Premijer divljao na sjednici Vlade

12 studeni 2014



Na zatvorenom dijelu sjednice Vlade dogodio se veliki incident, čiji je glavni akter bio premijer Zoran Milanović. Na snimkama internog vladinog video sustava vidi se kako premijer gubi živce zbog neposlušnosti svojih ministara, a ono što je uslijedilo šokiralo je sve prisutne, kao i sve one koji su vidjeli snimku.
Premijer je prvo oštro ukorio ministra Mornara jer nije sproveo rezove u svojem resoru, na što mu je ministar znanosti i obrazovanja odgovorio da on to neće napraviti.
Premijer Milanović je tada ustao i zaurlao na ministra: "Nema neću kod mene! Nije normalno da vi, odrasli ljudi i ministri drastično ne režete troškove u svojim resorima! Imate li vi uopće muda!??"
Premijer Milanović potom nasrće na ministra Mornara i traži od njega da skine hlače i pokaže svima da ima muda za bolne rezove. Ministar Mornar počinje jecati "neću se skidati" i pogledom tražiti pomoć od ostalih kolega. No, većina ministara se prave da ga ne vide, neki pogledom prate pauka na stropu, a ministar malog poduzetništva baš u tom trenutku popravlja frizuru. No, u pomoć prestravljenom ministru Mornaru ipak priskače ministar zaštite okoliša Mihovil Zmajlović, te ga brani od premijera riječima da on zna kako ministar Mornar ima muda, isto kao što ih ima i on, ali se boje da bi preveliki rezovi u resoru djelovali pogubno na njihova muda, s kojeg god aspekta gledali na to.
Premijer Milanović se zatim obraća svima riječima kako je sasvim normalno da u ovakvim teškim trenucima svima pokažu kako imaju muda i sprovedu bolne rezove, gdje god se to od njih očekuje. Zatim, na zaprepaštenje svih prisutnih, a kako bi potkrijepio svoje riječi, premijer pred svima spušta hlače i pokazuje svoja muda uz znakovitu i sada već povijesnu rečenicu: "Ako su me od sjedenja i slušanja svih vas do sada muda boljela, sad vam ozbiljno kažem da potražite zaklon! Jer mi više puca kita i za vas, i za državu i za narod!"

Oznake: ekskluzivno

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.