-----Champions League:LIVERPOOL-INTER(19.02.2008)-----

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

06.01.2008-LUTON TOWN-LIVERPOOL(FA CUP)

Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us

LIVERPOOL O7/08












Danielle Lloyd-KRALJICA LFC-a

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us


LIVERPOOLOVI LINKOVI
LIVERPOOLFC.TV

THIS IS ANFIELD

PREMIERSHIP

LIVERPOOL HRVATSKA


MOJI LINKOVI:
BLOG HNK HAJDUKA

NAJBOLJI HAJDUKOV BLOG

ARSENAL BLOG

CELTIC BLOG

JUVENTUS BLOG

VALENCIA BLOG

REAL MADRID BLOG

LUKA MODRIĆ BLOG

FIORENTINA BLOG

REAL MADRID(veličanstven blog)

ARSENAL(ljungan) BLOG

BARCELONA BLOG

NK DINAMO BLOG

MANCHESTER UNITED BLOG

ARSENAL KABAROVSY BLOG

NK ZAGREB BLOG

NITKO KAO NIKO KRANJČAR BLOG



SNIMKE S UTAKMICA REDSA

EVERTON-LIVERPOOL 1:2






LIVERPOOL-TOTTENHAM 2:2



TOULOUSE-LIVERPOOL 0:1



GERRARDOV GOL IZ SLOBODNJAKA ARSENALU


GOLIJADA PROTIV BEŠIKTAŠA




Image Hosted by ImageShack.us

Puno Ime Liverpool Football Club
Nadimci The Reds (Crveni)
Osnovani 1892.
Stadion Anfield, Liverpool
Kapacitet 45,362
Predsjednik Tom Hicks i George Gillete
Menađer Rafael Benítez
Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us


PREMIER LEAGUE:

1 Arsenal 47
2 Manchester United 45
3 Chelsea 41
4 Liverpool 37
5 Manchester City 36
6 Everton 33
...


CHAMPIONS LEAGUE:
Image Hosted by ImageShack.us

1 Porto 6 3 2 1 1 11
2 Liverpool 6 3 1 2 13 10
3 Marseille 6 2 1 3 -3 7
4 Besiktas 6 2 0 4 -11 6





BROJAČ POSJETA:
Counters





LIVERPOOLOVI TROFEJI
Kup (Liga) prvaka Europe
pobjednik: 1977., 1978., 1981., 1984., 2005.
Kup UEFA
pobjednik: 1973., 1976., 2001
Europski superkup
pobjednik: 1977., 2001., 2005.
Kup pobjednika kupova
finalist: 1966.
Prvenstvo Engleske
prvak: 1901., 1906., 1922., 1923., 1947., 1964., 1966., 1973., 1976., 1977., 1979., 1980., 1982., 1983., 1984., 1986., 1988., 1990
FA Kup Engleske
pobjednik: 1965., 1974., 1986., 1989., 1992., 2001., 2006.
Liga-kup Engleske
pobjednik: 1981., 1982., 1983., 1984., 1995., 2001., 2003.
Superkup Engleske: 1964., 1965., 1966., 1974., 1976., 1977., 1979., 1980., 1982., 1986., 1988., 1989., 1990., 2001.







četvrtak, 27.12.2007.

TEŠKA POBJEDA NAD DERBYEM

Image Hosted by ImageShack.us

Liverpoolove ambicije za naslov prvaka visile su o koncu na gostovanju u Derbyju, gdje je do posljednje minute najlošija momčad lige držala 1:1 protiv Benitezovih Redsa. Kada je Fernando Torres već u 12. minuti načeo mrežu domaćina lijepom solo akcijom činilo se kako su gosti na putu do elegantne pobjede, no prevelika opuštenost umalo ih je koštala dragocjenih bodova. Derby je u drugo poluvrijeme ušao znatno agresivnije i u 67. minuti pogotkom McEvelyja stigao do izjednačenja. Po tko zna koji put momčad s Anfielda morao je spašavati kapetan Steven Gerrard. Prvo je tri minute prije kraja zatresao gredu, a potom u posljednjoj minuti ipak pronašao put do mreže za 2:1.
Image Hosted by ImageShack.us



| LIVERPOOL (5) | FOOTBALL | CLUB |

ponedjeljak, 24.12.2007.

Gerrard zvao Henryja u Liverpool

Image Hosted by ImageShack.us

Svi se sjećamo koliko se proteklog ljeta pisalo i nagađalo gdje će karijeru nastaviti francuski napadač Thierry Henry nakon što je postalo jasno da više nema namjeru ostati u dresu Arsenala. Za njegovo dovođenje bili su zainteresirani, jasno, gotovo svi najveći europski klubovi, a na kraju je presudila Henryjeva želja za igranjem u Španjolskoj.
Ovog je tjedna kapetan Liverpoola, Steven Gerrard, u razgovoru za službene klupske Internet stranice otkrio kako je i sam s nekoliko tekstualnih poruka pokušao nagovoriti Henryja na dolazak na Anfield. Čini se da Fernando Torres nije ipak bio prva želja Redsa. "Poslao sam Henryju nekoliko tekstualnih poruka mobitelom u kojima sam mu predložio dođe u Liverpool. Bilo bi mi iznimno drago da je odlučio obući dres Redsa, baš kao i navijačima", rekao je Gerrard.
"Presudila je ipak njegova želja da karijeru nastavi u Španjolskoj i ta njegova odluka se morala poštovati. No, mogu reći kako Henry iznimno poštuje Liverpool i misli o nama sve najbolje", otkrio je Liverpoolov kapetan.
Steven Gerrard jedan je od onih rijetkih nogometaša koji nisu skloni selidbama, već namjerava cijelu nogometašku karijeru odraditi u Liverpoolu, ali je otkrio i kako nakon tog razdoblja nema namjeru napustiti Redse.
"Kada bi mi bio ponuđen posao menadžera u Liverpoolu, to ne bih mogao nikako odbiti. Naravno, pod uvjetom da sam kvalificiran za obavljanje tog posla. Takvu priliku ne bih mogao odbiti zbog velike povezanosti s klubom i navijačima. No, mislim kako bi za taj posao možda ipak još bolji bio Jamie Carragher obzirom da iznimno veliku pozornost posvećuje već sada proučavanju same igre", smatra Gerrard.



| LIVERPOOL (1) | FOOTBALL | CLUB |

nedjelja, 23.12.2007.

Benitez odustao od Kaladzea, meta Ujfalusi

Image Hosted by ImageShack.us
Menadžer Liverpoola Rafael Benitez priznao je da su šanse da dovede obrambenog igrača Milana Kakhu Kaladzea minimalne i spreman je pokušati dovesti Fiorentininog stopera Tomasa Ujfalusija.

Benitez je u posljednje vrijeme hvalio gruzijskog reprezentativca i želio ga je dovesti već u zimskom prelaznom roku, te je i dobio osam milijuna eura od strane američkih vlasnika kluba sa Anfielda, ali iz Milana su još jednom odbili pregovarati o transferu Gruzijca, koji je ljetos također bio blizu prelasku u Chelsea, ali je ipak ostao jer mu je Carlo Ancelotti obećao veću minutažu.

"Ne vjerujem da ćemo uspjeti dovesti Kaladzea, prilika za to je prošla." izjavio je Benitez. Sa Carragherom, Aggerom i vremešnim Hypiom, Benitez se okrenuo dovođenju 29-godišnjeg Čeha Tomasa Ujfalusija, koji je u Fiorentini još od 2004. godine i sam je priznao da mu je budućnost neizvjesna, te se povezuje sa prelaskom u Tottenham i Sevillu. Inače, Ujfalusijev ugovor istječe na kraju ove sezone.



| LIVERPOOL (0) | FOOTBALL | CLUB |

Liverpool bez milosti rastavio Nikine Mornare

Image Hosted by ImageShack.us

U obračunu 18. kola engleske lige Liverpool je pred svojom publikom deklasirao Pompey rezultatom 4:1 i tako pokazali da Mornari usprkos dobrim igrama i visokom plasmanu, velikoj četvorci još nisu dostojan protivnik.

Od samog početka domaćin je dominirao utakmicom, Pompey je nadigran u svim aspektima igre, a navalu Redsa predvodio je Fernando Torres, popularni El Nino, koji izvrsnim igrama u posljednjim tjednima opravdava novac i povjerenje koje je Rafa Benitez u njega uložio.

Utakmica je otvorena već u 13. minuti, a izraelski je ofenzivni veznjak vjernoj publici Liverpoola priredio pravu poslasticu kad je već na otvaranju susreta krasnim volejem pogodio desni kut nemoćnog Portsmouthovog vratara Jamesa. Samo tri minute kasnije Distin je jednu loptu ugurao u svoju mrežu, pa je Liverpool nakon 45 minuta igre na odmor otišao s velika dva gola prednosti.

Nadu Portsmouthu nakratko je vratio Mwaruwari pogotkom u 57. minuti, ali deset minuta kasnije proigrao je i Torres, a onda je za goste sve bilo gotovo. Španjolac je na 3:1 povisio dobro plasiranim udarcem u donji lijevi Jamesov kut, a konačnih 4:1 postavio je volejem lijevom nogom, nakon što mu je loptu glavom spustio kapetan Redsa Steven Gerrard.



| LIVERPOOL (1) | FOOTBALL | CLUB |

Torres "prodao" više od Gerrarda

Image Hosted by ImageShack.us

FERNANDO TORRES mogao bi po popularnosti među Liverpoolovim navijačima nadmašiti čak i Stevena Gerrarda, što je donedavno izgledalo nezamislivo.

Steven Gerrard nije samo kapetan Liverpoola i najbolji igrač Redsa u ovom stoljeću, već i najveći miljenik navijača. Što je i sasvim logično za lokalnog momka, rođenog u obližnjem Whistonu, koji je u prvoj momčadi Liverpoola debitirao još 1998. godine.

Međutim, Gerrardova top pozicija, kada je u pitanju popularnost među navijačima, pretrpjela je nakon dolaska Fernanda Torresa "ozbiljan udarac".

Naime, od 15 tisuća Liverpoolovih navijačkih dresova prodanih u prosincu, više od trećine ih je na leđima nosilo broj 9 i prezime – Torres! Prvi puta u ovom stoljeću, dogodilo se da dres sa Gerrardovim imenom nije prodan u najviše primjeraka. Kapetan se morao zadovoljiti sa "srebrnom medaljom".



| LIVERPOOL (0) | FOOTBALL | CLUB |

Crouch optužen zbog rasizma jer je prozvao Mikela za simuliranje

Image Hosted by ImageShack.us

JE LI to pravedni gnjev ili pretjerivanje: Crouchova optužba na račun inozemnih igrača zbog navodnog provociranja i simuliranja na terenu mogla bi mu priskrbiti kaznu zbog – rasizma!?

Nakon što je bio isključen na kup-utakmici protiv Chelseaja zbog prekršaja na Nigerijcu Mikelu, napadač je Liverpoola ocijenio da je protivnik odglumio težinu udarca te je izjavio da "stranci uništavaju Premier Ligu, Lampard ili Gerrard ne bi nikad ovako postupili".

Iako će se s Crouchovovom tvrdnjom složiti mnogi poštovatelji sportskog duha engleskih nogometaša naspram tradicionalnih simulatora poput Talijana, Španjolaca, Urugvajaca ili Argentinaca, danas je u Britaniji osjetljivost na rasne trzavice toliko nabujala da počinje ugrožavati slobodu izražavanja.

Sam Obi Mikel objavio je posredstvom agencije SEM Group koja ga zastupa da želi prijaviti Croucha Povjerenstvu za jednakost i ljudska prava!

"Nikad nisam bio glumac i sigurno neću to postati. Stranci su toliko doprinijeli engleskom prvenstvu, pomislimo samo na Drogbu, Essiena, Cristiana Ronalda i Berbatova: sve sami asovi koji su Premiership učinili kvalitetnijim", odgovorio je Mikel.

Ljut je na Croucha i Chelseajev trener Avram Grant, poručivši mu da ograniči svoje primjedbe samo na strance u vlastitoj momčadi.

"Crouch je pošten momak, ali sumnjam da zna mnogo o strancima općenito, a riječ stranac mi se i inače ne dopada. Treba početi razmišljati o igračima kao o osobama, a ne u kategorijama državljanstva. Postoje dobri i manje dobri, pošteni i manje pošteni igrači. Vidio sam strance koji se ponašaju korektno, kao i Engleze koji čine strašne prekršaje", komentirao je izraelski stručnjak.

Inače, Mikel je, izgleda, stvarno ostao ozlijeđen u Crouchovoj akciji te propušta susret ovog kola protiv Blackburna.



| LIVERPOOL (0) | FOOTBALL | CLUB |

petak, 21.12.2007.

Liverpool - Inter

Image Hosted by ImageShack.us

"Ovo je jedna velika utakmica, ali u ovoj fazi gotovo da i nema loših protivnika. S Interom nismo odavno igrali, a mogu samo reći kako je to izvanredna momčad. Iako smo sigurno iznervirali svoje navijače lošim startom u Ligi prvaka, u posljednje vrijeme igramo fantastično i u velikoj smo formi." - rekao je izvršni direktor Liverpoola.

Liverpoolov trener Rafa Benitez jedan je od najprozivanijih trenera u Europi. Unatoč činjenici da je u tri sezone odveo "Redse" do dva finala Lige prvaka i jednog trofeja, Benitez mora konstantno medijima objašnjavati svoje poteze, svejedno, radi li se o rotaciji igrača u momčadi ili ulozi i poziciji Stevena Gerrarda, uvijek postoji nešto. Kao da ovo sve nije dovoljno, pa je Benitez već dugo vremena na ratnoj nozi sa američkim vlasnicima kluba.

No, usprkos svemu navedenom, Liverpool je solidno odradio prvu fazu natjecanja, završivši na drugom mjestu skupina A iza Porta, s deset bodova iz šest utakmica. Momčad sa Anfielda je loše započela natjecanje, upisavši samo dva boda iz prva tri susreta skupine. No, kada je bilo najpotrebnije, momčad Rafe Beniteza odigrala je kako zna i umije te je u preostale tri utakmice upisala tri pobjede sa gol razlikom 16:1, dajući tako svima do znanja da će i ove godine imati jednu od glavnih uloga u najprestižnijem europskom natjecanju.
Image Hosted by ImageShack.us

S druge strane, momčad Intera bila je jedna od najuvjerljivijih momčadi prve faze natjecanja, upisavši 15 od 18 mogućih bodova. Iako skupina s Fenerbahceom, PSVom i CSKA nije odveć teška, momčad Roberta Mancinija nakon poraza u prvoj utakmici u Turskoj, upisala je pet uzastopnih pobjeda. Inter je u Serie A gotovo nezaustavljiv, a već sad nakon 16 kola bježi sedam bodova prvom pratitelju Romi, stoga nije pretjerano reći kako Inter ima jednu od najširih i najtalentiranijih momčadi na svijetu. Na San Siru toliko je kvalitetnih igrača, da se dugotrajni izostanci igračkih veličina poput Patricka Viere, Dejana Stankovića ili Adriana uopće ne osjete



| LIVERPOOL (0) | FOOTBALL | CLUB |

Izvučeni parovi osmine finala Lige prvaka

Image Hosted by ImageShack.us

Cijela nogometna Europa okupila se danas u središtu UEFA-e u Nyonu kako bi prisustvovali ždrijebu osmine finala Lige prvaka.

Ždrijeb je tekao tako da su prvo izvlačeni drugoplasirani timovi skupina kojima su se nakon toga pridruživali pobjednici skupina. Ždrijeb je imao nekoliko uvjeta, pa tako nisu mogli igrati klubovi iz iste zemlje, klubovi koji su već međusobno igrali u istoj skupini, pobjednik skupine s pobjednikom skupine, a isto pravilo vrijedilo je i za drugoplasirane momčadi. Svi klubovi koji su završili na čelnoj poziciji u svojoj skupini prvu će utakmicu igrati u gostima.

Plave kuglice sadržavale su drugoplasirane momčadi u fazi razigravanja po skupinama, a sadržavale su brojna ugledna imena, koja nisu bila ništa slabija od onih imena koja su se nalazila u kuglicama, gdje su bila pohranjena imena pobjednika skupina.

Tako su se u bubnju s plavim kuglicama nalazili Liverpool, Arsenal, Lyon, Roma, Celtic, Schalke 04, Olympiakos i Fenerbahče.

Pobjednici skupina, i samim time nositelji, bili su Milan, Barcelona, Inter, Real Madrid, Chelsea, Manchester United, Porto i Sevilla.

Ždrijeb nam je donio nekoliko vrlo zanimljivih ogleda, a najatraktivniji sigurno je onaj između Intera i Liverpoola. Dvostruki osvajač Inter pokušati će napraviti korak više jer ove sezone igraju ponajbolji nogomet u zadnjih 15-ak godina, ali na putu će im stajati Liverpool, peterostruki osvajač koji se pod vodstvom Rafaela Beniteza specijalizirao za europske utakmice.

Škotski Celtic svoj će put u četvrtfinale tražiti protiv španjolske Barcelone i neće im biti nimalo lako.

Lyon se na mala vrata ugurao među 16 najboljih momčadi i sada ih očekuje možda i najteži izazov ove sezone. Manchester United djeluje vrlo moćno, bilo da je riječ o Ligi prvaka ili nacionalnom prvenstvu. Zanimljiv ogled koji će biti dodatna prilika Sir Alex Fergusonu da izbliza prouči Karima Benzemu, njegovu veliku želju i igrača kojega bi rado vidio u redovima svoje momčadi.

Schalke će svoju priliku tražiti protiv Porta i ovaj par jednako je neizvjestan kao i bilo koji drugi, mada možda nije toliko atraktivan kao npr. susret Liverpoola i Intera.

Pravi vatromet očekuje nas u susretima Real Madrida i Rome, pošto ove dvije momčadi njeguju napadački nogomet i jednostavno se ili ne znaju, ili ne žele braniti. Roma svoju priliku vidi u nešto lošijoj igri Reala, ali ne smijemo zaboraviti da usprkos takvoj igri ostvaruju dobre rezultate.

Veliki dvoboj i onaj je između Arsenala i Milana. Milanska momčad ne igra dobro ove sezone, ali to ih nije spriječilo da bez većih problema osvoje svoju skupinu. Arsenal je briljirao sve do utakmice sa Sevillom kada su izgubili i tako završili iza Španjolaca. Vremešna obrana Milana protiv mladog i rastrčanog napada Arsenala. Obećava.

Chelsea je imao dosta sreće u ždrijebu pošto su kao protivnika izvukli grčkog Olympiakosa, ekipu koja je tek drugi put u jedanaest pokušaja uspjela izboriti drugi krug. Naizgled lagan posao za londonsku momčad, ali ne smijemo zaboraviti da je i veliki Real Madrid imao priličnih problema s napaljenim Grcima.

Možda i najmanje zvučan susret onaj je između Seville i Fenerbahčea. Ekipe koje su se prvi put našli u ovoj fazi natjecanja sigurno će nam ponuditi atraktivan nogomet pošto se i dalje žele dokazivati na velikoj sceni.

Parovi osmine finala Lige prvaka:

Celtic - Barcelona

Lyon - Manchester United

Schalke - Porto

Liverpool - Inter

Roma - Real Madrid

Arsenal - Milan

Olympiakos - Chelsea

Fenerbahče - Sevilla



| LIVERPOOL (0) | FOOTBALL | CLUB |

Crouch: Stranci u Premiershipu su prvaci u glumi!

Image Hosted by ImageShack.us

CENTARFOR Liverpoola Peter Crouch kritizira strane igrače u Premiershipu, i optužuje ih zbog pretjerane glume na terenu.

Crouch je u susretu Chelseaja i Liverpoola (Chelsea je pobijedio 2:0), odigranom u srijedu na Stamford Bridgeu u četvrtfinalu Carling Cupa, zaradio crveni karton zbog starta na Nigerijcu Janu Obiju Mikelu. Crouch je s dvije noge startao na Nigerijca, pa mu je sudac Martin Atkinson bez razmišljanja pokazao crveni karton.

"Strani nogometaši su izvršili veliki utjecaj na Premiership u mnogo aspekata, ali jedan od njih mi se nikako ne sviđa. Stverno pretjeruju u "glumatanju". Mislim, nema isprike za moj start, ali možete li zamisliti da bi Frank Lampard ili John Terry reagirali na način na koji je reagirao Mikel. Ja ne mogu. Da li bi se Jamie Carragher (Crouchov engleski suigrač u Liverpoolu, op.a.) tako valjao po travi. Naravno da ne bi. Nisam udario Mikela, a on se ponašao kao da sam ga ustrijelio! "

U Crouchovu obranu čak je stao i Frank Lampard:

"Prekršaj je, mislim, bio za isključenje, ali ne krivim Croucha. On je sjajan momak, zadnji koji bi nekoga htio namjerno ozlijediti! U njemu nema niti trunke nasilničkog ponašanja. Ali, svi smo mi ljudska bića, i takve stvari se ponekad dogode."



| LIVERPOOL (0) | FOOTBALL | CLUB |

srijeda, 19.12.2007.

CHELSEA-LIVERPOOL 2:0

Image Hosted by ImageShack.us

Liverpool je poražen i izbačen na Stanford Bridgeu od Chelsea bez dvojice najboljih igrača kapetana Stevena Gerrarda i Fernanada Torresa.Strijelci za plave su bili Lampard i Shevchenko.

Liverpool: Itandje, Aurelio, Carragher (captain), Hobbs, Arbeloa, Babel, Alonso, Leiva, Sissoko, Crouch, Voronin. Subs - Hyypia, Riise, El Zhar, Benayoun, Martin

Chelsea: Cech, Bridge, Carvalho, Haim, Belletti, Sinclair, Lampard (captain), Obi Mikel, Essien, Kalou, Schevchenko. Subs - Cudicini, Ferreira, Sidwell, Cole, Ballack



| LIVERPOOL (2) | FOOTBALL | CLUB |

Carragher: Nema povratka u reprezentaciju

Image Hosted by ImageShack.us

LIVERPOOLOV srednji branič Jamie Carragher još jednom je odbacio mogućnost povratka u englesku reprezentaciju.

Carragher je odluku o povlačenju iz engleske reprezentacije donio tijekom mandata bivšeg izbornika Stevea McClarena, koji mu uporno nije pružao priliku na njegovoj prirodnoj poziciji stopera, već ga je gurao na bočnog braniča. U Gordom Albionu nikada nije igrao tako dobro kao u svom Liverpoolu, čiji ga navijači već godinama vide kao ključnog igrača momčadi, uz Stevena Gerrarda. Ali to je, prema mišljenju engleskih novinara i nogometne javnosti, problem gotovo svih reprezentativaca.

Carragher se odbio vratiti i kada je kriza ozljeda i izostanaka stopera drmala Englesku. Poglavito uoči utakmice protiv Hrvatske na Wembleyu, u kojoj nisu mogla nastupiti dvojica standardnih igrača na tim pozicijama, John Terry (ozljeda) i Rio Ferdinand (kartoni). Pa ipak, engleski novinari pomislili su da bi se mogao predomisliti, nakon odlaska McClarena i dolaska Fabija Capella.

"Ne vjerujem da bi se moglo dogoditi. Sasvim sam sretan s trenutnom situacijom. Osim toga, poželio sam provoditi i malo vremena s obitelji, tijekom reprezentativnih akcija. Ne vidim mogućnost svog povratka u reprezentaciju", poručio je Carragher.



| LIVERPOOL (0) | FOOTBALL | CLUB |

utorak, 18.12.2007.

Liverpool se priprema za zimu

Image Hosted by ImageShack.us

Liverpool priprema ponudu za Milanovu zvjezdu Kakhu Kaladzea, navodi španjolska 'Marca'. Liverpoolov menadžer Benitez očajnički treba jednog stopera u timu, jer trenutno ima samo Jamiea Carraghera, Daniela Aggera i starijeg Hyypiu.

Benitez je veliki ljubitelj Kaladzea (29), koji može igrati na više pozicija, lijevi bočni, stoper i po potrebi veznjak. Međutim, španjolski stručnjak je ipak rekao da neće dovoditi nikakava posebna i zvučna pojačanja tijekom zime i da će jedino dovoditi igrače ukoliko proda nekoga i time zaradi novac. Benitez također očekuje prelazak napadača iz njegovog tima Croucha u Erikssonov Manchester City.

Malijski veznjak Momo Sissoko je također rekao kako želi napustiti klub što je prije moguće, nakon što u prošlom tjednu, u utakmici protiv francuskog Marseillea, nije igrao nikako. Juventus je već odavno iskazao interes za ovog veznjaka. Bilo kako bilo, Milan neće lako prodati Kaladzea, jer gruzijski internacionalac pruža veoma dobre partije i dvojac Kaladze-Nesta igraju odlično.



| LIVERPOOL (0) | FOOTBALL | CLUB |

nedjelja, 16.12.2007.

Liverpool svladan partizanskim udarom ljutog neprijatelja

Image Hosted by ImageShack.us

JEDAN pogodak u režiji Argentinca Carlosa Teveza Manchesteru je bio dovoljan da ponovi prošlosezonski uspjeh i opet svlada Liverpool na Anfieldu. Momčad Rafe Beniteza za ljutim neprijateljem sad zaostaje čak devet bodova, a utakmica manje im je slaba utjeha.

Ovom je pobjedom Manchester preuzeo vrh tablice, a hoće li na njemu i ostati, ovisi o ishodu susreta Arsenala i Chelsea; ukoliko Arsenal pobjedi, Topnici će biti opet biti prvi, a ako utakmica završi remijem ili porazom momčadi Eduarda da Silve, na vrhu ostaje Crvena armija.

Liverpoolu ostaje samo žaliti za propuštenim prilikama, jer činjenica da su veći dio utakmice bili bolja momčad teško može ublažiti gorčinu poraza protiv kluba s kojim su već desetljećima na ratnoj nozi. Dvije minute prije kraja prvog poluvremena, u trenutku kad su Redsi iza sebe imali desetak prilika, a Manchester niti jednu, Ryan Giggs je nakon udarca iz kuta na rubu kaznenog prostora uposlio Rooneyja čiji je udarac prema donjem lijevom kutu gola u gužvi odbio Carlos Tevez i tako pospremio loptu pod gredu. Veliku priliku za Liverpool prije toga je propustio Hyppia, a Redsi nisu uspjeli kapitalizirati ni dva velika kiksa vratara Van Der Sara koji je dvaput krivo izboksao loptu.

U drugom su dijelu utakmice domaćini još jače stisli, a Manchester je lukavo zatvorio sve pristupe svom šesnaestercu i povremeno prijetio putem brzih kontra napada. Jedan takav gotovo je rezultirao i drugim pogotkom Crvenih vragova, nakon što je Cristiano Ronaldo probio desni bok i poslao povratnu loptu za Rooneyja, ali engleski napadač nije uspio zabiti. Liverpoolovi pokušaji su, s druge strane, uglavnom bili ograničeni na udarce iz daljine s obzirom da ih Manchester nije puštao blizu golu. U partizanskoj udari i bježi maniri, Alex Ferguson je ljutog neprijatelja držao na odstojanju.

Benitez je pokušao kontrirati uvođenjem svježe krvi; na terenu su se umjesto Kewella i Kuyta našli dvojica napadača - Babel i Crouch. No, nastavio se ranije postavljeni uzorak. Liverpool je napadao, ali sve se i dalje svodilo na šuteve iz daljine od kojih je jedan gotovo i ušao u gol; Babelova je bomba prošla samo nekoliko centimetara od vratnice.

Redsi ipak nisu imali sreće, a nedostajalo im je i strpljenja da na pravi način probiju Manchesterov bunker pa Alex Ferguson, sa zadovoljnim smiješkom, sasvim zasluženo, napušta Anfield kao pobjednik.



| LIVERPOOL (0) | FOOTBALL | CLUB |

subota, 15.12.2007.

"Redsi napokon ruše kompleks crvenih vragova?"

Image Hosted by ImageShack.us

LIVERPOOLOV menadžer Rafael Benitez kaže kako ima pravog čovjeka koji će napokon prekinuti poražavajuću statistiku njegove momčadi protiv Manchester Uniteda.

Uoči sutrašnjeg derbija na Anfieldu između Liverpoola i Manchester Uniteda, oči bode jedan vrlo neugodan statistički podatak za domaću momčad.

Naime, Liverpool je, u posljednjih pet prvenstvenih susreta na Anfieldu protiv momčadi Alexa Fergusona, osvojio jedan jedini bod! Četiri pobjede Manchestera i jedan remi, statistika je iz najgore noćne more svakog navijača Liverpoola.

Nakon sezona 2000/01, te 2001/02, u kojima je Liverpool ostvario četiri pobjede u nizu u Premiershipu, sljedećih deset međusobnih utakmica u posljednjih pet sezona ponudilo je tek jednu pobjedu Redsa, i to na Old Traffordu, u proljeće 2004.

Posljednju utakmicu veliki su rivali odigrali 3. ožujka ove godine na Anfieldu. Iako je Liverpool imao znatno više prilika, pobijedio je ManU (0:1), zahvaljujući pogotku koji je postigao John O'Shea u 90. minuti.

"Igrali smo dobro tu utakmicu, kontrolirali igru, ali na kraju ipak izgubili. Tako je bilo i u nekim prethodnim susretima protiv Uniteda. Znamo da oni imaju odličnu obranu, i zato moramo ovoga puta biti učinkovitiji u napadu" - rekao je Rafael Benitez i dodao kako sada ima čovjeka u napadu, koji će materijalizirati terensku premoć.

"Fernando Torres je igrač koji nam može donijeti razliku u napadu. Ako ćemo opet kontrolirati utakmicu, kao zadnji puta, vjerujem da će se Torres pobrinuti da ovoga puta mi budemo pobjednici! U Manchesteru dobro znaju njegove kvalitete, i siguran sam da ga se pribojavaju" - zaključio je popularni ''Rafa''.

Zanimljivo je i podatak da je Alex Ferguson htio kupiti Torresa prije 18 mjeseci, nakon njegovih odličnih partija za Španjolsku na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj.

Međutim, ''El Nińo'' je odlučio ostati još jednu sezonu u Atleticu. Ferguson se okrenuo drugim igračima na tržištu, a kada je Torres na kraju prošle sezone ipak odlučio napustiti Madrid, ''uletio'' je Liverpool, koji je španjolskog napadača kupio za nešto manje od 22 milijuna funti.



| LIVERPOOL (1) | FOOTBALL | CLUB |

četvrtak, 13.12.2007.

Torres bi Real za protivnika u osmini finala

Image Hosted by ImageShack.us

Napadač Liverpoola Fernando Torres kaže kako bi u osmini finala Lige prvaka na suprotnoj strani rado vidio madridski Real. Mogući protivnici Liverpoola u osmini finala su Real, Barcelona, Sevilla, Milan i Inter.

"Nadam se da ćemo izvući Real, to bi bilo doista sjajan dvoboj. Imamo šansu igrati protiv talijanske ili španjolske ekipe, ali mislim da bi Real bio najbolji izbor." rekao je Torres.

Torres, koji je ove sezone u 19 utakmica postigao 12 golova, bi više voliio i putovanje u Barcelonu ili Sevillu nego neki od milanskih klubova. "Bilo bi bolje igrati protiv španjolske nego protiv talijanske momčadi, iako ne bi bilo loše i osvetiti se Milanu za prošlo finale. Ali, zapravo, sve je to isto, jer se radi o izuzetno jakim momčadima." dodao je



| LIVERPOOL (0) | FOOTBALL | CLUB |

srijeda, 12.12.2007.

Benitez: "Liverpool blizu savršenstva"

Image Hosted by ImageShack.us

Vidljivo oduševljeni menadžer Liverpoola Rafael Benitez, izjavio je nakon utakmice protiv Marseillea kako je njegova momčad meč odigrala blizu savršenstva. Benitez je ustvrdio kako je apsolutno svaki igrač izvršio svoju ulogu na terenu besprijekorno, te da je veoma ponosan na cijelu momčad koja se stalno držala zadanog plana utakmice, bez potrebe za pričuvnim planom B, koji je, kako on kaže, ostao neiskorišten.

" Ljudi će vjerojatno najviše pričati o Torresovom golu i bilo bi lako pričati samo o njemu i Gerrardu, ali Kewell, Kuyt, Benayoun, kao i cijela obrana i svi ostali, igrali su dobro. Mascherano je zadobio bolan udarac u koljeno, ali je nastavio igrati i to je samo jedan od pokazatelja koliko je dobra bila timska predstava." rekao je Benitez.

Ključ uspješnosti Liverpoola u budućnosti je, kaže Benitez, nastaviti rasti i poboljšavati se. Kazao je i da je sada svima jasno kako je Liverpool ove sezone bolja momčad nego što je bila prošle, te da sad ima i više opcija u igri nego prije.

Liverpool ovom pobjedom sada opet igra uspješnu sezonu, u kojoj je uz malo drame osigurao plasman u završnicu Lige prvaka, a u prvenstvu izgubio samo jednu utakmicu, te za prvoplasiranim Arsenalom, od kojeg ima utakmicu manje, zaostaje sedam bodova.
Sljedeću utakmicu igra kod kuće protiv Manchester Uniteda.



| LIVERPOOL (0) | FOOTBALL | CLUB |

VELODROME PAO

Image Hosted by ImageShack.us

Liverpoolovih 4:0 na Velodromeu bilo je više nego dovoljno da se momci s Merseysidea po četvrti put zaredom plasiraju u drugo kolo Lige prvaka. Navijači Redsa ovu su utakmici dočekivali sa strepnjom; o Marseilleu se govorilo kao izrazito domaćinskoj momčadi, posebno u europskim utakmica, a medijima se učestalo povlačio podatak kako engleska momčad na Velodromeu nikad nije slavila.
Image Hosted by ImageShack.us

Prokletstvo je večeras prekinuto; domaćini nisu imali šanse. Već u samom otvaranju utakmice, u 3. minuti Givet je u kaznenom prostoru srušio Stevena Gerrarda, a sudac nije dvojio ni sekunde prije nego je odsvirao najstrožu kaznu. Kapetan Liverpoola osobno je pucao s bijele točke, a Mandanda obranio njegov prvi udarac, no jaku loptu nije uspio zaustaviti već samo odbiti natrag do Gerrarda koji u drugom pokušaju nije promašio.
Image Hosted by ImageShack.us

Da se Marseilleu loše piše bilo je jasno već nakon 11 minuta igre kad je epitet nezaustavljivog golgetera još jednom potvrdio El Nino Torres. Kewell je prihvatio Gerrardovu loptu na desnoj strani i proslijedio je Torresu koji s ruba kaznenog prostora ulazi u sredinu, pri čemu je zaobišao dva braniča domaće ekipe i desnom nogom smjestio loptu u dalji kut gola.

I tu je već sve bilo gotovo, s obzirom da je Marseille i u nastavku susreta bio jednako nevidljiv kao i u prvih deset minuta. Nije pomoglo ni uvođenje "novog Zidanea" Sammira Nasrija, kao ni iskusnog napadača Djibrila Cissea. Liverpool se čvrsto branio i nezadrživo napadao.
Image Hosted by ImageShack.us

Drugo poluvrijeme otpočelo je u istom tonu kao i prvo; Liverpool je opet došao do gola tri minuta nakon zvižduka kojim je sudac ukazao na početak poluvremena. Asistent je još jednom bio Kewell, a strijelac ovoga puta Dirk Kuyt. Kewellovu dugu loptu propustio je Torres, a ona u kaznenom prostoru pronalazi Kuyta koji je sigurno prihvaća i mirno zabija pored nemoćnog Mandande.

Najbolju priliku Marseille je imao u 63. minuti kad je Cisse pucao nakon ubačaja Valbuene, ali iako je Reina "zaplivao" pred golom, lopta je prošla pored desne vratnice. Do kraja susreta domaćini više nisu došli ni do jedne izgledne situacije, ali među strijelce se zato u sudačkoj nadoknadi upisao i Ryan Babel.
Image Hosted by ImageShack.us

Mladi napadač koji je sazrio pod paskom Marca van Bastena ovo ljeto je iz Ajaxa stigao kao veliko pojačanje, a iako se nije još sasvim prilagodio Liverpoolovoj igri, potezima kao što je ovaj današnji opravdava famu koja ga je pratila. Babel je dugu loptu poslanu skroz iz zadnjeg reda primio na nešto više od 25 metara od gola nakon što je pretrčao i zaobišao svog čuvara. Loptu je zatim gurnuo pokraj vratara Mandande, ponovo je prihvatio i elegantno pogodio praznu mrežu.
Image Hosted by ImageShack.us



| LIVERPOOL (0) | FOOTBALL | CLUB |

ponedjeljak, 10.12.2007.

Liverpool u lovu na Rodrigueza?

Image Hosted by ImageShack.us

Mladi napadač Boca Juniorsa, argentinski as Gabriel Rodriguez, navodno je jedna od meta Rafaela Beniteza u predstojećem prijelaznom roku, te se nagađa da će Liverpool u siječnju poslati ponudu u vrijednosti od 9 milijuna eura kako bi osigurali dolazak Rodrigueza, kojeg argentinski sportski novinari i nogometni stručnjaci već slave kao novog Carlosa Teveza.

Benitez je inače ovo ljeto pokušao dovesti Teveza na Anfield Road, no nakon što je ovaj potpisao za Manchester Utd., izgleda da je Španjolac preusmjerio svoje zanimanje na mladog Rodrigueza, koji svojim stilom igre i mentalitetom uvelike podsjeća na starijeg mu sunarodnjaka.

Ako se ovaj transfer uistinu ostvari, vrlo je vjerojatno da će jedan ili dva sadašnja napadača Redsa završiti svoj angažman na Anfield Roadu, a uvjerenje je da su najizgledniji kandidati za to Ukrajinac Andriy Voronin, koji je stigao u ljetnom prijelaznom roku kao slobodan igrač, ili pak engleski reprezentativac Peter Crouch, za kojeg već postoji konkretno zanimanje, te nekoliko izdašnih ponuda.



| LIVERPOOL (0) | FOOTBALL | CLUB |

Reina: "Poraz bi bio katastrofa!"

Image Hosted by ImageShack.us

Prvi vratar Liverpoola Jose Reina izjavio je kako je iznimno samouvjeren pred predstojeću utakmicu s Marseillom, naglašavajući kako je sve osim pobjede neprihvatljivo, te kako bi eventualni poraz bio katastrofalan, kako za navijače tako i za igrače kluba.

Reina je priznao kako će atmosfera na Marseilleu biti uzavrela, te da je respekt prema Francuzima velik, jer je to ekipa koja igra atraktivan i napadački nogomet, ali i da je više nego siguran da će se Liverpool s ovog teškog gostovanja vratiti sa 3 boda i osiguranim prolaskom u daljnje natjecanje.

Na upit novinara hoće li eventualni poraz biti i kraj Benitezova angažmana u Liverpoolu odgovorio je kako ne vjeruje da posao njegova sunarodnjaka ovisi o ishodu utakmice jer je on već odavno dokazao svoju kvalitetu, te kako u tom kontekstu ne treba davati veliko značenje medijskim glasinama.



| LIVERPOOL (0) | FOOTBALL | CLUB |

Gerrard: "Ne smijemo propustiti priliku"

Image Hosted by ImageShack.us

Nogometaše Liverpoola u sljedećih sedam dana očekuju dvije važne utakmice, najprije put u Marseille na odlučujuću utakmicu Lige prvaka, a zatim i domaći dvoboj protiv velikog rivala Manchester Uniteda u nedjelju.

Kapetan momčadi Steven Gerrard kaže kako su on i suigrači odlučni u tome da ne propuste šansu za plasman među posljednjih 16 u Ligi prvaka. Da bi u tome uspjeli, Gerrard i društvo u Marseilleu moraju ubilježiti pobjedu.

"Da ste mi pet minuta poslije poraza od Marseilla ponudili da uđemo u zadnju utakmicu sa saznanjem da nam pobjeda osigurava prolazak dalje, odmah bih prihvatio. Poslije Besiktasa je situacija bila još gora. Znali smo tada da nas čeka težak posao, ali nakon posljednjih rezultata znamo da je sve pononvo u našim rukama. Sada smo drugačija momčad od one koja je izgubila prvu utakmicu protiv Marseillea." rekao je Gerrard.



| LIVERPOOL (0) | FOOTBALL | CLUB |

subota, 08.12.2007.

Redsi doživjeli prvi ovogodišnji poraz

Image Hosted by ImageShack.us

U POSLJEDNJOJ subotnjoj utakmici 16. kola Premier lige, Liverpool je doživio poraz na gostovanju kod Readinga koji je slavio s 3:1.

To je prvi poraz Liverpool u sezoni i sada je samo Arsenal neporažena momčad Premier lige ove sezone.

Domaći su poveli pogotkom Hunta u 17. minuti iz jedanaesterca, a Steven Gerrard je izjednačio u 28. minuti. Međutim, Reading je golovima Doylea (60.) i Harpera (67.) u drugom poluvremenu ostvario vrijednu pobjedu.

“Redsima” je ovo prvi poraz nakon tri uzastopna trijumfa, dok je Reading ostvario prvu pobjedu u posljednjih pet kola i ukupno petu domaću pobjedu ove sezone.



| LIVERPOOL (0) | FOOTBALL | CLUB |

srijeda, 05.12.2007.

Liverpoolova rekordna pobjeda pod istragom

Image Hosted by ImageShack.us

Prošlomjesečna utakmica Liverpoola u Ligi prvaka sa turskim Besiktasom, koja je završila rekordnom pobjedom Liverpoola rezultatom 8:0, našla se, uz nekolicinu drugih utakmica u europskim nogometnim natjecanjima, pod UEFA-inom istragom zbog sumnje u namještanje rezultata.

UEFA je navodno obaviještena o enormnim količinama visokih kladioničkih ulaganja, neposredno prije početka utakmice, na visoki poraz Besiktasa.

Čelnici kluba s Anfielda se nisu oglasili nikakvim konkretnim komentarom na ove špekulacije, jer kako kažu nisu imali saznanja o bilo kakvim kontroverzama vezanim uz utakmicu.



| LIVERPOOL (3) | FOOTBALL | CLUB |

utorak, 04.12.2007.

Leiva: "Učim od Gerrarda"

Image Hosted by ImageShack.us

Brazilski talenat i kapetan brazilske reprezentacije do 21 godine Lucas Leiva izjavio je da njegov kapetan Steven Gerrard ima ogroman utjecaj na njegov nogometni razvoj.

"Stevie i ja smo različiti igrači. Ja sam mlad i još uvijek učim i on mi u tome pomaže. Kada igram sa njim ja igram više pozadi da bi on išao više naprijed te stvarao prilike i postizao golove. Kada budem igrao više imat ću i više samopouzdanja da idem naprijed. Sjajno je igrati uz Stevena, jer je on jedan od najboljih igrača svijeta, nadam se da ću jednog dana biti dobar kao on, ali za to treba vremena." rekao je Leiva.

Leiva je u Liverpool stigao iz Gremia za otprilike osam milijuna eura.



| LIVERPOOL (1) | FOOTBALL | CLUB |

ponedjeljak, 03.12.2007.

Torres prijeti vlasnicima Liverpoola: Ako otpustite Beniteza, i ja odlazim!

Image Hosted by ImageShack.us

NAKON jučerašnje sjajne pobjede protiv Boltona, najveća zvijezda Liverpoola Fernando Torres je priprijetio čelnicima kluba da ukoliko otpuste trenera Beniteza i on napušta Anfield.

"Rafa ne smije otići, navijači su ga podržali i to je jasno. Benitez je stvorio tim ljudi koji su mu odani. Jasno je da ukoliko ode, mnogi igrači će dobro razmisliti o svojoj budućnosti u ovom klubu. Benitez nije samo jedan u nizu trenera...sastavio je ovu momčad i ugradio puno vjere u igrače koji mu puno toga duguju", jasan je bio Torres.
Image Hosted by ImageShack.us

Tisuće navijača na tribinama priredilo je podršku Benitezu uoči utakmice Lige prvaka protiv Porta jasno dajući do znanja da su zadovoljni napretkom koji su Redsi postigli od početka sezone. Liverpool je u posljednjih pet utakmica zabio čak 21 gol i napredovao na treće mjesto ljestvice Premiershipa s bodom, ali i utakmicom manje, od drugoplasiranog Chelseaja.

Unatoč sjajnoj igri Liverpoola, Benitez je i dalje na meti kritika vlasnika kluba, Amerikanaca Toma Hicksa i Georgea Gilletta, koji ga optužuju da klub igra isključivo na krilima jednog igrača. Popularni stručnjak takve optužbe odbacuje.

"Da, sjajno je imati takvog napadača kao što je Torres koji može zabiti 20 golova po sezoni, ali u tom slučaju je puno lakše obrambenim igračima koji se mogu fokusirati samo na njega. Moraš imati i druge kvalitetne igrače na raspolaganju koji mogu zabiti važne golove. Mi ih imamo. Zabili smo četiri danas, a lako je moglo biti i puno više", zaključio je na kraju španjolski stručnjak.



| LIVERPOOL (0) | FOOTBALL | CLUB |

Crouch: Samo Gerrard može odigrati 70 utakmica u sezoni

Image Hosted by ImageShack.us

NAPADAČ Liverpoola i engleske reprezentacije Peter Crouch još jednom je potvrdio svoju odanost Redsima i podržao ''rotacijsku politiku'' menadžera Rafaela Beniteza.

Crouch je potvrdio kako uopće ne razmišlja o odlasku iz Liverpoola, o čemu su dosta pisali neki otočki mediji.

"Kao što sam već rekao, ne želim ići nikamo iz Liverpoola, i siguran sam da ću biti član tog kluba i nakon zimskog prijelaznog roka. Nisam bio u početnoj postavi u zadnje dvije utakmice, ali sam bio među prvih 11 u dva prethodna susreta. Mislim da ću, na kraju sezone, biti sasvim zadovoljan s brojem nastupa u Liverpoolu", istaknuo je Crouch, i nastavio:

"Naravno da bih volio igrati u svakoj utakmici. No, naš menadžer voli mijenjati startnu postavu i nastoji odmarati igrače koliko je to moguće. Uostalom, ionako nitko ne bi mogao odigrati 70 utakmica u sezoni. Nitko osim – Stevena Gerrarda!"



| LIVERPOOL (0) | FOOTBALL | CLUB |

Carragher bez ozbiljnije ozljede

Image Hosted by ImageShack.us

Stup Liverpoolove obrane i bivši reprezentativac Engleske, Jamie Carragher, zabrinuo je u nedjelju mnoge fanove na Anfieldu kada je žaleći se na bolove u rebrima bio zamijenjen u drugom poluvremenu utakmice protiv Boltona.

Carragher je zaradio bolan udarac u rebra sudarivši se sa suigračem, vratarom Reinom, te ga je u kasnim minutama utakmice zamijenio mladi Jack Hobbs. Liverpool je utakmicu završio sa uvjerljivom pobjedom 4:0 (Hypia, Torres, Gerrard, Babel), no izlazak kapetana obrane Carraghera niti jednog navijača Redsa nije ostavio ravnodušnim, jer bi njegovo eventualno odsutstvo u slijedećim tjednima nanijelo veliki udarac Liverpoolu, koji pred sobom ima krucijalne utakmice: u Ligi prvaka s Marseillom i uoči Božića u Premiershipu sa Manchester Utd-om.

Ipak, najcrnje slutnje nisu se nasreću ostvarile i Benitez je za službenu stranicu kluba izjavio da će Carragher biti spreman već za sljedeću utakmicu protiv Readinga, te da nikakve ozbiljnije ozljede nema.



| LIVERPOOL (1) | FOOTBALL | CLUB |

nedjelja, 02.12.2007.

REDSI POTOPILI BOLTON

Image Hosted by ImageShack.us

Nakon veličanstvene predstave protiv Porta Rafini momci su još jednom pokazali koliko su jaki.Na Anfieldu su danas stradali igrači Boltona.Liverpool je glatko slavio 4:0,a strijelci za Redse su bili Sami Hyypia, Fernando Torres,Steven Gerrard iz penala te Ryan Babel.

Liverpool: Reina, Riise, Hyypia, Carragher, Arbeloa, Kewell, Gerrard (captain), Leiva, Benayoun, Crouch, Torres. Subs - Hobbs, Kuyt, Babel, Mascherano, Itandje

Bolton Wanderers: Jaaskelainen, Samuel, Meite, Campo, Gardner, Diouf, Speed (captain), McCann, Michalik, Davies, Anelka. Subs - Giannakopoulos, Wilhelmsson, Alonso, , Habsi

IGRAČ UTAKMICE:Fernando El Nino Torres



| LIVERPOOL (0) | FOOTBALL | CLUB |

Hicks: "Rafa je siguran!"

Image Hosted by ImageShack.us

Američki multimilijarder Tom Hicks, suvlasnik Liverpoola uz sunarodnjaka mu George Gilletta, napokon je za medije progovorio o sukobima unutar kluba, te izjavio da je Benitezova budućnost sigurna.

Hicks je priznao kako je došlo do malog nesporazuma s Rafom, te kako su male razlike u mišljenjima mediji pretvorili u veliki problem. Napomenuo je kako se on i Gillett sa Rafom sasvim dobro slažu, te kako će se s njime obojica sastati između 13. i 17. prosinca, te kako će tada svi zajedno sjesti za stol i razgovarati o daljnjim planovima vezanim uz klub, no još je jednom napomenuo kako je Rafina budućnost neupitna, jer momčad igra odlično i velika je želja sviju da se ta forma nastavi dalje u velikim utakmicama pred njima.



| LIVERPOOL (0) | FOOTBALL | CLUB |