Hrvatski biskupi spremni za novi križarski pohod

16 svibanj 2014


Hrvatski su biskupi pokrenuli novu inicijativu, nezadovoljni stanjem u svojoj blagajni i odnosu javnosti i države prema njima.
"Prilozi vjernika su svakim danom sve manji, a donacije države jedva pokrivaju troškove održavanja automobila i standarda života koji nam propisuje riječ božja. Stoga pokrećemo nacionalnu inicijativu, za koju ćemo podršku tražiti i od Vatikana, a posebno pozivamo sve zdrave političke snage koje su na domoljubnoj i kršćanskoj liniji da ju podrže i pridruže joj se", rekao je glasnogovornik HBK.
Onda je sam kardinal objasnio o čemu se radi.
"Ovakvo ignoriranje, zanemarivanje i neuvažavanje Crkve je opasno i pogubno za sve nas biskupe, svećenike i redovnike i naš način života. Stoga predlažem da Vatikan i Crkva pokrenu novi križarski pohod, na čije smo se čelo mi u Hrvatskoj spremni postaviti. Predlažem da se pokrene ofenziva svete katoličke vojske protiv nevjernika i krivovjernika, što će biti za primjer svima ostalima da se prema Crkvi i njezinim velikodostojnicima treba ponašati krotko, ponizno i darežljivo, po pitanju materijalnih dobara, ali i tjelesnih, ukoliko su potrebe velikodostojnika takve. Za metu potvrde naše vjere i njezine ispravnosti predlažem ovaj puta Dubai, pošto se tamo ima što vidjeti, uzeti na proučavanje, a bogami i pokrstiti."
Kaptol poziva sve političke stranke kojima su na srcu vjera, domovina i dobrobit preuzvišenih biskupa da se priključe inicijativi, te da, kada uđu u Europski parlament, tamo propagiraju i zagovaraju čim bržu realizaciju tih, kako ističu, "tradicionalnih vrijednosti svakog katolika i istinskog domoljuba".
Nadbiskup zagrebački je svima ostalima koji se namjeravaju priključiti inicijativi predložio da svoje troškove novog svetog križarskog pohoda namire pustošenjem Rijeke.

Oznake: širenje božje riječi4

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.