Porezna reforma

10 rujan 2014

Neki su dan naši statističari izračunali da više od polovice zaposlenih u našoj zemlji ima plaću manju od državnog prosjeka. Pa je Vlada odlučila to promijeniti i provesti poreznu reformu koja će za cilj imati povećanje standarda zaposlenih i rast potrošnje, te time i ekonomski uzlet. Tako će velikoj većini zaposlenih plaća porasti u iznosu između 50 i 100 kuna. Naravno, onima koji imaju desetak i više tisuća kuna mjesečno, plaće će porasti i za 1000 kuna. Ipak su to, da onaj tko ima više mora imati još više, a onaj tko ima malo ne mora imati niti to malo, tradicionalne biblijske vrijednosti. A naša je vlast, zajedno sa pukom, bogobojazna i pobožna i lijepo je vidjeti da se svi drže tih načela.
Tako će naši građani bogatiji za kojih pedesetak kuna milošću i mudrošću države odmah moći pohitati u švedske, njemačke i talijanske markete i trošiti do iznemoglosti. Istina, lokalna je samouprava najavila da će gubitak sredstava od smanjenja poreza nadoknaditi povećanjem lokalnih prireza, komunalnih doprinosa, cijena vrtića i sličnih stvari s kojima se susrećemo svakodnevno. No, o tome ćemo razmišljati kad se to i stvarno dogodi, odnosno, kad se tih 50 kuna više u novčaniku danas pretvori u 500 kuna manjka sutra. Do tada, uživajmo u potrošnji i iskažimo zahvalnost političarima koji vode državu.
Mada nekako mislim, ako su nam već htjeli dobro i ako im je stvarno stalo da imamo koju kunu više u novčaniku, mogli su nam to omogućiti puno brže i jednostavnije. Tako da su nam dozvolili da svi registriramo automobile u Daruvaru, da se svi na račun HZZO-a liječimo u Austriji i Njemačkoj i da boravišta prijavimo u Monte Carlu i na Kajmanskim otocima.

Oznake: novi porezi-nove mogućnosti

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.