Prva pobjeda u gostima

20 siječanj 2018


Ima onaj vic kad Superman stoji na vrhu nebodera u Americi i gleda dolje. Dođe Mujo do njega i pita ga što gleda.
- Vidiš onaj parkirani taksi i kombi dolje? - pita ga Superman.
- Vidim - veli Mujo.
- Evo, ako skočiš između ta dva auta, odskočiti ćeš natrag do vrha nebodera.
- Ajd ne seri!
Superman skoči i vrati se natrag na vrh nebodera.
- Vidi stvarno! - veli Mujo pa i on skoči i razbije se sav.
Sutra Superman ponovi istu stvar s Hasom, prekosutra sa Suljom.
Treći dan idu vijesti na CNN-u: "Moli se Superman da više ne zajebava Bosance!"
Naša se predsjednica ovaj tjedan također uživila u ulogu Supermana. Zajebavala Bosance par dana. Prvo im je rekla da je čekaju na aerodromu, a ona ostala doma. Neki bosanski ministar siromah cijelu večer čekao njen avion, a ona doma u krevetu grijala noge Jakovu na leđima i gledala rukomet. Onda se sutradan malo iznenadila kad je postala prvi državnik kojeg u Bosni nije dočekao netko od njihovih nebrojenih predsjednika ili ministara, a takve čeljadi barem u Bosni ima na bacanje, barem za jedno 20 normalnih država.
Onda je malo posjetila Hrvate u Derventi, gdje je danas Republika Srpska. Sjećate se nedavne presude Haškog suda o tome kako je Tuđman imao svog udjela u udruženom zločinačkom poduhvatu u Bosni. Malo i je. A upravo su Hrvati iz Posavine prve i najveće žrtve tok udruženog zločinačkog poduhvata, zahvaljujući humanom preseljenju i mapama na salvetama našeg velikog Doktora. Sad ih je posjetila naša predsjednica i rekla im kako moraju ustrajati u ostanku na svojim ognjištima i valjda se, to nije precizirala, nekako adaptirati da žive od trave i zraka jer osim toga u tim krajevima i nije baš ostalo nečeg drugog.
Na kraju je, uz osiguranje kao da se na Zemlju spušta prva delegacija nekih vanzemaljaca, posjetila i Ahmiće i izrazila sućut obiteljima stradalih. I naglasila kako voli tako doći na stratišta, u tišinu i daleko od očiju javnosti i medija. Jer dok u Bosni u tišini i tajnosti obilazi mjesta zločina, u Hrvatskoj one odgovorne za te zločine časti na slavljima.
Eto, sad i naša predsjednica ima u svom mandatu jednu vanjskopolitičku pobjedu, Da malo popravi skor nakon stajanja pred ogradom Bijele kuće i nakon što ju je Erdogan poslao po slatko kad mu je počela pričati svoju viziju budućnosti Bosne i Hercegovine.

Oznake: pobjeda

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.