Prve svjetske korupcijske igre

18 veljača 2014



Vlada RH odlučila je u suradnji sa Hrvatskim olimpijskim odborom organizirati Prve svjetske korupcijske igre političara. Zašto se baš naša zemlja prihvatila organizacije jednog tako velikog i zahtjevnog međunarodnog događaja? Bogato iskustvo, vrhunski stručnjaci na tom području i dobra međunarodna reputacija izbacile su našu zemlju na prvo mjesto potencijalnih domaćina. U vladi su vrlo zadovoljni i očekuju da će to biti još jedan impuls posrnulom gospodarstvu i ekonomiji.
"U Hrvatskoj će se, zahvaljujući nama, pisati svjetska povijest korupcije", izjavio je predsjednik republike na predstavljanju domaćinstva novinarima i i međunarodnim delegacijama korumpiranih političara.
Predstavljene i su i neke od glavnih disciplina.
Jedna od njih je "Pokretanje poslovanja". Natjecateljski timovi bit će raspoređeni po raznim ministarstvima i uredima, a pobjednik će biti onaj tko od zainteresiranog poduzetnika u najkraćem vremenu izvuče najviše novca, a da mu za uzvrat ne pruži baš ništa.
"Javna nabava" je disciplina u kojoj je Hrvatska apsolutni favorit. Naš ministarski tim krenut će u lov na zlato, tako što će najpreciznije i najbrže namjestiti natječaje čak i za ukrasni i toalet papir, i to samo friziranjem tehničkih specifikacija.
Zanimljive discipline biti će i "Prodaja putnih isprava osobama sumnjive prošlosti", "Legalizirajte nemoguće!" i "Najmaštovitiji porez koji se može platiti i ispod stola".
Naša se vlada medalji nada i u disciplini "Tko će koga, ako ne svoj svoga". Pogađate, radi se o tome da u čim kraćem periodu zaposlite u državnoj upravi što više članova obitelji, stranke ili rođaka, te da to javnosti prikažete kao razvojnu investiciju.
Da bi se političari u borbi za titulu najkorumpiranijeg između natjecanja malo i odmorili i razonodili, pobrinut će se njihov domaćin, predsjednik Republike Hrvatske. Za sve natjecatelje i uzvanike u sklopu njegovog programa "Nova pravednost" organizirane su "Radničke igre gladi". Na maksimirskom stadionu borit će se skupine radnika čije su firme otišle u stečaj ili rade ali ne isplaćuju plaću. Nagrade za preživjele radnike bit će simbolične, poput odgode deložacije ili isključenja struje na dva tjedna, dodatni bodovi na "plus kartici" ili osobni prijem kod predsjednika i premijera, koji će im naglasiti važnost vjere u bolje sutra

Oznake: više, više.još!

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.