji prosvjed prilikom svakog njenog posjeta. Možda će to i nas pratiti: Rim pa Milano... Upečatljivo je mjesto na kojem se pripremao prosvjed, na trgu ispred burze:)Kada govorimo o Milanu, neizostavna je i čuvena La Scala, a uz nju vam prilažem i prepoznatljivi žuti tramvaj:)Treba istaknuti i Santa Maria delle Grazie, ako ne samo zbog Leonardove Posljednje večere, onda barem zbog predivne arhitekture...................


Osim očekivanih turističkih atrakcija, pažnju su mi privukle male šumice na balkonima......koje su na dvije zgrade posebno zanimljive:)Dok Talijani zalijevaju svoje zelene šumice, mi s novim lijepim iskustvom odlazimo na svoj zeleni bus;)

Acquario Civico Milano

srijeda , 01.06.2016.Neka ovaj put fotografije govore umjesto mene..idemo posjetiti akvarij :)....


...


...


...


....


...


...

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.