Tisuću zašto, nijedan zato

04 siječanj 2015

Zašto naši ljudi, Hrvati, koji žive u inozemstvu, u zemljama zapadne Europe, u SAD-u, u Kanadi, u Australiji i Novom Zelandu i na izborima se tretiraju kao dijaspora, toliko mrze građane Hrvatske i Hrvatsku? Zašto nam svima žele polaganu i bolnu smrt i totalno uništenje u velikim mukama?
Zašto ti ljudi, koji su otišli iz ove zemlje u potrazi za boljim životom i većom zaradom, maknuli se od ovih kriminalaca, lopova i ljigavaca koji drmaju našom državom, koji danas žive u politički, pravno i gospodarski uređenim državama, koji tamo školuju svoju djecu i dostojanstveno žive od svojeg rada, koji su u bijelom svijetu vidjeli kako bi uređeno i pošteno društvo trebalo izgledati, zašto sva ta hrvatska dijaspora u 90% slučajeva na izborima glasa za zločinačku organizaciju HDZ i njihove kandidate? Što je to tako zlo i podmuklo u njima pa da s veseljem na izborima zaokružuju redni broj na glasačkom listiću ispred imena stranke koja je ovoj zemlji učinila zla i nesreće više nego svi njezini neprijatelji od stoljeća sedmog? Zašto ljudima koji su ostali živjeti na ovom "kamenu tvrdom" žele nametnuti zlo od kojega su sami pobjegli?
Zašto tamo neki Jozo, koji od trafike u Torontu školuje sina i kćer na sveučilištu, putuje na ljetovanje na Brač, mijenja automobil svakih pet godina, razmišlja o tome u koji će restoran u nedjelju izvesti ženu i sjeća se kako je u najljepšoj zemlji na svijetu tako razmišljao s čime će u ponedjeljak platiti struju, zašto on svake dvije, tri godine, u neku nedjelju, nakon mise i prije roštilja kod kuma Zvonka, zajedno s tim kumom ode u Hrvatski dom i ispod raspela i šahovnice ponosno zaokruži redni broj ispred stranke čiji je istaknuti član novcem iz proračuna i članarinama za koje je reketario obrtnike kupovao preparirane medvjede, jazavce i gorile?
Zašto neki Franjo, koji će od Kraljevine Švedske dobiti mirovinu ako je i samo jednu godinu radio u toj zemlji, ode u naše veleposlanstvo u Stockholmu i glasa za stranku čiji je predsjednik mirovine svojih građana potrpao u kožnu torbu i naumio s njima kidnuti u alpske visine?
Zašto sve to napravi i neki tamo Stipan u Canberri? Zašto on misli da će nama u matici zemlji poteći med i mlijeko ako i on skupa s nama odabere stranku čiji lokalni baja deset godina koristi službeni auto i službenog šofera (kojeg plaćamo mi koji punimo proračun, a taj ga Stipan ne plaća jer ne živi ovdje) da bi svog potomka vozio na nogomet?
Zašto? Psihijatri, psiholozi, Vidoviti Milane, čarobna kuglo, dabrova iznutrico? Bilo tko? Zašto?
( Pitanje se odnosi na ljude koji žive u Bosni i Hercegovini i glasaju na izborima koji se tiču političkog uređenja Republike Hrvatske. Oni su u još malo većem dreku nego mi također zahvaljujući strankama koje nose časno kriminalno ime HDZ, pa glasanjem za HDZ na hrvatskim izborima izražavaju svoju ljubav prema matici domovini i želju da ne zaostajemo u razvoju s kriminalnom organizacijom na čelu države.)

Oznake: ljubav i mržnja

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.